JUTTU TUTUSTA: Henkka Hyppönen – hyvät ja huonot kirjat

Henkka Hyppönen Helsingin Kirjamessuilla 2014

Henkka Hyppönen Helsingin Kirjamessuilla 2014

Henkka Hyppönen on taitava tarinankertoja. Hän oli Helsingin Kirjamessuilla haastateltavana tuoreen Pelon hinta -kirjansa tiimoilta. Pelon hinnassa, kuten hänen aiemmassa Nautitaan raakana -teoksessakin,  Henkka tuo esille aivojemme toimintaa ja sen vaikutusta käyttäytymiseemme – miten pelon tunne määrittää toimiamme ja päätöstentekoamme. Henkka kertoi messuhaastattelussa käärmepelkoon liittyvää tarinaa niin elävästi, että haastattelijaakin silminnähden puistatti!

Henkka toimii luovana johtajana, yritysvalmentajana, puhujana ja Hyvät ja huonot uutiset -ohjelman isäntänä.

1. Mitä luet? 

Nuoruuden Jack Londoneiden jälkeen oli pitkä vaihe, jonka aikana luin lähes yksinomaan tietokirjoja. Ja edelleen valtaosa lukemistani kirjoista on faktaa. Tietokirjojen ongelmana on se, että ne eivät kohoa kielen ja tarinankerronnan tasoilla yleensä kovin korkealle. Malcom Gladwell on mestarillisella tasolla “creative non-fiction” -kirjallisuudessa.
Tietokirjan voi aina jättää kesken ja sitä voi lukea pikana, mutta fiktiiviseen teokseen pitää sitoutua. Ehkä siksi on joskus suurempi kynnys tarttua romaaniin. Pelkkä yllättävä idea ei riitä, sen pitää olla kielellisesti ja tarinan tasolla korkeatasoinen. Stanislav Lemin Solaris on yksi suosikkikirjoistani. Karl Ove Knausgård ja David Foster Wallace ovat kuvailun, sanankäytön ja hetken pilkkomisen mestareita.

 

2. Missä luet

Kaikkialla. Aina kun mahdollista. Kotona ja lentokoneessa kädessä on fyysinen kirja, metrossa ja raitiovaunussa Kindle for iPhone ja vaikka sitä ei lukemiseksi voi sanoa, usein ostan kirjasta samalla äänikirjaversion ja kuuntelen sitä silloin kun en voi lukea.

 

3. Mitä suosittelet

Peter Thielin Zero to One on täynnä poikkeuksellista ajattelua. Ja fiktion puolella Joël Dickerin Totuus Harry Quebertin tapauksesta oli loistava.
Henkan uusin kirja on Pelon hinta (Tammi=)

Henkan uusin kirja on Pelon hinta. Sujuvaa kerrontaa peloistamme ja siitä, mitä peloille voidaan tehdä. Ja paljon kiinnostavia tarinoita!

Kommentoi