Joulukalenteri Lucian päivänä 13.12.

Tänään on erityinen kalenteripäivä.

Kirsin Book Clubilla on tämä oma tekstilainauksia arvuutteleva joulukalenteri, mutta tämän päivän juttu liittyy myös Kirjabloggareiden yhteiseen joulukalenteriin, jonka edellinen luukku (12.12.) julkaistiin Hyllytontun höpinöitä -blogissa ja huomenna (14.12.) Sallan lukupäiväkirjassa. Käykää katsomassa kaikki luukut, sillä ne sisältävät hyvin persoonallisia joulujuttuja ihmisiltä, jotka kaikki jakavat lukukokemuksiaan blogissa kuten mekin.

Kirsin Book Club on perustettu Lucian päivänä 2010. Tässä 1-vuotisjuhlillla.

Kirsin Book Club on perustettu Lucian päivänä 2010. Tässä 1-vuotisjuhlillla.

Tänään on erityinen päivä myös siksi, että Kirsin Book Club täyttää tänään 4 vuotta! Nyt puhun lukupiiristä, jota toivoin syntymäpäivälahjakseni. Ystäväni kokoontuivat juhlistamaan synttäreitäni ja samalla osa heistä lupautui lukemaan kanssani kuukausittain. Sama 15 naisen porukka on pysynyt koossa nämä vuodet ja nyt meillä on yhteistä lukukokemusta jo 49 kirjan verran. Tänään kokoonnumme keskustelemaan Tuula Karjalaisen Tove Jansson Tee työtä ja rakasta -kirjasta, josta saat lähiaikoina blogiarviomme.

Oman lukupiirin perustaminen on idea, jota suosittelen kopioimaan! Lukukokemus aina vain syvenee, kun siitä saa keskustella toisten kanssa. Lukupiiri myös ohjaa sinua lukemaan säännöllisesti, löytämään ajan arjen kiireen keskellä. Usein et olisi yksinäsi tullut tarttuneeksi juuri siihen kirjaan, mitä joku lukupiiriläisesi on ehdottanut ja muut äänestäneet. Joskut rakastat jotain kirjaa ja muihin se ei ollenkaan kolahtanut, joskus taas toisinpäin. Yhteinen keskustelu varmuudella aina laajentaa ja rikastaa omaa lukukokemusta. Yhdessä olemme myös päässeet keskustelemaan kirjailijoiden kanssa, jolloin taas on avautunut uusi taso tarinasta!

Kun nyt mietit, mitä toivoisit joululahjaksi – tai mitä haluaisit ystävillesi antaa – niin ehdotan lukupiirin perustamista. Sydämellä voi sanoa, että lukupiirini on tuonut paljon merkitystä ja iloa, paljon enemmän kuin perustaessani ymmärsin odottaa!

Lucian päivän viettoa Bangkokissa 2008. Saman asun aion laittaa myös tänään Kirsin Book Clubin 4-vuotissynttäreille.

Lucian päivän viettoa Bangkokissa 2008. Saman asun aion laittaa myös tänään Kirsin Book Clubin 4-vuotissynttäreille.

Sitten normaaliin Kirsin Book Clubin joulukalenteriin, jossa joka päivä lainataan pieni tekstipätkä jostain kirjasta ja arvuutellaan, kuka kirjailija ja mikä kirja. Tule mukaamme joka päiväksi, sillä kaikki arvaajat ovat mukana kirja-arvonnassa. Tänään meillä on kolme palkintoa:

1. Marjo Pajusen signeerattu novellikokoelma Keltainen hammasharjasyndrooma, jonka ensimmäisessä tarinassa ollaan Lucian päivässä.

”Koska Lucia on valontuoja, tarvitsemme vaalean Lucian. Kaikki vaaleahiuksiset tytöt nostakaa käsi ylös, jos haluatte Luciaksi, opettaja sanoi.”

Kokoelman nimikkonovelli nappaa mukaansa, tuo aidonoloiset muistot lapsuudesta. Klassista rakennetta: päähenkilö tekee jekun, jonka kohde sairastuu, ihan muusta syystä, mutta syyllisyys ehtii nakertaa. Kivoja, osin koskettavan tarkkoja kuvauksia!

2. & 3. Arvomme tänään myös kaksi Martinexin lahjoittamaa Muumi-tuotepakettia – peltipurkki ja piparimuotteja –  Tove 100-juhlavuoden kunniaksi.

Eli kuka kirjoitti ja mikä kirja – idag på originalspråket:

”Det enda de aldrig diskuterade var deras relation till varandra. Hon vågade inte och Mikael tog aldrig upp tråden.

Någon gång på annandagens morgon kom hon till en förfärande insikt. Hur det hade gått till begrepp hon inte, och inte heller hur hon skulle hantera det. Hon var kär för första gången i sitt tjugofemåriga liv.”

Kirjoita kommenttikenttään sekä kirjailijan että kirjan nimi, josta arvelet tekstilainauksen olevan peräisin. Vastausaikaa on tänään keskiyöhön asti. Kommentit pidetään salassa, kuten voittajan nimikin, sunnuntaiaamuun asti. Palaathan silloin takaisin!


 

Tervehdys juhlien jatkoilta. Vastaukset on kerätty ja virallinen arvonta suoritettu. Tulokset ovat seuraavat:

Oikea vastaus oli Stieg Larssonin Män som hatar kvinnor eli Miehet jotka vihaavat naisia. Luin sen aikoinaan Bangkokin kansainvälisessä lukupiirissä ja keskustelu erimaalaisten kanssa oli mielenkiintoinen. Jo kirjan nimikin The Girl with the Dragon Tattoo vie ihan eri ajatuksiin kuin alkuperäisnimi ja keskustelu liittyi paljon seksuaalikäyttäytymiseen. Muutamalla Ruotsissa käyneellä oli muistikuvissa korkeimpana alasti uiminen ja snapsit. Kun niin kaukaa katsoi naapurimaan kuvausta, niin kaikki tuntui kovin tutulta!

stieg

Arvonnassa oli juhlapäivän kunniaksi kolme voittajaa:

– Keltainen hammasharjasyndrooma menee nimimerkille Henna73

– Muumi-tuotepaketteja on kaksi, joista toinen menee Maijalle ja toinen Pirjo Muukkonen Elsnerille.

Onnittelut kaikille voittajille! Lähetän teille sähköpostia!

Kirsin Book Clubin viides toimintakausi pyörähtää käyntiin huomenna!

Kommentit
 1. Pippa
 2. Juha
 3. tiiti66
 4. Jaana
 5. Jossu
 6. Lennuska
 7. Jussi
 8. Päivi
 9. Anne
 10. Suviska
 11. Tuulispää
 12. Sirpa Hirvikallio
 13. helikaa
 14. marjo66
 15. ensu
 16. mansu
 17. lisbe
 18. Henna73
  • Kirsi Ranin Kirsi
 19. Saara
 20. Aako
 21. Anna-Riitta Grönlund
 22. Reijo Moilanen
 23. kiiu
 24. Knln
 25. Maija
  • Kirsi Ranin Kirsi
   • Maija
 26. Miia
 27. Jukka
 28. Tuula
 29. Marja
 30. Eija Rintala-Murtoaro eija rintala
 31. jarimv
 32. benkku
 33. Reino
 34. hiiri
 35. Mikkis
 36. Liisa
 37. Markus
 38. lentoemo
 39. leena
 40. magda
 41. Hanna
 42. Jonttu
 43. Jupiter
 44. Hyllytonttu Tiina
  • Kirsi Ranin Kirsi
 45. Cariinna
  • http://www./
 46. Pirjo Muukkonen Elsner
  • Kirsi Ranin Kirsi
 47. Suski
 48. Titti
  • Kirsi Ranin Kirsi
 49. Heidi H.
 50. Antti
 51. Pate
 52. Jukka

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *