Sanojen lumous

DSC05410

Kuinka kadehdinkaan niitä jotka osaavat asettaa sanat paikoilleen, sanojen mestareita, joiden sanat osuvat, sivelevät, viettelevät, jopa viiltävät. He ovat mestareita, jotka muokkaavat, muovaavat ja punovat sanoja mielensä mukaan ja mielikuvituksen avulla sanat elävät niin, että niiden luomat varjot tanssivat, kunnes alkavat elää todellisina kuvina lukijan silmien edessä.

On paljon sanojen mestareita, mutta yksikään joka ei osaa luoda mielikuvia, ei ole mestari.

Vahva lukukokemus lyö kuin liekki ja voimistaa sanojen tehon muuttessaan kuviksi. Hyvä mestari taitaa tiedon ja rakentaa vahvan kaksisuuntaisen kokemuksen. Lukukokemus on muuttunut visuaalisiksi kuviksi. Sanat vangitsevat ja koukuttavat niin että lukija jää niihin kiinni, eikä voi päästää kirjaa käsistään. Lukija on onneton kun kirja loppuu, koska herännyt kiinnostus on niin vahva ja hän haluaisi ahmia lisää sanoja. Jospa osa niistä jättäisi jälkensä sieluun ja raottaisi porttia sanoja maailmaan.

Toisilla on puhujan lahja, joka voi luotsata hänen menestystään. Hän viettelee sanoilla, koukuttaa, usuttaa, hypnotisoi ja vangitsee. Et pääse irti, vaikka kuinka pyristelisit, siipesi ovat palaneet ja muutut heikoksi.

Saarnaajat, viettelijät, karismaattiset johtajat tai kiusaajat vievät sielun. Sanojen mahti lisää kaiken aikaa merkitystään monikanavaisessa maailmassa ja niiden voima voi monin tavoin ylittää kaiken käsityskyvyn ja porata reiän ihmismieleen.

(Kirja Tuulen varjo innoitti minua kirjoittamaan sanojen lumouksesta)

Kommentoi