JUTTU TUTUSTA: Heidi Backström – nainen HelsinkiLitin takana

Heidi Backström (Kuva: Saara Autere)

Heidi Backström (Kuva: Saara Autere)

Heidi Backström toimii viime viikonloppuna olleen HelsinkiLitin tuottajana. Tapahtuma ylitti kaikki odotukset, sillä Savoy-teatteriin kokoontui 24 tunnin aikana 1.200 kirjallisuuden ystävää kuuntelemaan kirjailijoiden keskusteluja meiltä ja muualta. Heidi ja ohjelmajohtaja Philip Teir ovat syystä tyytyväisiä ja lupaavat, että tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna. Lue myös meidän raporttimme HelsinkiLitistä.
1. Mitä luet?
Olen fiilislukija! Muutama vuosi sitten sanoin, että luen kaikkea muuta paitsi historiallista romantiikkaa, venäläisiä klassikkoita ja kauhua. Mutta ei se kyllä pidä paikkaansa, luen siis lähes kaikkea elämäntaito-oppaista dekkareihin, bestsellereistä pienten kustantamoiden helmiin, esseitä, runoja, faktaa ja fiktiota. Tiiliskiviä kammoksun ja sficimaailma on vierasta.
2. Missä luet?
Mieluiten liikkeessä eli pitkän matkan bussissa tai junassa tai sitten kesämökin terassilla, useimmiten kuitenkin kotona pedissä. Lisäksi kuuntelen äänikirjoja työmatkat ja niiden ansiosta olen tullut tutustuneeksi rohkeammin myös kevyeen kirjallisuuteen, chick litiin ja dekkareihin sekä kuunnellut sellaisia elämänkertoja, joihin muuten en olisi osannut tarttua.
3. Mitä kirjaa/kirjoja suosittelisit juuri nyt?
Tänä vuonna suurimmat vaikutukset minuun on tehnyt Mikael Bryggerin runokokoelma Tuuliatlas (Poesia, 2014) ja Helsinki Litissä esiintyneen, kanadalaisen Emma Hooperin esikoisteos Emma ja Otto ja Russell ja James (Gummerus, 2015). Hooperin romaanissa näkyy ehkä tuo monipuolinen lukumakuni, sillä löysin kansien välistä sotaromaanin, rakkausromaanin, Hemingwaytä, maagista realismia, jotakin klassista, jotain modernia, reseptin ja kävelyromaanin. Itse tartun seuraavaksi Elina Hirvosen romaaneihin.
Elina Hirvosen Kun aika loppuu, lue arvio.

Elina Hirvosen Kun aika loppuu, lue arvio.

Kommentoi