Haluamme Hotakaisen! – Kirjan ja ruusun päivän suositukset

kirjasivuille

Kirjan ja ruusun päivän kunniaksi julkaistaan Kari Hotakaisen teos Kantaja, jonka voi saada omakseen ainoastaan ostamalla ensin jonkun toisen, vähintään 15 euron hintaisen kirjan, jolloin Kantajan saa kaupan päälliseksi.

Tarjous on voimassa to 23.4. – la 25.4. kirjakaupoissa kautta maan. Lähimmän kirjakaupan voit tarkistaa täältä.

Keräsimme muutamia vinkkejä ajankohtaisista kirjoista, jotka voit ostaa ensin, jotta saat Kantajan:
"Minun ostoslistallani on Ian McEvanin uusin Lapsen oikeus (Otava, 2015, Children Act 2014). McEvan on suosikkejani, tätä päivää. Hänellä on aina jokin ajankohtainen moraalinen kysymys: oikein - väärin. Pakottaa lukijan miettimään, miettimään omaa suhtautumistaan. "Airi

”Minun ostoslistallani on Ian McEvanin uusin Lapsen oikeus (Otava, 2015, Children Act 2014). McEvan on suosikkejani, tätä päivää. Hänellä on aina jokin ajankohtainen moraalinen kysymys: oikein – väärin. Pakottaa lukijan miettimään, miettimään omaa suhtautumistaan. ”Airi

"Ruotsalaisia dekkarikirjailijoita riittää ja riittää.... Nyt kiinnostaa Carl-Johan Vallgrenin Varjopoika (Otava, 2015, Skuggpojken 2014). "Uusi pohjoismainen dekkarisensaatio on syntynyt" sanotaan Otavan sivuilla. Tykkään lukea dekkareita!" Titti

”Ruotsalaisia dekkarikirjailijoita riittää ja riittää…. Nyt kiinnostaa Carl-Johan Vallgrenin Varjopoika (Otava, 2015, Skuggpojken 2014). ”Uusi pohjoismainen dekkarisensaatio on syntynyt” sanotaan Otavan sivuilla. Tykkään lukea dekkareita!” Titti

Los_Pergin_pt_6839

Ostoslistalla on Cecilia Samartin La Peregrina ja Los Peregrinos (Bazar Kustannus 2015). Trilogian kaksi viimeistä osaa odottaa lukemista. Ensimmäinen Señor Peregrino on kertomus Jamiketista ja hänen syntymämerkistä, paosta omien luota Amerikkaan, työskentelystä mielisairaalassa, missä hän hoitaa vanhaa kiukkuista espanjalaista miestä. Kertomus kahdesta pakolaisesta, joiden välille syntyy jotain,  joka hoitaa molempien yksinäisyyttä. Kirja oli eräs niistä, jonka tarinan ja tunnemaailman muistaa ja on ihanaa, että kirjailija on kirjoittanut tarinalle jatkoa.”  Eija

"Minä suosittelen Tommi Kinnusen Neljäntienristeystä (WSOY 2014), koska mies antaa naiselle kukkia ja nainen miehelle kirjan!" Pirjo

”Minä suosittelen Tommi Kinnusen Neljäntienristeystä (WSOY 2014), koska mies antaa naiselle kukkia ja nainen miehelle kirjan!” Pirjo

 "Jos et vielä ole lukenut ka kaipaat kevyttä, mutta viehättävää lukemista." Pirjo Tukholmasta

”Jos et vielä ole lukenut ja kaipaat kevyttä, mutta viehättävää lukemista.” Pirjo Tukholmasta

Kuolema Venetsiassa

Thomas Mannin Kuolema Venetsiassa ja muita kertomuksia: Olen lukenut näitä Keltaisen kirjaston kirjoja aina silloin tällöin pysyäkseni jyvällä siitä millaista kirjallisuutta maailmalla ja Suomessakin arvostetaan. Turhaan ei kai Thomas Mannkaan ole saanut Nobel-palkintoaan. Onhan hän minustakin kertojana ja kuvailijana laaja-alainen, syvällinen mutta omaan makuuni liiankin perusteellinen. Näissä klassikoissa pukkaa olemaan tätä ”Alastalon Salissa” -ongelmaa. Kuvausta kuvauksen perään, mutta juttu ei oikein etene. Ehkä sitä on omalta elämänrytmiltään liian hektinen, vaikka tätä Mannin kokoelman luin rauhalliseen joulun aikaan.  Yhtä kaikki tarinat ovat pikkuporvarillisen elämän ja ihmisen seksuaalisuuteen liittyvien halujen ja tunteiden loistaa kuvausta, mutta pikkusen pitkäveteistä.”   Lankoni Mikko, joka vastasi Facebookissa lukuhaasteeseeni 5 kirjaa/5 päivää, ja sai ainakin minut laittamaan klassikon  ostoslistalle

Töissä Päivi Tuuli suositteli Viveca Stenin dekkareita. Ovat kuulemma erityisen hyviä ruotsin opiskeluun! Sotilaiden salaisuudet on kuitenkin tuore suomennos.

Töissä Päivi Tuuli suositteli Viveca Stenin dekkareita. Ovat kuulemma erityisen hyviä ruotsin opiskeluun! Sotilaiden salaisuudet on kuitenkin tuore suomennos.

FullSizeRender

Katherine Pancolin Mimmit 1 oli hieman erilainen, joten tuore Mimmit 2 (Bazar Kustannus 2015) pääsee listalleni. Kuvassa pilkottaa vasemmalla upea Elina Hirvosen Kun aika loppuu, mutta se on jo hyllyssä kuten tuoreet suosikit Caitlin Moranin Näin minusta tuli tyttö ja Tarquin Hallin Vish Puri -sarja.

Kaikkea kiinnostavaa en voi ostaa, mutta eiköhän jotkut seuraavista pääse meille kotiin. Kun seuraat blogia, niin saat selville, mitkä:

Jojo on uusi tuttavuus minulle, mutta moni blogisti on kehunut.

Jojo on uusi tuttavuus minulle, mutta moni blogisti on kehunut.

Tyttärille - ja kiinnostaa äitiäkin!

Tyttärille – ja kiinnostaa äitiäkin!

Stephen Fryn juontama QI BBC:llä on meidän perheen yhteinen suosikki. Fryn tarina kiinnostaa!

Stephen Fryn juontama QI BBC:llä on meidän perheen yhteinen suosikki. Fryn tarina kiinnostaa!

Olen lukenut Aino Sibeliuksen kirjeet (ihania!), joten tämä on hyvä etenkin näin Sibben juhlavuonna.

Olen lukenut Aino Sibeliuksen kirjeet (ihania!), joten tämä on hyvä etenkin näin Sibben juhlavuonna.

Kevätauringon valaistessa kaikki pölyhippuset ja kirjapinojen kasvaessa, tunnen, että siivousopas on ihan must! Marie Kondo on valittu maailman 100 vaikutusvalatisimman ihmisen joukkoon, joten tässä kirjassa täytyy olla sitä jotain!

Kevätauringon valaistessa kaikki pölyhippuset ja kirjapinojen kasvaessa, tunnen, että siivousopas on ihan must! Marie Kondo on valittu maailman 100 vaikutusvalatisimman ihmisen joukkoon, joten tässä kirjassa täytyy olla sitä jotain!

Jos näistä ei vielä löytynyt juuri sitä, mitä haluat ostaa Kirjan ja ruusun päivänä, niin tsekkaa Juttumme tutuista ja kirja-arviot. Tai sitten vain mene kirjakauppaan ja ota riski…

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *