JOULUKALENTERI su 3.12.2017 – ensimmäisen adventin arvonnassa Finlandia-ehdokas

Hoosianna, mukavaa ensimmäistä adventtia!

Kirsin Book Clubin joulukalenterin kolmas luukku avautuu. Ihanaa, että teitä on ollut niin paljon kahtena ensimmäisenä päivänä – kiitos! Pysyttehän mukana jouluun asti, sillä monta tekstilainauspähkinää on vielä purtavana ja monta hienoa uutuuskirjaa arvottavana.

Kerrataan vielä, miten joulukalenterin arvuuttelu toimii. Alla on tekstilainaus eräästä maailmanmenestyksen saavuttaneesta kirjasta, jonka arvio on julkaistu tässä blogissa. Vinkkinä, että myös kyseisen kirjan jatko-osan arvio löytyy blogista. Kirjaa tämän jutun kommenttikenttään vastauksesi tänään 3.12. ennen klo 22:00. Kaikki vastaukset, joissa on kirjailijan nimi ja kirjan nimi ovat mukana arvonnassa eli vastauksen ei tarvitse olla oikein. Siispä rohkeasti mukaan, leikkimieltä peliin

Kuka kirjailija on kirjoittanut seuraavan tekstilainauksen ja mikä on kirja?

Mitä oli tapahtunut? Yleensä ottaen kadulla vastaan tulevat miehet katselivat meitä kaikkia tyttöjä, kauniita, sieviä, rumia, eivätkä niinkään nuoret pojat vaan aikuiset miehet. Niin kävi sekä kotikortteleissa että sen ulkopuolella, ja Ada, Carmela ja myös minä – etenkin sen jälkeen mitä Solaroiden kanssa oli tapahtunut – olimme oppineet pitämään katseemme maassa teeskennellen, ettemme kuulleet ruokottomuuksia, ja jatkamaan suoraan eteenpäin. Lila ei. Sunnuntaikävelyihin hänen kanssaan liittyi pysyvä jännite-elementti. Jos joku tuijotti häntä, hän tuijotti takaisin. Jos joku sanoi hänelle jotakin, hän pysähtyi hämmentyneenä aivan kuin ei olisi uskoa, että mies puhui hänelle, ja joskus hän vastasi uteliaana. Etenkin kun – mikä oli epätavallista – miehet eivät juuri koskaan sanoneet hänelle sellaisia sikamaisuuksia kuin meille muille.

Kirjaa vastauksesi alle kommenttikenttään! Aikaa on tänään sunnuntaina 3.12. klo 22:00 asti. Vastauksesi ei näy heti kommenttikentässä, sillä pidän ne piilossa dead lineen asti. Julkaisen vastaukset vasta illalla, jotta arvaamisen ilo on tallella.

Muualle, esimerkiksi Kirsin Book Clubin Facebook-sivulle kirjatut vastaukset eivät ole mukana arvonnassa. Sähköpostiosoitteesi ei näy julkisesti, vaan ainoastaan minulle, jotta voin ottaa yhteyttä voiton sattuessa kohdalle!

Kaikki klo 22 mennessä blogiin kirjatut vastaukset, joissa on kirjailija ja kirjan nimi, niin oikeat kuin sinnepäinkin olleet, ovat mukana päivittäisessä arvonnassa.

Jouluaattona palkitaan bonuksena vielä Joulun Tietäjä, jolla on 24 päivän ajalta eniten oikeita vastauksia.

Kätevimmin olet mukana, kun tilaat joulukalenterin suoraan sähköpostiisi täyttämällä sähköpostiosoitteesi kohtaan ”Tilaa uudet jutut sähköpostiisi”.

Arvontapalkinto

Tänään arvomme kaikkien vastaajien kesken Cristina Sandun esikoisromaanin, joka oli ehdokkaana kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi. Valas nimeltä Goliat kertoo nuoresta naisesta kahden kulttuurin välissä, suomalaisen ja romanialaisen. Ceausescun ajan historian välähdykset jättävät vahvan lukukokemuksen. Kirjan saimme kustantajalta, kiitos Otava!

 


Eilen, 2.12.2017, tekstilainaus oli Kirsin Book Clubin lokakuun lukupiirikirjasta, Selja Ahavan Ennen kuin mieheni katoaa. Kirja keskustelutti meitä vilkkaasti, suosittelemme lämpimästi. Suurin teistä osui oikeaan, mahtoiko vinkki olla liian helppo…

Onnentonttu arpoi random.orgin avustuksella voittajaksi nimimerkki Jupiterin, onnea! Lähetän sinulle tänään sähköpostin saadakseni postiosoitteen, jonne lähetämme Paula Hawkinsin Tummiin vesiin –teoksen.

Onnentonttu arpoi Paula Hawkinsin Tummiin vesiin -trillerin nimimerkki Jupiterille.

 

Kommentit
 1. Maarit
 2. Terttu Mäkinen
 3. Reijo Moilanen
 4. Maija
 5. Juha
 6. Marja
 7. Henna73
 8. Sanna Vahla
 9. TuulaH
 10. Meri
 11. Eeva Nykänen
 12. Katja
 13. Eppu
 14. Beate
 15. Annu
 16. Beate
 17. Tiina / Kirjaluotsi
 18. Virpi K
 19. Susanna k
 20. piitu
 21. Anette
 22. MariaM
 23. Tuija K
 24. Juniperus
 25. Marja-Liisa
 26. Johanna
 27. Papu
 28. Armi Juntunen
 29. Ronja
 30. Maria Kuutti
 31. Tuulispää
 32. Teija
 33. Mai
 34. Lea
 35. Katri
 36. Tiina
 37. Suvi.T
 38. tiiu
 39. Kirsi
 40. Tarjuska
 41. Anneli
 42. Reeta
 43. Liisa Puhakka
 44. AL
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 45. Essi
 46. Karoliiina
 47. Ellen
 48. Katriina
 49. Päivi
 50. Sanna-Mari Hovi
 51. Eija
 52. Jaana
 53. Anncaiza
 54. Tea
 55. Tanja
 56. Zerotin
 57. vintagentti
 58. Jannika
 59. Lisbehh
 60. Heidi
 61. sarita
 62. Assi
 63. Salme K
 64. Bookworm
 65. Elise H.
 66. ansu88
 67. Päivi K
 68. minttu47
 69. Laura
 70. EV
 71. Terhi
 72. Merja Virtaniemi
 73. Vilma
 74. Jukka
 75. Kirsi Ranin Kirsi Ranin

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *