Joulukalenteri sunnuntaina 20.12.

DSC05345 (2)

Rauhallista neljättä adventtia! Pysähdy hetkeksi laatukirjallisuuden äärelle ja lue tekstilainauksemme.

Mistä kirjasta on alla oleva tekstilainaus? Kirjan arvio on julkaistu tässä blogissa KIRJAT-kategoriassa TAI kirja löytyy lukupiirimme luettujen kirjojen listasta, jonne pääset tästä.

Kuka kirjailija, mikä kirja?

Kymnaasissa Zabugski taas silmäili minua tunnilla inhottavasti päästä jalkoihin. Ja koko ajan hypisteli syyläänsä. Äkkiä minua alkoi niin iljettää! En halua kirjoittaa siitä Aljošalle.

Istuin luokalla, ja äkkiä tuntui kuin salama olisi iskenyt: mitä minä täällä teen? Miksi? Pyysin lupaa lähteä kotiin. Kerroksissa oli hiljaista, tunnit olivat menossa. Laskeuduin portaita ja kuulin vahtimestarin puhuvan puhelimessa. En halunnut kuunnella salaa, mutta hän ei nähnyt minua ja luullen olevansa yksin telefonoi jollekulle sisäkkö-lemmitylleen, vitsaili rivosti, sopi tapaamista.

Miten uskomattoman typerää kaikki onkaan, ja surkeaa, ja inhottavaa.

Kirjoita vastauksesi alle kommenttikenttään! Aikaa on tänään klo 22:00 asti. Vastauksesi ei näy heti kommenttikentässä, sillä pidämme ne piilossa dead lineen asti. Vastaukset julkaistaan vasta illalla, jotta arvaamisen ilo säilyy.

Kaikki klo 22 mennessä blogiin kirjatut vastaukset, joissa on kirjailija ja kirjan nimi, niin oikeat kuin sinnepäinkin olleet, ovat mukana päivittäisessä arvonnassa.

Tänään arvomme venäläisiä novelleja, syksyllä Helsingin kirjamessuja varten suomennetun viidentoista venäläisen kirjailijan kehutun novelliantologian (WSOY).

9789510414798_frontcover_final_medium

Hesarissa kokoelmaa kuvattiin seuraavasti:

Tämä maailmankuva on otollinen hyville jutuille, anekdooteille, saduille ja seikkailuille, joista valikoiman kertomukset lähinnä koostuvat. Kun parodian, ironian ja groteskin keinot ovat useimmilla kertojilla hyvin hallussa, tulos ei ole huono. Gogolit ja Harmsit on luettu ja omaksuttu. Moni on ilman muuta saanut vaikutteita myös Mihail Bulgakovilta (1891–1940), jonka 1920-luvulla kirjoitettu kertomus Mansetteihin merkittyä on mukana tässä uudemman kirjallisuuden valikoimassa ja vie sen sivuista lähes neljänneksen.

Julkaisemme tänään päivällä myös tilannekatsauksen Joulun Tietäjä -tilanteeseen, joten pysy kuulolla!

Kommentit
 1. Kirsi Hietanen
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 2. Pirjo Miettinen
 3. Jaana
 4. Cathy
 5. Carina
 6. Jussi
 7. Juha
 8. Päivi
 9. MariaM
 10. Lisbehh
 11. Terttu Mäkinen
 12. Reijo Moilanen
 13. Tea
 14. Pirjo
 15. Maija
 16. Suvi-
 17. Eija Kujala
 18. aikki
 19. Henna73
 20. Jannika Blomvall
 21. Helena Ranta-Saarela
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 22. Marja-Liisa
 23. Untamo
 24. Eeva-Maija Harju-Virta
 25. Marja
 26. Mutku
 27. Lara
 28. Ritva
 29. jarimv

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *