Tunnelmakuvia Blogistanian palkintojenjaosta

Torstaina 26. helmikuuta 2015 jaettiin kirjabloggariyhteisön äänestämät Blogistania-kirjapalkinnot Suomalaisessa Kirjakaupassa, Helsingin Aleksanterinkadulla. Kirjailijat kertoivat arvostavansa kovasti palkintoja, jotka tulivat kirjojen rakastajilta, aktiivisilta lukijoilta, jotka ovat lukuisten uutuuksien virrasta poimineet juuri nämä teokset ja bloganneet niistä ja sitten valinneet vuoden 2014 parhaimmiksi. Äänestyksiin osallistui yli 40 bloggaria, jotka kaikki saivat ehdottaa kolmea kirjaa, joista olivat itse kirjoittaneet blogiarvion. Tuloksia löydät useammasta jutusta hakusanalla Blogistania!

Blogistanian 2014 äänestyksen voittaneet kirjat lavalla Suomalaisessa Kirjakaupassa 26.2.2015

Blogistanian 2014 äänestyksen voittaneet kirjat lavalla Suomalaisessa Kirjakaupassa 26.2.2015

Kirjasfääri-blogin Taika Dahlbom avasi tapahtuman kertomalla, kuinka Blogistania eli kirjabloggariyhteisö oli äänestänyt neljässä eri sarjassa: Finlandia, Globalia, Kuopus ja Tieto.

Kirjasfääri-blogin Taika Dahlbom avasi tapahtuman kertomalla, kuinka Blogistania eli kirjabloggariyhteisö oli äänestänyt neljässä eri sarjassa: Finlandia, Globalia, Kuopus ja Tieto. Taika opiskelee toimittajaksi ja veti tämänkin tilaisuuden positiivisella energialla, kiinnostavilla kysymyksillä ja sujuvalla ammattitaidolla. Hyvä Taika!

Anni Kytömäen esikoisteos Kultarinta julkaistiin helmikuussa 2014. Blogistanian palkintojenjako oli 32 haastattelutilaisuus Kultarinnan tiimoilta.

Anni Kytömäen esikoisteos Kultarinta julkaistiin helmikuussa 2014. Blogistanian palkintojenjako oli 32 haastattelutilaisuus Kultarinnan tiimoilta. Anni aikoi  alunpitäen osallistua satukirjakilpailuun, mutta tarina paisui ja seitsemän vuotta myöhemmin julkaistiin Kultarinta.

Kirsin Book Club järjesti Blogistanian palkinnonjaon. Pääsin kukittamaan Annin!

Kirsin Book Club järjesti Blogistanian palkinnonjaon. Pääsin kukittamaan Annin!

Anni kertoi, että uutta kirjaa  on noin pari sataa sivua raakaversiota kirjoitettuna. Siinäkin ollaan metsässä, mutta myös järvellä.

Anni kertoi, että bloggareiden kommentit Kultarinnasta olivat hänelle todella tärkeitä, sillä niistä hän sai alussa luottamusta, että kirja on hyvä. Mediassa Kultarinta arvioitiin paljon myöhemmin kuin blogeissa. Anni myös arvosti Blogistanian palkintoa kovasti, tulihan se niiltä, jotka olivat vapaaehtoisesti halunneet kirjoittaa Kultarinnasta. Annin uutta kirjaa on noin pari sataa sivua raakaversiota kirjoitettuna. Siinäkin ollaan metsässä, mutta myös järvellä. Westendin Kukka teki Annille metsäisen kimpun.

Blogistanian Globalian voitti ylivoimaisesti Kate Atkinsonin Elämä elämältä. Kimppu kuvastaa elämän kiertoa ja sisälsi sipuleista avautuneisiin kukkiin.

Blogistanian Globalian voitti ylivoimaisesti Kate Atkinsonin Elämä elämältä. Kimppu kuvastaa elämän kiertoa ja sisälsi sipuleista avautuneisiin kukkiin.

Kate Atkinsonin Elämä elämältä -kirjan kääntäjä Kaisa Kattelus vastaanotti palkinnon ihailemansa kirjailijan puolesta. Uskalsin patistaa häntä ottamaan yhteyttä Kateen, kun selvisi, että Kaisa sattuu olemaan mieheni pikkuserkku!

Kate Atkinsonin Elämä elämältä -kirjan kääntäjä Kaisa Kattelus vastaanotti palkinnon ihailemansa kirjailijan puolesta. Kaisan käännöstä on kehuttu ja hän kertoi, että erityisen haastavaa oli kääntää asioita, jotka liittyvät brittiläiseen elämään, jotka eivät merkitse meille mitään ihmeellistä. Samoin sotaan liittyvän tunnelmasanaston luominen oli vaikeahkoa. Kaisa kertoi, ettei ole ole tavannut Katea, vaikka käy usein Edinburghissa, missä Kate asuu. Uskalsin patistaa häntä ottamaan yhteyttä Kateen, kun selvisi, että Kaisa sattuu olemaan mieheni pikkuserkku!

Jenna Kostet kertoi olevansa onnellinen, että blogistit löysivät hänen esikoiskirjansa Lautturin, joka voitti Kuopus-sarjan.

Jenna Kostet kertoi olevansa onnellinen, että blogistit löysivät hänen esikoiskirjansa Lautturin, joka voitti Kuopus-sarjan. Syksyllä voidaan lukea hänen seuraava teoksensa, joka on suunnattu aikuisille.

Jenna on Lautturissa hyvin ajankohtaisessa aiheessa: nuorten ulkopuolisuudessa. Hän on kansantieteilijä ja toi päähahmonsa Tuonelasta Lautturiksi.

Jenna on Lautturissa hyvin ajankohtaisessa aiheessa: nuorten ulkopuolisuudessa. Hän on kansantieteilijä ja toi päähahmonsa Tuonelasta Lautturiksi. Kimpussa on kuoleman kukkia ja tuohta.

Palkintojenjako järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomalaisessa Kirjakaupassa, joka oli todella panostanut mainostamiseen, esillepanoon ja tarjouksiin. Kiitos Aleksin Suomalainen Kirjakauppa: Heidi Reyes ja Susanna Mustala!

Palkintojenjako järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomalaisessa Kirjakaupassa, joka oli todella panostanut mainostamiseen, esillepanoon ja tarjouksiin. Kiitos Aleksin Suomalainen Kirjakauppa: Heidi Reyes ja Susanna Mustala! Käykää ostamassa palkitut kirjat myymälästä!

Minna Maijala oli sairastunut. Hänen kirjansa Herkkä, hellä, hehkuvainen - Minna Canth voitti Tieto-sarjan. Minnan lämpimät ja arvostavat terveiset Blogistanialle luki Otavan kustannustoimittaja Silka Raatikainen. Kimpusta oli pyydetty vanhanaikaista ja neilikoista se muodostui.

Minna Maijalan Herkkä, hellä, hehkuvainen – Minna Canth voitti Tieto-sarjan. Minnan lämpimät ja arvostavat terveiset Blogistanialle (alla) luki Otavan kustannustoimittaja Silka Raatikainen. Kimpusta oli pyydetty vanhanaikaista ja neilikoista se muodostui.

Minna Maijala lähetti tilaisuuteen kirjeen:

”Kiitän lämpimästi kirjani saamasta tunnustuksesta ja pahoittelen, etten sairastumisen takia pääse tilaisuuteen haastateltavaksi. Olisin todella halunnut olla paikalla vastaanottamassa palkintoa, jota arvostan suuresti. Kirjablogien kirjoittajat ovat juuri sellaisia paljon lukevia, kirjallisuutta rakastavia ihmisiä, joita kirjoittaja toivoo kirjallaan tavoittavansa. Siksi Blogistanian tieto -palkinto on minulle todella mieluisa. Toisaalta kirjani saama huomionosoitus kertoo myös siitä, että klassikkomme Minna Canth pystyy edelleen koskettamaan lukijoita, niin kirjailijana kuin ihmisenäkin. Kiitos myös Minna Canthin puolesta.
Kunnioittavasti tervehtien, Minna Maijala”

Kiitokset Suomalaiselle Kirjakaupalle innostumisesta tilaisuuteen, Marja-Leena Liipolle kunniakirjojen tekemisestä, Arja Korhoselle blogilistasta ja Taika Dahlbomille tapahtuman vetämisestä. Kirsin Book Clubin puolesta paikalla olivat Marja, Minna, Varpu ja Kirsi, joka kantoi kokonaisvastuun tilaisuuden järjestämisestä.

Lisää tunnelmia löytyy myös Kirjasfääristä ja Luetut, lukemattomat -blogista.

Kommentit
  1. Kirsi Hietanen
  2. Arja
  3. Avatar photo Airi
  4. Marja
  5. Avatar photo Kirsi

Kommentoi