Mitäpä sitä ei tekisi saadakseen Book Club -kirjan!

Kirja saapui Dohaan tarkastuksen jälkeen

Kirja saapui Dohaan tarkastuksen jälkeen

Elokuun listalla oli Edmund de Waalin Jänis, jolla on meripihkan väriset silmät. Elämänmuutos on siirtänyt asuinpaikkani tilapäisesti Qatariin, eikä sähköistä versiota kirjasta löytynyt mistään englanninkielisenäkään. Täältä Dohasta sitä oli kirjakaupoista turha etsiä. Myöskään postin kulkuun Suomesta Dohaan ei ole luottamista.

Internet tarjoaa onneksi muita palveluita, kuten eBayn. Kirjaa löytyi englanninkielisenä paperiversiona sekä uutena että käytettynä. Valitsin käytetyn ekologisena ja ekonomisena vaihtoehtona ja tilasin kirja 9. heinäkuuta Barbara Mitchelliltä (Madrone, Pioneer, California). Barbara muuten asuu täällä: Google Maps

Barbara lähetti mailia 12. heinäkuuta. Valittu kappale ei olekaan enää tarjolla, mutta tilalle saadaan toinen käytetty kappale.

Kirja lähtee 14. heinäkuuta Barbaran postista Pine Groveen ja matkalle Californiasta Dohaan. Pystyn seuraamaan kirjan USPS:n maantiekuljetusta ja se on ehtinyt Bell Gardensiin (CA) 16. heinäkuuta. Sieltä matka jatkuu seuraavana päivänä kohti Jersey Cityä (NJ), minne kirja ehtii 19. heinäkuuta. Seuraava etappi onkin jo New Yorkissa Springfield Gardensissa 19. heinäkuuta. Reitti USA:ssa näkyy tästä linkistä. Google Earthillä voi käydä ihmettelemässä maisemia matkan varrella ja päätepisteessä: Google Earth

New Yorkissa USPS vie kirjan puolison Post Box-palveluun, joka sijaitsee JFK –lentokentän vieressä ja on alun perin hommattu Jeepin varaosien hankintaa helpottamaan. Huolintayhtiö Aramex laittaa kirjan Post Boxista JF Kennedyn lentokentällä Dohaan menevään lentokoneeseen.

Kirja saapuu Dohaan 27. heinäkuuta, juuri ennen Ramadanin paastokuukauden päättävää kolmen päivän Iid-juhlaa. Kaikilla on silloin lomaa ja se vähän viivästyttää aikataulua, mutta kirja on kuitenkin noudettavissa Aramexin Dohan Education Cityssä sijaitsevasta drop-off –keskuksesta 3. elokuuta. Saan kirjan käteeni Dohan kodissa 4.elokuuta.

Tämä kaikki maksoi 15,85 €:
– kirjan hinta USD 5,99 (4,36 €)
– kuljetus Californiasta New Yorkiin USD 3,99 (2,90 €)
– kuljetus New Yorkista Dohaan 43 Qatarin Rialia (8,59 €)
Alibriksen hinta kirjasta Suomessa näyttäisi olevan 30,70 €.

Kirja matkakuluineen maksoi reilut 15 euroa

Kirja matkakuluineen maksoi 15,85 euroa

Tietysti kirjapaketti on täällä Dohassa viranomaisten toimesta ensin avattu ja varmistettu, ettei se sisällä mitään kiellettyä materiaalia. Vasta nyt älyän ajatella, että kirjan päähenkilöt ovat juutalaisia. Onneksi sentään kansikuvassa on se jänis eikä esimerkiksi sika.

Avainsanat:, , , , ,

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *