Joulukalenterin 2016 viimeinen luukku – arvonnan tulokset

astrid-lindgren

Jouluaaton tekstilainaus oli Astrid Lindgrenin elämää kuvaavasta kirjasta. Kukapa muu onkaan kuvannut perinteistä joulunviettoa hurmaavammin kuin Astrid Lindgren! Hänen tarinoihinsa kuuluvat niin joulu Melukylässä kuin Vaahteramäen Eemelin joulujuhlat köyhäintalossa sekä lukemattomia muita, joista osa on koottu Lapsen joulu -kirjaksi. Myös Astridin Sotapäiväkirjoissa hän kertoi tarkasti, mitä heillä syötíin jouluna, samoin kuin mitä annettiin lahjaksi.

Pojan yllätykseksi joulupukilla on kuulokkeet korvillaan. Pukki on online, niin kuin nykyään sanottaisiin, kytkettynä huipputekniseen radiolaitteeseen, johon liitetyllä kuvaruudulla näkyy valvontakameroiden välittämää kuvaa Ruotsin kaikista lapsiperheistä armon vuonna 1933. ”Ymmärrät kai”, joulupukki sanoo Larsille, ”että pukin pitää seurata aikaansa.”

Tekstilainaus on Astridin esikoistarinasta Jultomtens underbara bildradio, joka ilmestyi Stockholms Tidningenin joululiitteessä vuonna 1933. Kirjailija oli tällä kertaa Jens Andersen ja kirjan nimi Astrid Lindgren Tämä päivä, yksi elämä. Siitä oli joulukuussa blogikirjoitus pohjustamassa lukupiirikirjaamme, joka oli Astrid Lindgrenin Sotapäiväkirjat.

Akvarelleja 2

Joulukalenterin viimeisessä luukussa on aina se isoin ja kimalteisin kuva tai isoin suklaa ja niinpä meilläkin palkintona on vuoden 2016 Finlandia-voittaja eli Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista. Onnetar arpoi voittajaksi

Saritan!

Lämpimät onnittelut voittajalle! Lähetäthän osoitteesi kirsi.ranin@kirsinbookclub.com, niin saamme Engelin sinulle postiin.

dsc08543

Koko kuukauden on ollut meneillään myös Joulun Tietäjä -kisa, jossa on saanut joka päivä pisteen oikeasta vastauksesta, joka on sisältänyt oiken kirjailijan ja oikean kirjan. Menestyminen Joulun Tietäjä -kisassa on edellyttänyt todellista tietämystä ja sinnikkyyttä.

Katso erillisestä jutusta, kuka saikaan 23 oikeaa vastausta 24 mahdollisesta!

Tässä tämä oli taas tällä kertaa, kiitos, että olit mukana!

Ilahdumme, jos olet jatkossakin aktiivisesti Kirsin Book Clubissa ja osallistut keskusteluun täällä blogissa. Löydät Kirsin Book Clubin myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Palaute on bloggarin paras lahja!

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *