JOULUKALENTERI ti 5.12. – arvonnassa Jenni Haukion runoantologia

Viides luukku ja itsenäisyyspäivän aatto!

Virittäytykäämme jo juhlallisiin tunnelmiin ottamalla tekstilainaus, jossa kuvaillaan syntymäpäivän viettoa kesällä 1942. Tällä kertaa kirjan arviota ei löydy blogista, mutta kirja on mainittu kyllä parissakin jutussa. Enempää vinkkiä en edes juhlapäivän aattona anna, vaan voitte arvuutella yhdessä lähipiirin kanssa, etenkin jos keräännytte koko Suomen kahvihetkeen iltapäivällä klo 14.

Eli kuka on kirjoittanut tämän tekstilainauksen ja mistä kirjasta se löytyy?

Marsalkka, joka ei muuten koskhaan syöny haukea, mutta tykkäsi variksenpaistista, mulkoili salin toiselta puolelta Vyyreriä ko käsikranaatin olis niely. Eversti sano jälkheenpäin, että Marsalkan huonotuulisuus johtu siittä, että se tiesi Saksan häviävän soan ja sitä tympäännytti viettää juhlaansa häviäjän seurassa.

Totutun kaavan mukaisesti kirjaa vastauksesi alle kommenttikenttään ennen tiistai-iltaa klo 22:00. Kaikki vastaukset, joissa on kirjailijan ja kirjan nimi ovat mukana arvonnassa, niin oikeat vastaukset kuin sinnepäinkin olevat.

Julkaisemme vastaukset tänään illalla klo 22 jälkeen, jotta arvaamisen ilo säilyy myöhemminkin vastaaville. Jotta voit vastata, niin joudut täyttämään nimesi/nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiosoite ei näy julkisesti, vaan ainoastaan meille, jotta voimme ottaa yhteyttä voiton sattuessa kohdalle!

Jouluaattona palkitaan bonuksena vielä Joulun Tietäjä, jolla on 24 päivän ajalta eniten oikeita vastauksia.

Arvonta

Arvonnassa on tänään Jenni Haukion kokoama Katso pohjoista taivasta -runoantologia. Kirja on mielestäni mitä monipuolisin katsaus suomalaiseen runouteen, etenkin kaltaisilleni, jotka eivät ole runoutta kovasti harrastaneet. Jenni on tehnyt valtavan työn, käynyt läpi yli 900 runokirjaa. Hän työskenteli intensiivisesti kirjan parissa 2,5 vuotta. Jenni kertoi Turun Kirjamessuilla, että runot olivat valloittaneet pöydät ja myös olohuoneen lattian. Hän ei täsmentänyt, oliko tämä Mäntyniemessä vai heidän omassa kodissaan. Kustannustoimittaja Anja Salokannel painotti, että kirjassa on vahva Jennin luoma tarina. Kirja on kiinni myös tässä ajassa, sillä puolet kirjan runoista on yhä elävien runoilijoiden runoja.


Maanantain 4.12. arvonnan tulokset

Maanantain arvoituksen oikea vastaus oli Matti Röngän Yyteet. Taas olitte kyllä erittäin tietäväisiä, sillä muutkin vastaukset liittyivät Tuntemattomaan sotilaaseen.

Tässä linkkejä Tuntemattoman tiimoilta:

 • yrityslukupiirin mietteitä Yyteet-kirjasta, KLIK.
 • tunnelmia Edvin Laineen Tuntemattoman ympäriltä, KLIK
 • Toinen tuntematon – naisten tarinat, KLIK

Arvontapalkintona oli Petri Tammisen Suomen historia, pieni, suuri kirja, josta voit lukea lisää blogiarviostamme. Onnentonttu suosi tänään Terhiä. Lähetän sinulle sähköpostia saadakseni postiosoitteesi. Kiitos kaikille osallistumisesta ja Otavalle Suomen historia -kirjan lahjoittamisesta.

Kommentit
 1. AL
 2. Virpi K
 3. Eeva-Liisa Haanpää
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 4. Raija Leppänen
 5. Tarjuska
 6. Juha
 7. Eppu
 8. Teija
 9. Johanna
 10. Henna73
 11. Terttu Mäkinen
 12. Maria Kuutti
 13. Terhi
 14. Marja
 15. Pauliina Murto-Lehtinen
 16. Reijo Moilanen
 17. Tiina / Kirjaluotsi
 18. Deu
 19. Beate
 20. Erika
 21. Päivi
 22. Mai
 23. Merja Kähkönen
 24. Pirjo
 25. Minna
 26. Elise H.
 27. Meri
 28. Marja
 29. Päivi
 30. minttu47
 31. Tea
 32. Tanja
 33. Pii
 34. Helena Bäckman
 35. Tuulispää
 36. Syksyn Lehti
 37. Päivi K
 38. Ellen
 39. Seija Mäkinen
 40. Jannika
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 41. Pia
 42. Miia
 43. Katriina
 44. Tuija K
 45. Tiina
 46. Zerotin
 47. Juniperus
 48. Halejo
 49. Ilona
 50. Maija
 51. Keijo
 52. Jaana

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *