JUTTU TUTUSTA: Huippuvalmentaja Jarmo Riskin lukuvinkit

Jarmo Riski

Jarmo Riski on huippu-urheiluvalmentaja, liikuntafysiologi ja suorituskyvyn kehittäjä

Jarmo Riski on huippu-urheiluvalmentaja, liikuntafysiologi ja suorituskyvyn kehittäjä. Jos sinulla on tahtoa löytää aikaa lukemiselle, niin kannattaa katsoa maailmanmestarien valmentajan vinkki:

Mitä luet?

Lapsena luin kaikkien poikien suosikkeja, kuten Viisikko–sarja, Mustanaamio, Korkeajännitys jne.

Aktiivinen urheiluharrastus ja kiinnostus ihmisen suorituskykyyn ohjasi jo nuorena lukutottumuksia vahvasti urheilukirjallisuuteen. Silloin luin urheilijoiden elämänkertoja, urheiluvalmennukseen ja huippusuorituksiin liittyvää kirjallisuutta Toki joitakin kaunokirjallisuuden klassikoitakin tuli luettua.

Koko aikuisiän suurin kiinnostukseni ovat olleet tietokirjat. Tiukkaa, tieteellisesti perusteltua tekstiä ihmisen fysiologiasta, biomekaniikasta ja psykologiasta sekä valmentamisesta.

Nykyisin luen eri tasoisia tietokirjoja ja bestsellereitä,  joissa paneudutaan aivojen toiminnan, ihmisen käyttäytymisen ja suorituskykyyn yhteyksien ymmärtämiseen.

Missä luet?

Eniten luen kotona tai mökillä viikonloppuisin. Erityisen hyviä paikkoja lukemiseen minulle ovat lentokone ja juna sekä työmatkoilla hotellihuone.

Mitä suosittelet?

Lukemiseen suosittelen viikoittaista tai päivittäistä sivutavoitetta. Lukemalla keskimäärin 20-30 sivua päivässä saa vuodessa jo monta hyvää kirjaa luettua.

Paljon autossa matkustaville suosittelen äänikirjojen kuuntelua. Itseäni inspiroivan lukukokemuksen tänä syksynä tarjosi Mark McCluskyn teos Faster, Higher, Stronger: How Sports Science Is Creating a New Generation of Superathletes and What We Can Learn from Them. Suosittelen aiheesta kiinnostuneille ;)

Kommentoi