Ihana, ihana lukukesä – joko nämä helmet ovat lukulistallasi?

Monella bookclubilaisella on myös oma lukukoira, kuvassa Kirsin Tiffany.

Monella bookclubilaisella on myös oma koira vahtimassa emännän lukurauhaa, kuvassa Kirsin Tiffany.

Kirsin Book Club kokoontuu seuraavaan tapaamiseensa vasta elokuussa, joten heinäkuun helteet ja sadepäivät luetaan oman valinnan mukaisesti. Keräsimme jäsenten lomalukupinoja, jotka sisältävät upouusia ja klassikoita, dekkareita ja tietokirjoja – ja oikeastaan kaikkea näiden väliltä.

Kuten Heli toteaakin, taidamme olla lukurauhaoptimisteja tai sääpessimistejä, sillä pinot ovat tuhansia sivuja korkeita. Ennestään tiedämme, että pinon ohi kiilaa myös niitä ihania kesäherätteitä, joita löytyy mökiltä, kirppareilta, kirjastoista, kirjakaupoista. Kuten Helin pinossa olevassa Afrikka-kirjassa todetaankin: ”You never finish eating the meat of an elephant” eli pinoissa saattaa olla vielä kirjoja syyskauttakin varten.

Poimi vinkkejä ja seuraa blogia, jossa kesällä on runsaasti uusia juttuja. Kätevimmin pysyt menossa mukana, kun tilaat uudet juttumme suoraan sähköpostiisi!

Airin pinossa on monta uutuutta: Saara Turusen Rakkaudenhirviö, Margaret Atwoodin Uusi maa ja Stoner. Mökkisaareen lähtee myös vuoden 2014 parhaaksi käännöskirjaksi Jarl Hellemann -kilpailussa valittu, nobelisti Mo Yanin Viinamaa, jonka on kääntänyt Riina Vuokko.

Airin pinossa on monta uutuutta: Saara Turusen Rakkaudenhirviö, Margaret Atwoodin Uusi maa, Pärttyli Rinteen koulusurmia käsittelevä Viimeinen sana ja  viimeinkin suomeksi käännetty klassikko John Williamsin Stoner. Mökkisaareen lähtee myös vuoden 2014 parhaaksi käännöskirjaksi Jarl Hellemann -kilpailussa valittu, nobelisti Mo Yanin Viinamaa, jonka on kääntänyt Riina Vuokko sekä Oscar Wilden Dorian Greyn muotokuva.

Eija asuu Ho Chi Minh Cityssä, Vietnamissa ja lukee osan kirjapinostaan lomallaan Suomessa. "Lomamuistivihkostani on toinen pää kirjoille ja toinen mökkiremontille. Remonttilista on jo nyt pitempi, mutta ehdin kyllä kirjastosta etsimään täydennystä tarvittaessa - ainakin toivon niin. Aurinkoa kesään!"

Eija  asuu Ho Chi Minh Cityssä, Vietnamissa ja lukee osan kirjapinostaan lomallaan Suomessa. Reissunaisella on tietenkin Rauli Virtasen Reissukirja, Märta Tikkasen  Emma ja Uno ja Tim Dolinin Exploring Ho Chi Minh City. ”Lomamuistivihkostani on toinen pää kirjoille ja toinen mökkiremontille. Remonttilista on jo nyt pitempi, mutta ehdin kyllä kirjastosta etsimään täydennystä tarvittaessa – ainakin toivon niin. Aurinkoa kesään!”

Goliarda Sapienzan romaani Elämän ilo on jo melkein luettu.  Todella hieno ja monitasoinen teos.  Timo Parvelan kirjat Maukasta ja Väykästä ovat aina mukavan rentouttavaa luettavaa ja siksi onkin kiva saada kesällä lapsivieraita lukukaveriksi. Ja tottakai yksi tai kaksi Agathaa mahtuu kesälomaan aina. LIsäksi listallani on Yksi Murakami, yksi Coelho sekä Grace McGleen Ihana maa, joka voitti parhaan brittiläisen esikoisromaanin palkinnon vuonna 2012.

Pirjo: ”Goliarda Sapienzan romaani Elämän ilo on jo melkein luettu. Todella hieno ja monitasoinen teos. Timo Parvelan kirjat Maukasta ja Väykästä ovat mukavan rentouttavaa luettavaa ja siksi on kiva saada kesällä lapsivieraita lukukaveriksi. Pari Agathaa mahtuu kesälomaan aina. Lisäksi listallani on yksi Murakami, yksi Coelho sekä Grace McGleen Ihana maa, joka voitti parhaan brittiläisen esikoisromaanin palkinnon vuonna 2012.

Heli: "Lukurauhaoptimisti vai sääpessimisti? Neljä viikkoa lomaa saaressa heinäkuussa, alimmaisena pari asiakirjaa, jotka saattavat olla pohjalla edelleen 1.8." Kesäruoka saaressa valmistuu Tareqin resepteillä ja dekkarit täydentävät aiemmin luettuja pohjoismaisia, joista voit lukea tästä.

Heli: ”Lukurauhaoptimisti vai sääpessimisti? Neljä viikkoa lomaa saaressa heinäkuussa, alimmaisena pari asiakirjaa, jotka saattavat olla pohjalla edelleen 1.8.” Kesäruoka Helin saaressa valmistuu Tareqin Helt enkelt -resepteillä, Martin Meredithin The Fate of Africa: Fifty Years of Independence on Afrikka-tietouden perusteos ja pinoissa tietenkin on kaikki uusimmat pohjoismaiset dekkarit, koska Heli on lukenut jo kaikki aiemmat kuten hän kertoo blogijutussa.

Marjan kesään kuuluu aina Tove Jansson, tällä kertaa Toven oman Rent spel -kirjan sekä Jukka Laajarinteen Mumin och tillvarons gåtan muodossa. Ruotsalaisuutta tuo Jan Guilloun Dandy. Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi klassisen musiikin harrastaja on valinnut Sydämen aamun, Suvisirkku Talaksen toimittaman Aino Järnefeltin ja Jean Sibeliuksen suhteen alkuaikojen kirjeenvaihdon.

Marjan kesään kuuluu aina Tove Jansson, tällä kertaa Toven oman Rent spel -kirjan sekä Jukka Laajarinteen Mumin och tillvarons gåtan muodossa. Ruotsalaisuutta tuo Jan Guilloun Dandy. Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi klassisen musiikin harrastaja on valinnut Sydämen aamun, Suvisirkku Talaksen toimittaman Aino Järnefeltin ja Jean Sibeliuksen suhteen alkuaikojen kirjeenvaihdon.

Eija on palannut Espanjasta kesäloman viettoon Suomeen. Pinosta löytyy Suomessa vierailleet Thomas Hoeg ja Kim Leine.

Eija on palannut Espanjasta kesäloman viettoon Suomeen. Pinosta löytyy Suomessa vuoden aikana vierailleet tanskalainen Thomas Høeg ja norjalainen Kim Leine. Osa lomasta menee Taistellen Knasun kanssa ja ETYK:in 40-vuotisjuhlan kunniaksi lukien Maarit Tyrkköä. Donna Tarttilta ihana Jumalat juhlivat öisin! Mahtaako Eija ehtiä ollenkaan golfille (vihreässä takissa) voittamaan kilpailuja kuten hänen tapanaan on?

Sasu pitää oikean kesäloman ensimmäistä kertaa moneen vuoteen ennen kuin avaa Sasu´s Playhouse -myymälän Porvoon lisäksi myös Helsinkiin. Purjehduslomalle lähtee mukaan mm. Markus Nummen Kiinalainen puutarha, Katja Kallion Säkenöivät hetket, Memoirs of an Arabian Princess, pari Mankellia ja uutena Intiaan sijoittuvat Tarquin Hallin Vish Buri -dekkarit. Leppeitä tuulia!

Sasu yrittäjänä pitää ensimmäinen oikean kesäloman moneen vuoteen ennen kuin avaa Sasu’s Playhouse -myymälän Porvoon lisäksi myös Helsinkiin. Purjehduslomalle lähtee mukaan mm. Markus Nummen Kiinalainen puutarha, Katja Kallion Säkenöivät hetket, Memoirs of an Arabian Princess, pari Mankellia, tanskalainen dekkari Michael Katz Krefeldin Langenneet  ja uutena Intiaan sijoittuvat Tarquin Hallin Vish Buri -dekkarit. Leppeitä tuulia!

Kirsin lukupinossa on päällimmäisenä Harper Leen Kun satakieli laulaisi, Saara Turusen Rakkaudenhirviö ja

Kirsin lukupinossa on päällimmäisenä Harper Leen Kuin surmaisi satakielen, sillä Leen toinen teos ilmestyy 55 vuoden tauon jälkeen heinäkuussa. Saara Turusen Rakkaudenhirviö ja Antti Holman Järjestäjä edustavat kotimaisia esikoisia. Åsne Seierstadin Breivik-kirja on rankemmasta ja Graeme Simpsonin Vaimotesti leppeämmästä päästä. Blogistanian parhaaksi käännöskirjaksi valitsema Kate Atkinsonin Elämä elämältä on vain odottanut mökkiloman alkua ja siivouskirja KonMaria on syytä lukea säännöllisesti

PS. Ehkä huomasitkin, että useimmissa pinoissa on Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe. Se on Kirsin Book Clubin elokuun kirja.

Kommentit
  1. MarikaOksa
    • Avatar photo Kirsi
  2. Jonna / Kirjakaapin kummitus
    • Avatar photo Kirsi
  3. Marile

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *