JUTTU TUTUSTA: Anna-Leena Härkönen – nimipäiväsankari

Anna-Leena Härkönen 2014. Kuva Jouni Harala.

Anna-Leena Härkönen. Kuva Jouni Harala.

Leenan päivänä onnittelemme Anna-Leena Härköstä! Hänen viime vuonna julkaisemansa Kaikki oikein komeilee tänä kesänä myydyimpien pokkareiden kärkijoukossa.

Nimipäiväsankarimme on monipuolinen kirjailija, jolta on julkaistu myös kaksi laulutekstikokoelmaa: Jos joku kysyis multa (1991) ja Vääränlainen mies (2010). Anna-Leena Härkösen tekstejä on lauluiksi säveltänyt mm. Anna-Mari Kähärä.

Anna-Leena Härkönen on kirjailijavieraana Tuusulanjärven ympäristössä 26.7. – 1.8. järjestettävällä Meidän Festivaalilla. Tämä Pekka Kuusiston johtama musiikkifestivaali on aikaisempinakin vuosina löytänyt poikkitaiteellisia yhteyksiä musiikin ulkopuolelle ja Kirjan vuoden kunniaksi on nyt vuorossa kirjallisuus.

29.7. järjestettävässä kirjakonsertissa Anna-Leena Härkönen ja Anna-Mari Kähärä kertovat yhteistyöstään.  Järvenpään Kallio-Kuninkalassa klo 17.00 alkava konsertti on saanut otsikokseen Tavu kasvaa nuotiksi. Essi Wuorela tulkitsee konsertissa kirjailija-säveltäjä-kaksikon yhteistyön tuloksia, Anna-Mari Kähärä säestää ja Pekka Kuusisto on mukana viuluineen. Meidän Festivaalin muihin kirjakonsertteihin ja koko monipuoliseen ohjelmistoon voit tutustua tästä linkistä.

Näin Anna-Leena vastasi Kirsin Book Clubin kysymyksiin omasta lukemisestaan:

Mitä luet?

Luen kaikkea laidasta laitaan, eniten kuitenkin kotimaisia romaaneita.

Missä luet?

Luen junissa, kahviloissa ja kotona nojatuolissa, joskus sängyssä ennen nukahtamista.

Mitä suosittelisit muille luettavaksi?

Esimerkiksi Päivi Alasalmen romaania Joenjoen laulu ja Petri Tammisen tuotantoa

 

Kommentit
  1. Avatar photo Kirsi Ranin

Kommentoi