Blogistanian Globalia: äänestä vuoden 2014 paras käännöskirja!

Hei kaikki kirjabloggarit,
tervetuloa osallistumaan Blogistanian Globalia-äänestykseen!
Blogistanian Globalia 2014 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita käännöskirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2014 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alunperin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia.

blogistanian_2014_globalia
Osallistumisohjeet 

Ehdolle asettamisen edellytys on, että olet lukenut nimeämäsi kirjat ja kirjoittanut niistä omaan blogiisi. Ehdokaslistan kirjat on linkitettävä niiden blogiarvioihin.

Julkaise kolmen käännöskirjaehdokkaan lista blogissasi maanantaina 26.1.2015 klo 10 ja käy linkittämässä listasi tämän postauksen kommenttikenttään.  Halutessasi voit ajastaa listasi maanantaille klo 10, jos blogialustasi mahdollistaa sen. Etukäteen ajastetusta listasta voit ilmoittaa emäntäblogin ääntenkeräyspostauksen kommenttikentässä etukäteen sitten, kun lista on ajastettu julkaistavaksi. Myöhästyneitä listoja ei huomioida eikä listaa saa julkaista etukäteen.

Voit muodostaa listan kaikkiin Blogistanian kategorioihin tai yhteen tai useampaan kategoriaan. Ääntenlaskennan sujumisen vuoksi äänestäjän tulee jättää kommentti jokaisen äänestämänsä kategorian emäntäblogiin. Kirsin Book Clubissa kerätään vain käännöskirjallisuuden ääniä. Katso tästä, muiden kategorioiden emännöinnit/isännöinnit.

Pisteytys 

Muodosta vuoden 2014 kolmen parhaan käännöskirjan  lista, johon merkitsee pisteet ja linkin blogiarvioon. Paras kirja saa kolme (3) pistettä, seuraava kirja kaksi (2) pistettä ja sitä seuraava yhden (1) pisteen. Ääntenlaskennan selkeyden vuoksi on tärkeää, että pisteet merkitään kirjakohtaisesti. Pelkkä listaus yhdestä kolmeen ei riitä, koska listan paremmuusjärjestyksen voi tulkita olevan nouseva tai laskeva.

Mikäli haluat asettaa ehdolle vain kaksi kirjaa, menee pisteytys seuraavasti: parempi kirja saa kolme (3) pistettä, seuraava kirja kaksi (2) pistettä. Jos asetat ehdolle vain yhden kirjan, saa se kolme (3) pistettä.

Kilpailujen voittaja on kirja, joka saa kirjabloggareilta eniten pisteitä. Mikäli kaksi tai useampi kirja on kärjessä samoilla pisteillä, ratkaistaan voittaja vertaamalla bloggareiden kirjoille antamia sijoituksia. Tasatilanteessa voittaa siis kirja, jolla on eniten ykkössijoituksia. Tarvittaessa verrataan myös kakkossijoituksia. Jos voittaja ei tälläkään keinolla ratkea, arpa määrää voittajan.

Järjestelyt 

Kilpailu on kirjabloggaajien vapaaehtoisvoimin järjestämä epäkaupallinen äänestys. Palkintona jaetaan kunniakirja ja voittajakirjailijalle järjestetään kukitus mahdollisuuksien mukaan.

Nyt mukaan äänestämään! Sinulla on viikko aikaa miettiä valintojasi.

Kunhan kuittaat tuohon alle kommenttikenttään laittaneesi ajastuksen omaan blogiisi tai linkität sen postauksen kommenttikenttään maanantaina 26.1. tasan kello 10.

Viisaita valintoja!

Tulokset julkaistaan tiistaina 27.1.

PS. Älä epäröi kysyä, jos joku kohta äänestysprosessissa on sinulle epäselvä.

Kommentit
 1. Tuija
 2. Jokke
 3. Mikko
 4. Tuulevin lukublogi
 5. Mai Laakso
 6. hdcanis
 7. Kaisa
 8. Maija
 9. Norkku
 10. Katja / Lumiomena
 11. Leena Lumi
 12. Sanna / Luettua
 13. Amma
 14. Maria/Sinisen linnan kirjasto
 15. Arja
 16. Jane/ Kirjan jos toisenkin
 17. Suketus
 18. Booksy
 19. Avatar photo Kirsi
 20. Ulla
 21. MarikaOksa
 22. Henna
 23. Annami
 24. Liisa / Luetut, lukemattomat
 25. Nanna / Nannan kirjakimara
 26. Morren maailma
 27. Arja
 28. Zephyr
 29. Salla
 30. Kirjava kammari/Karoliina
 31. Sara/p.s.rakastan kirjoja
 32. Erja
 33. Jane/ Kirjan jos toisenkin
 34. jaana
 35. Avatar photo Kirsi

Kommentoi