JOULUKALENTERI pe 8.12.2017 – arvonnassa matkaamme Intiaan

Tervetuloa vaihteeksi vieraille maille!

Hypähdetään ainakin hetkeksi Suomi 100 -tunnelmista muihin kulttuureihin. Tänään sekä arvuuteltava kirja että palkintokirja ovat käännöskirjoja, ja loistavia kirjoja molemmat. Mistä kirjasta ja kenen kirjoittamasta on siis seuraava lainaus? Kirjasta on juttu blogissamme, joten jos et heti keksi, niin selaa blogiamme, sieltä kyllä löydät kirjan ja yhden sen ”päähenkilöistä”, jonka maisemissa näytteessä liikutaan.

Niinä päivinä, kun olin tajunnut ettei minulla enää ole mallia jonka perässä juosta ja jonka kuvaa maalata, kun lintsasin koulusta entistä useammin ja lorvailin taas kerran toimettomana kaupungilla, tunsin jotain mikä sopi hyvin aikaa koskeviin oikkuihini, jotka sittemmin valtasivat uneni hyvin tavanomaisin ja kaavoittunein kuvin (täysikuu muuttuu kellotauluksi). Vuoden 1972 maaliskuussa, puolen päivän aikoihin, hyppäsin Taksimilla reittitaksiin (kuten olimme tehneet mustan ruusunikin kanssa) ja pyysin päästä kyydistä keskellä Galatan siltaa, mikä vielä siihen aikaan oli sallittua. Pimeä sinertävänharmaa taivas roikkui matalalla. Sää enteili lumisadetta, eikä sillalla näkynyt ristin sielua.

Vastaa tänään tähän blogin kommenttikenttään kirjailijan nimi ja kirjan nimi ennen klo 22:00. Kaikki oikeamuotoiset vastaukset ovat arvonnassa mukana. Muistathan, että meneillään on myös Joulun Tietäjä -kilpailu eli Tietäjäksi valitaan hänet, jolla on koko kalenterin ajalta eniten oikeita vastauksia. Kannattaa siis vastata joka päivä.

Arvonta on jälleen klo 22 jälkeen. Kommentoidessa joudut jättämään sähköpostiosoitteesi, mutta se näkyy vain meille, jotta saamme sinuun yhteyttä voiton osuessa kohdallesi. Julkaisemme vastaukset illalla klo 22:n jälkeen ja oikean vastauksen huomisen kalenterin yhteydessä.

Palkintona on tänään intialaisen Arundhati Royn 20 vuoden tauon jälkeen tänä vuonna ilmestynyt romaani Äärimmäisen onnen ministeriö, joka pursuaa tarinoita ja ihmisiä, aivan kuin Intiakin. Me Kirsin Book Clubissa ihastuimme sekä Royn kirjoihin (esikoiskirja Joutavuuksien jumala) että viehättävään ja lämpimään kirjailijaan, kun hän vieraili syksyllä Suomessa ja Göteborgin kirjamessuilla.

Arundhati Roy vieraili syyskuussa myös Suomessa  ja viehättävä, älykäs ja säteilevä kirjailija kertoi kirjastaan Suomalaisessa Kirjakaupassa.


Torstain 7.12. arvonnan voittaja

Torstaina arvuuttelimme tekstipätkää, joka oli ote maailmankuulun lastenkirjailijan Astrid Lindgrenin Sotapäiväkirjasta. Luimme kirjan yhdessä lukupiirissä ja hämmästelimme, kuinka hyvin Astrid oli tietoinen sodankulusta Euroopassa ja kuinka paljon hän kirjoitti Suomesta. Toisaalta sotajoulu Ruotsissa oli kyllä ihan hummerintäyteinen. Lue juttumme kirjasta ja keskustelustamme tästä, KLIK.

Onnentonttu arpoi Heidi Köngäksen uutuusteoksen nimeltään Sandra, joka kuvaa vuoden 1918 tapahtumia yhden naisen tarinan kautta. Arpaonni osui eilen Veikkaan, onnittelut! (Olen yhteydessä sähköpostitse, että saan osoitteesi. Kirja on myös Kirsin Book Clubin lukulistalla.

Palkintokirjan lahjoitti Otava, kiitos!

Kommentit
 1. Salli
 2. AL
 3. vintagentti
 4. Juha
 5. Meri
 6. Juniperus
 7. EV
 8. TuulaH
 9. Terhi
 10. Henna73
 11. Samu Rinne
 12. Erika
 13. Teija
 14. Marja
 15. Maarit
 16. Tiina
 17. Anneli
 18. Maria Kuutti
 19. Päivi K
 20. Tiina / Kirjaluotsi
 21. Eija
 22. Tarjuska
 23. Jaana
 24. Mai
 25. Tuija K
 26. Karoliina
  • Airi Vilhunen Airi Vilhunen
   • Karoliina
 27. Reijo Moilanen
 28. Tanja
 29. Hande
 30. Pii
 31. Tea
 32. Tuulispää
 33. Marja-Liisa
 34. Elise H.
 35. Kuori
 36. Zerotin
 37. Päivi
 38. Päivi
 39. Maija
 40. Miia
 41. Reeta
 42. Halejo
 43. Maria

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *