Juttu tutusta: ammattilukija ja lukupiirien tuntija Suvi Ahola

Suvi Ahola

Helsingin Sanomien kirjallisuuskriitikko Suvi Ahola on suomalaisten lukupiirien asiantuntija. Hän väitteli 2013 filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistossa väitöskirjalla Lukupiirien Suomi – Yhteisöllistä lukemista 149 suomalaisessa lukupiirissä 2009. Väikkäri julkaistiin kansanomaisena versiona nimellä Lukupiirien aika (Avain 2013). Nyt Suvilta on tulossa uusi lukupiirejä käsittelevä kirja, Ystäviä ja kirjoja,  johon hän on koonnut ohjeita lukupiirien käytäntöihin, suosikkikirjoja ja -reseptejä. Huhtikuussa 2015 ilmestyvässä kirjassa on myös esitelty 10 lukupiiriä, joista yhtenä Kirsin Book Club!

Suvi Aholan Ystäviä ja kirjoja ilmestyy Avain-kustantamolta huhtikuussa 2015. Kirsin Book Club on yksi kirjassa esitellyistä lukupiireistä. Kuva on kaapattu Avaimen sivulta.

Suvi Aholan Ystäviä ja kirjoja ilmestyy Avain-kustantamolta huhtikuussa 2015.  (Kuva on kaapattu Avaimen sivulta.)

Mitä lukupiirien asiantuntija, ammattilukija Suvi Ahola lukee?

Koska olen Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja ja kirjallisuuskriitikko, luen paljon kaikenlaista. Pääpaino on varmaan kotimaisessa proosassa. Olen kuitenkin kaikkiruokainen, ja etenkin lomalla luen dekkareita.

Missä luet?

Joka paikassa! Kirjoja on sohva- ja yöpöydällä, ja joka aamu työmatkalla junassa luen myös. Kotini on täynnä kirjahyllyjä, ja yksi on myös vessassa. Siihen olen valinnut juuri tässä tilassa sopivaa, helpottavaa lukemista.

Mitä suosittelet?

Juuri nyt suosittelen Eppu Nuotion uutuusromaania Mutta minä rakastan sinua, joka on hauska ja haikea ja aika viisaskin kirja yli viisikymppisten rakkauselämästä. Viihdyttää, mutta ei ole pelkästään viihdettä.

Suvi Aholan HS-arvion Eppu Nuotion kirjasta voit lukea tästä

Suvi Aholan HS-arvion Eppu Nuotion kirjasta voit lukea tästä

Kommentoi