Lucian päivän joulukalenteri 13.12.2016 – valoa pimeään

dsc08497

Lucian päivän arvonnassa Ulf Starkin ja Linda Bondestamin Djur som ingen sett, Vanessaprisetin voittaja!

Lucian päivänä Kirsin Book Club onnittelee itseään kuuden vuoden iästä sekä lukupiirimme perustajaa Kirsiä, joka myös viettää tänään syntymäpäiväänsä. Kun olet ratkaissut tämän päivän kirja-arvoituksen, käy lukemassa, miten Kirsin Book Club syntyi kuusi vuotta sitten ja miten toimimme. Paras joululahja itsellesi ja ystävillesi on perustaa lukupiiri, ellei sinulla sellaista jo ole.

Lucian päivän kirjapähkinänä on lainaus eräästä kirjasta, josta on arvio täällä blogissamme. Kysymme, mikä kirja ja kuka sen on kirjoittanut. Löydät kirjan ja oikean vastauksen blogimme KIRJAT-kategoriasta. Ja vaikket olisikaan varma oikeasta vastauksesta, kannattaa joka tapauksessa yrittää ja arvata. Kaikki vastaukset, joissa on kirjan ja kirjailijan nimi ovat mukana illan arvonnassa.

Mistä kirjasta ja kenen kirjoittamasta on kuvan teksti?

arvuuttelu-2-vaihtoehto-1

Tässä vielä sama teksti ilman luvun otsikkoa.

Oli tammikuu. Vuosi oli ollut melko lumeton. Elisabeth oli vetelehtinyt hallissa, hän rakasti sen tuoksua. Pelkkä ylenpalttinen ruoan näkeminen rauhoitti häntä. Elisabeth keksi mielellään tekosyitä, ettei hänen olisi tarvinnut mennä kotiin. Katse harhaili täysillä lihatiskeillä. Sipulimakkaroita, rusinamakkaroita, lapaa, kuvetta, paahtopaistia, ja miten ihastuttava pala vasikkaa, vaaleaa kuin viini ja syyt hienoja kuin silkkikangas.

Missä kirjassa kuvataan ruokaa tavalla, joka tekee lukijan vähintään nälkäiseksi. Toki kirjassa on paljon muutakin. Joko keksit tai arvasit? Kirjoita vastauksesi alla olevaan kommenttikenttään tähän iltaan eli tiistaihin 13.12. klo 22:een mennessä. Julkaisemme vastaukset vasta iltaisin, jotta arvaamisen ilo säilyy myöhemminkin vastaaville. Muualle, esimerkiksi Kirsin Book Clubin facebook-sivulle kirjatut vastaukset eivät ole mukana arvonnassa. Jotta voit vastata, joudut täyttämään nimesi/nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiosoite ei näy julkisesti, vaan ainoastaan meille, jotta voimme ottaa yhteyttä voiton sattuessa kohdalle!

Jouluaattona palkitaan bonuksena vielä Tietäjä, jolla on 24 päivän ajalta eniten oikeita vastauksia!

Tänään, idag på Lucia dagen, meillä on palkintona hurmaava runokuvakirja, Djur som ingen sett utom vi, jonka kuvittaja Linda Bondestamille myönnettiin kaikkien aikojen ensimmäinen Vanessa-palkinto, Vanessapriset, joka on 10.000 euron palkinto ruotsinkieliselle lasten- ja nuortenkirjallisuudelle Suomessa. Kirja on Ulf Starkin ja Linda Bondestamin yhteistyön tulos. Kirja oli myös Augustpriset-ehdokkaana.

dsc08509

Kirja on värikäs ilotulitus mielenkiintoisia otuksia ja oivaltavia riimittelyrunoja. Tämä on täydellinen yhdessäluettava kirja, erinomainen valinta pukinkonttiin kuvakirjaikäisille! Kirja on ilmestynyt myös suomeksi nimellä Ennennäkemättömiä eläimiä (Teos 2016) ja Ulf Starkin runot on loisteliaasti suomentanut Liisa Ryömä.

Linda Bondestam piirsi kaikille ihailijoilleen oman henkieläimen Helsingin Kirjamessuilla.

Linda Bondestam piirsi kaikille ihailijoilleen oman henkieläimen Helsingin Kirjamessuilla.

Saimme kirjan kustantamo Förlagetilta, tusen tack Fredrik Rahka och Andrea Svanbäck. Ja Lindan piirtämä henkieläin, Spirit Animal, Kirsin Book Clubille näyttää tältä:

15555481_10154781227798838_1291000420_o

 

Kommentit
 1. Maria Kuutti
 2. Nasu
 3. Jaana
 4. Reijo Moilanen
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 5. Päivi
 6. Päivi
 7. Juha
 8. Virpi Knuutinen
 9. piitu
 10. Linnea
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 11. MariaM
 12. Lisbeh
 13. Tiina
 14. Katri
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 15. Aikki
 16. minttu47
  • Airi Vilhunen Airi Vilhunen
 17. Heidi
 18. Kaarina
 19. Matti Viikate
 20. Hiisukas
 21. Maija
 22. Henna73
 23. Mailis
 24. Samu
 25. Tuija K
 26. Tea
 27. Päivi K
 28. Pirjo Muukkonen Elsner
 29. Virpi
 30. Terhi
 31. Helena
 32. Helena
 33. Eija
 34. Jukka

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *