JUTTU TUTUSTA: Maarit – nimipäiväsankari


Maarit_Hurmerinta_b

Maarit Hurmerinta on musiikkitaivaamme kiintotähti, jonka raikas, kypsä ja monipuolinen ääni on luonut muistoja jo useammalle sukupolvelle. Maarit työskentelee tiiviisti yhdessä aviomiehensä, kitaristi ja säveltäjä Sami Hurmerinnan kanssa. Annariikka Leino kirjoitti Maaritista elämäkerran nimeltään ytimekkäästi Maarit (Johnny Kniga 2014).

Sanoittajiemme terävin kärki on tehnyt Maaritille tekstejä, Hectorista Heikki Saloon ja Juicesta Junnu Vainioon. Maarit on myös itse ahkera ja taitava tekstintekijä, ja hän on levyttänyt runsaasti myös omia sanoituksiaan. Mutta mitä Maarit lukee?

Mitä luet?

Luen aika laaja-alaisesti, erityisesti taiteilijoiden (oma)elämäkerrat kiinnostavat niin kuvataiteiden, kirjallisuuden kuin musiikinkin alalta. Taiteilijoiden elämistä syntyy runsaita ja mielenkiintoisia tarinoita. Hyvän ja kielellisesti rikkaan proosan lisäksi luen runoutta oman lauluntekemisen inspiraatioksi.

Missä luet?

Lukeminen vaatii keskittymistä, eikä se onnistu takahuoneessa keikalla. Luen siis kotona silloin kun työtahti on rauhallisempi. Onnistuneessa kirjavalinnassa on myös vaaransa: sängyssä lukiessa voivat yöunet jäädä nukkumatta.

Mitä suosittelet?

Suomessa on niin mahdottomasti hyviä kirjailijoita! Juuri nyt nostan Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät.

jussi valtonen

Pyysin Maarilta vielä suositusta hänen omien tekstiensä levytyksistä. Tekijällä itselläänkin oli valinnan vaikeutta ja ehdotuksia tuli useita, jokaisen takana tarina eletystä elämästä. Kirsin Book Clubin valinta on Miten Elämästä Kertoisin saman nimiseltä albumilta joka ilmestyi vuonna 2013. Voit kuunnella sen tästä.

Maarit työskentelee tiiviisti yhdessä aviomiehensä, kitaristi ja säveltäjä Sami Hurmerinnan kanssa.

Maarit työskentelee tiiviisti yhdessä aviomiehensä, kitaristi ja säveltäjä Sami Hurmerinnan kanssa.

Maaritin valoisan persoonan kanssa rupatellessa esiin nousi myös musiikkialan muutos. Perusasiat eivät ole muuttuneet, musiikin tekemisessä toimivat samat lainalaisuudet kuin aina ennenkin. Tekniikka on toki kehittynyt huimasti tarjoten loistavia mahdollisuuksia. Levymyynnin ja -jakelun murroksessa Maarit näkee haasteita, joita on jokaisessa ajassa omanlaisiaan. Perusasiat kuitenkin pysyvät, eivätkä musiikki ja taide katoa vaikka toimintaympäristö muuttuukin.

 


Juttu on osa kirjabloggareiden naistenviikkotempausta, josta voit lukea lisää tästä. Lauletaanko Maaritin nimpparin kunniaksi kaikki yhdessä Jäätelökesä, jonka live-version vuodelta 1991 näet tästä!

11700779_10153083281372998_3739830004237527742_o

Kommentit
  1. Arja
    • Avatar photo Kirsi Ranin
  2. Arja

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *