Voita liput Kirsi Kunnaksen juhlaan

Rakastettu kirjailija, akateemikko Kirsi Kunnas täyttää 90 vuotta joulukuussa. Hänen kunniakseen järjestetään juhlailta keskiviikkona 12.11. klo 19  Savoy-teatterissa Helsingissä. Osallistumalla arvontaamme voit voittaa itsellesi ja ystävällesi liput juhlailtaan.

Illan ohjelmassa mm. Kirsi-Kaisa Sinisalo esittää yhdessä Martti Syrjän, Mikko Syrjän, Aku Syrjän ja Sami Ruusukallion kanssa Kirsin teksteihin sävellettyjä lastenrunoja. Tilaisuuden juontaa Anna Kortelainen, ja myös Kirsi Kunnas itse esiintyy juhlassa.

Näin osallistut:

Kirjoita kommenttikenttään (alla) sinulle mieluisimman Kirsi Kunnaksen runon tai kirjan nimi ja olet mukana kahden lippupaketin (á 2 lippua) arvonnassa! Vastausaikaa on sunnuntaihin 9.11. klo 21:een asti. Voittajiin otetaan yhteyttä heti maananataina 10.11.2014.

Kirsi Kunnas

Näin kirsinbookclubilaiset kirjoittavat Kirsi Kunnaksen runoista ja niihin liittyvistä muistoista:

Marja: Tiitiäisen satupuu on ehdottomasti minun rakkain kirjani kautta aikojen. Vieläkin ihan värisyttää, kun luen ”Tunteellinen siili” tai ”Herra Pii Poo”. Herra Pii Poo oli taikuri. Hän huusi hii-hoo! ja maata polkaisi ja taikoi: rusinoita, mansikoita….. Ihana Kirsi Kunnas! Hän kirjoittaa kunnioituksella lapsille, kuten myös tekivät Astrid Lindgren ja Tove Jansson. Ihmetystä (ja ehkä pientä järkytystäkin) aiheutti se, ettei lapseni olleet alkuunkaan niin myytyjä lukiessani runokirjaa heille! Mutta jonkun runoista he silti saivat kuulla iltasadun päätteeksi.

Varpu: Kirsi Kunnas on ehdottomasti yksi oman ja tyttäreni lapsuuden kivoimmista kirjailijoista. Tiitiäisen satupuu kului käsissä, ja hänen runokäännöksensä avasivat minulle ja kahdelle koulukaverilleni myös ”esiintyvän taiteilijan uran”. Osallistuimme Kimmo-Limmolla ja muilla Hanhiemon iloisen lippaan runoilla mm. Mainos TV:n Täältä tullaan lasten ja nuorten kulttuurikilpailuohjelmaan. Pääsimme loppusuoralle MTV:n studioille ja esiinnyimme ihan telkkarissa. Lapsuuden Hanhiemon iloinen lipas on tallessa odottamassa mahdollista kolmatta lukijasukupolvea. Oma suosikkini on runo Pikku-Ellistä, jonka vieläkin muistan ulkoa: Näetkös Pikku-Elliä! Hän syö kauravelliä ja ihan yhtäkkiä pelästyy hämähäkkiä, jonka oli pelkästään ikävä olla yksinään.

Eija: Tunteellinen siili ja Vanha vesirotta, taisinpa lausua noita koulun esiintymiskilpailuissa, kun äiti oli kainosti ehdottanut, että jospa Eija laulamisen sijasta lausuisit runon. Tiitiäisen satupuu on upea, ostin sen heti Juhalle hänen synnyttyään. Itse ehkä luin enemmän.

Airi: Myös minulle ja tyttärille Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuu oli yksi heidän lapsuutensa tärkeimmistä kirjoista. Yläkerran rappuset marssittiin pesulle ja iltapisulle hokien kuorossa: ”Humpati pomppaa, humpati pomppaa jne. Ja Perunat ja kattila -runo oli äidistä hauska lukea ja esittää ja tytöistä hauska kuulla, vaikka kuinka monta kertaa.

Tiitiäisen satupuu

Titti: Esikoistyttärellämme Elinalla oli jo hyvin pienenä suosikki- ja inhokkirunot Tiitiäisen satupuu -kirjassa. Elina käänsi määrätietoisesti sivuja eteenpäin kunnes ”oikea” aukeama oli esillä. Noin puolet Tiitiäisen satupuun runoista kelpasi Elinalle.

Kirsi: Minulla oli pienenä Tiitiäisen satupuu ja Kirsi Kunnaksen tsekkiläisistä kansanrunoista riimittelemä Nikkar-Tikkarin mäellä. Luin paljon, mutta näiden makuun en päässyt. Johtui varmastikin siitä, että niitä ei minulle luettu. Tai en ainakaan muista. Omille tyttärille ostin sekä Tiitiäisen tuluskukkaron että Tapahtui Tiitiäisen maassa. Kirjat kulkivat mukana maasta toiseen, mutta eivät päässeet tyttöjen suosikkilistalle. Mutta aina olen pitänyt Kirsi Kunnaksesta, kun itsekin olin Kirsi K!

 

Kommentit
  1. Elise Murre-Öhman
  2. Keijo
  3. Riikka
  4. Tytti Hast
  5. Tuija
  6. Marja-Liisa Lehtimäki
  7. jaana semeri
  8. Avatar photo Airi

Kommentoi