Kirsin Book Clubin äänet Blogistaniassa!

Kirsin Book Clubin jäsenet ovat valinneet seuraavat kirjat omiksi ehdokkaikseen Blogistanian palkinnoille:

Blogistanian Finlandia:
1. Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia 3 pistettä

DSC09308

”Kissani Jugoslavia on aivan täydellinen lukupiirikirja! Tarina herättää lukijassa niin paljon ajatuksia ja kysymyksiä, joita on ihan pakko saada jakaa toisen lukijan kanssa.

Kirjassa edetään kahden tarinan kautta. On nuori tyttö Jugoslavian maaseudulla, joka elää työntäyteistä elämää perheen vanhimpana tyttärenä ja ensimmäiseksi naitettavana. Toisaalla Suomessa ja toisessa ajassa on opiskelijapoika, joka hakee identiteettiään ihmissuhteittensa kautta. Tarinat linkittyvät monella tasolla ja taitavasti. Tulkinnanvaraa jää runsaasti. Taitava esikoiskirjailija, vahva lukukokemus!”

2. Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys 2 pistettä

DSC09386 - Version 2

Tommi Kinnusen Neljäntienristeys sai lukijansa heti pauloihinsa. On olemassa kirjoja, jotka luetuttavat itseään monta sivua ennen kuin nappaa, mutta Neljäntienristeys ei niihin kuulu. Jo ensimmäinen sivu vei mennessään ja kirja oli luettava siltä istumalta, kuvasivat lukukokemustaan Kirsin Book Clubin jäsenet.”

3. Jari Tervo: Revontultentie 1 piste

WP_20141014_008 - Version 2

”Revontultentie on neljän päiväkirjan kokoelma vuoden 1973 helmikuusta syyskuun loppuun, jolloin kirjan Jari on 14-vuotias. Hän ei enää pelaa jalkapalloa eikä soita pahvikitaraa kavereidensa kanssa. Hunghuusimieheen aikoinaan rakastunut Isomummu Esme on kivettynyt hoitokotiin ja pitelee Jarin palmikkoa kädessään kuin elämänlankaa. Kirjasta välittyy 14-vuotiaan älykkään pojan yksinäisyys, jonka täyttää uusi historianopettaja Orankivaara sekä palava kaukorakkaus saman luokan tyttöön.”

Blogistanian Globalia
1. Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta 3 pistettä

Harry artikkelikuva

”Kirja piti minut täysin otteessaan, lukemiseen meni puolitoista vuorokautta. Oli mahdotonta lopettaa. Kirjan juonikäänteet olivat kuin avaisi sipulia, uuden kerroksen alta paljastui vielä herkullisempi osio. Tapahtumat ovat hyvin raadollisia, mutta Joël Dickerin tapa kirjoittaa on hyvin elämänmyönteinen. Kirjasta löytyy kaikkea seuraavaa: oppikirja miten kirjoitat menestysteoksen, pienen kaupungin asukkaiden väliset jännitteet ja kaunat, perheiden synkät salaisuudet, mielisairaudet, avioliiton tuskaisuus, rikollisuus, ystävyys ja ennen kaikkea tarina rakastamisesta.”

2. Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet 2 pistettä

9789513179472_frontcover_final1-e1419976009534

 ”Tarina kulkee ja monta Haruki Murakamille ominaista piirrettä tästäkin kirjasta poimii. Realistisen kerronnan rinnalla on mukana ripaus mystisyyttä, selittämättömyyttä, tummaa kohtaloa. Suomalaista lukijaa tietysti kiehtoo, että Tsukuru matkustaa selityksiä etsiessään myös Suomeen. Lopullinen selvyys ja mielenrauhakin löytyy Hämeenlinnan läheltä suomalaisen järven rannalta, Suomeen muutaneen ja suomalaisen kanssa avioituneen Erin kesämökillä. ”Ei sinusta värejä puutu. Se koskee vain nimeäsi… Rohkeutta ja itsevarmuutta: siinä kaikki, mitä tarvitset.” Näin rohkaisee Eri Tsukurua.”

3. Katherine Pancol: Mimmit 1 piste

DSC00466

 ”Mimmien perheväkivallan kuvaus ei ole uniikkia, eikä rajumpaa kuin monessa muussa väkivallan kuvauksessa. Mutta silti Katherine Pancol on kyennyt nappaamaan jotakin oleellista pelosta ja siitä tunteesta, että keneenkään ei voi luottaa. Koin voimakkaasti, että hänellä on tarinassa sanoma, että tämä ei vain ole ystävien jutustelua, jota ryyditetään hieman ulkomaisilla prinsseillä ja vuononsinisillä silmillä. Väkivallalla on tausta, mutta se ei silti oikeuta mihinkään. Yleismaailmallista ja aina ajankohtaista onkin se, miksi kukaan ei puutu, tule apuun, kun epäilevät tai todistavat väkivaltaa tai hyväksikäyttöä.” 

Blogistanian Tieto
1. Cristina De Stefano: Oriana Fallaci – nainen ristitulessa 3 pistettä

oriana_fallaci97326

”Kirja on upea ja tasapainoinen läpileikkaus Oriana Fallacin elämästä. Alkaa ajatella, että Oriana on todellakin puhunut Cristina De Stefanolle, unessa tai elämässä, sillä niin voimallisesti tekstistä piirtyy vahva naistoimittaja, rohkea, ristiriitainen edelläkävijä. Toisaalta sivuilta nousee ihminen, herkkä nainen, joka uskalsi rakastaa, mutta joutui pettymään kerta toisensa jälkeen. Lopulta elämän sisällön toi ainoastaan työ. Viimeiset vuodet New Yorkissa olivat yksinäisiä, eikä Oriana halunnut enää kohdata ulkomaailmaa muuta kuin sukututkimuksensa kautta.”

2. Minna Maijala: Minna Canth: Herkkä, Hellä, Hehkuvainen 2 pistettä

9511236563

”Kirja kuvaa kiinnostavasti Minna Canthin elänvaiheita nuoresta seminaarilaisesta lehtorin rouvaksi Jyväskylään ja nuorena leskenä takaisin Kuopioon kauppiaaksi ja kiitetyksi ja kiistellyksi hahmoksi niin Kuopiossa kuin silloisen Suomen kulttuuripiireissä. Kuvaukset Kuopion seurapiirielämästä ja Minna Canthin salongista, ajan poliittisista rintalinjoista tai raittius- ja naisasialiikkeen syntymisestä ovat kiinnostavaa kulttuurihistoriaa, jossa vilahtelevat tutut nimet Juhani Ahosta Kaarlo Bergbomiin tai Ida Aalbergiin.”

3. Sami Sillanpää: Kiinalainen rakkaustarina 1 piste

Kiinalainen-rakkaustarina

”Kiinalainen rakkaustarina kertoo yksityiskohtaisesti Kiinan salaisesta poliisista Guobaosta ja sen harjoittamasta mielivaltaisesta vainosta. Se kertoo vuosikausia kestäneistä kotiaresteista, vääristä tuomioista. Se kertoo saavutuksista ihmisoikeusrintamalla. Kansainvälisestä huomiosta. Nobelin rauhanpalkinnon ehdokkuudesta. Ja se kertoo pelkistetysti kahdesta ihmisestä, jotka haluavat parantaa maailmaa, puolustaa sanavapautta ja auttaa muita oman onnensa kustannuksella. Sami Sillanpää on tehnyt vaikuttavan kirjan, joka pohdituttaa vielä viikkoja lukemisen jälkeen.”

Blogistanian tulokset julkaistaan tiistaina 26.1.2015 klo 10 seuraavissa blogeissa:

Blogistanian Finlandia: Kirjavinkit

Blogistanian Globalia: Kirsin Book Club

Blogistanian Tieto: 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä

Blogistanian Kuopus: Notko, se lukeva peikko

Kommentit
  1. Amma

Kommentoi