JOULUKALENTERI 6.12.2017 – Suomen itsenäisyyden juhlaa!

Hyvää itsenäisyyspäivää, onnea 100-vuotias Suomi!

Tänään on historiallinen päivä ja sitä juhlistetaan Kirsin Book Clubissa arpomalla Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historia –teos. Kirja on saanut jo huikean suosion ja uskoisin, että ihan jokainen, niin pieni kuin isompikin lukija, ilahtuu hetkistä Mauri Kunnaksen seurassa. Parasta on tietenkin se, jos pieni ja iso lukee kirjaa yhdessä.

Arvoitus

Myös päivän tekstilainauksemme liittyy Suomen historiaan. Menkäämme 200 vuotta taaksepäin, kuvaukseen vuodesta 1817:

Suljettava silmät ja lakattava ajattelemasta. Sadan vuoden kuluttua, vuonna 1917, joku istuu kahvilassa Suurtorilla ja ajattelee arkkitehtia, minua. Tai ehkäpä Viapori on vallattu viisikymmentä vuotta aikaisemmin ja sen tykit ovat moukaroineet kaiken tasaiseksi. Ehkäpä hän istuu kahvilassa ja kuulee tarinan vanhasta torista. Pidettävä silmäluomet kiinni, nukahdettava ennen kuin kynttilä sammuu. Joskus vaihdan loppuun palaneen tilalle uuden ja aloitan kaiken alusta. Uni on hallitsijoidenkin hallitsija.

Tänäänkin vastausten tulee olla blogin kommenttikentässä klo 22:00 mennessä. Mukana arvonnassa ovat kaikki, joiden vastauksessa on sekä tekstilainauksen kirjoittaja ja mistä kirjasta ote on.

Julkaisemme vastaukset tänään illalla klo 22 jälkeen, jotta arvaamisen ilo säilyy myöhemminkin vastaaville. Jotta voit vastata, niin joudut täyttämään nimesi/nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiosoite ei näy julkisesti, vaan ainoastaan meille, jotta voimme ottaa yhteyttä voiton sattuessa kohdalle!

Jouluaattona palkitaan bonuksena vielä Joulun Tietäjä, jolla on 24 päivän ajalta eniten oikeita vastauksia!

Arvonta

Arvonnassa on tänään Mauri Kunnaksen suurteos Koiramäen Suomen historia. Mauri Kunnas on pukenut jo aiemmin mm. Kalevalan ja Seitsemän veljestä ymmärrettäviin Koiramäen tarinoihin ja siirtänyt arvokasta kulttuurihistoriaa seuraaville sukupolville. Katso video Mauri Kunnaksen työnteosta, KLIK.

Kirjan on joulukalenteriarvontaan lahjoittanut Otava, kiitos!


Tiistain 5.12. arvonnan voittaja

Itsenäisyyspäivän aattona arvuuttelimme tekstipätkää, joka oli kirjoitettu Finlandia-palkitun kirjailijan äidinkielellä eli Tornionjokilaakson murteella. Hieno ja hurja Rosa Liksomin kirja Everstinna, joka pohjaa Annikki Kariniemen elämäntarinaan väkivaltaisen everstin rinnalla. Kirjasta on kerrottu mm. Baba Lybeckin Kirja vieköön -tilaisuuden jutussa. Vuoden viimeinen Kirja vieköön -tilaisuus pidetään ensi viikolla, 13.12. eli Kirsin Book Clubin vuosipäivänä ja tietenkin menemme kuuntelemaan sinne tämän vuoden Finlandia-ehdokkaita.

Onnentonttu arpoi Jenni Haukion Katso pohjoista taivasta -runoantologian voittajaksi Jannikan. Onnittelut! Kirjasta riittää iloa moneksi vuodeksi. Kirsin Book Club lukee jokaisessa lukupiiri-illassaan aina yhden runon Jennin kirjasta. Palkintokirjan lahjoitti Otava, kiitos!

Kommentit
 1. Leena-Maija Tuominen
 2. Salli
 3. Katri
 4. AL
 5. Maarit
 6. Maria Kuutti
 7. Johanna
 8. Eeva-Liisa Haanpää
 9. Henna73
 10. Tanja
 11. Tiina / Kirjaluotsi
 12. MarjaTT**
 13. Marja
 14. Tea
 15. Pii
 16. Eppu
 17. Viivi
 18. piitu
 19. Pauliina Murto-Lehtinen
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 20. vintagentti
 21. Kirsi
 22. Pirjo
 23. Juha
 24. Leena Immonen
 25. Bookworm
 26. Stinttu
 27. Juniperus
 28. Jannika
 29. Mai
 30. Veikka
 31. marjo66
 32. Teija
 33. Heidi
 34. tiiu
 35. Tuija K
 36. Päivi
 37. Marja-Liisa
 38. sarita
 39. minttu47
 40. sikkuralla
 41. Terttu Mäkinen
 42. Beate
 43. Jaana
 44. Reijo Moilanen
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 45. Päivi K
 46. ansu88
 47. Ensu
 48. Terhi
 49. Zerotin
 50. benkku
 51. Emilia
 52. Reeta
 53. Tuulispää
 54. Karita Rosnell
 55. EV
 56. Maija
 57. Liisa Puhakka
 58. Hande
 59. Erika
 60. Tuija
 61. Tarjuska
 62. Siina
 63. Jonna / Kirjakaapin avain
 64. Ilona
 65. Halejo
 66. Eija

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *