Kesäretken kohde: Suomen kaunein Sysmän kirjakauppa

Sysmän kirjakauppa sijaitsee Sysmän keskustassa.

Sysmän kirjakauppa sijaitsee Sysmän keskustassa.

Kesäisenä poutapäivänä ajelimme lapsuuden mökkimaisemissa pitkin Päijännettä halkovaa Pulkkilanharjua ja tuttua Käkisalmen siltaa. Päätimme jatkaa Sysmään, sillä olin lukenut hirsitalossa olevasta, sympaattisesta Sysmän kirjakaupasta. Kauppa sijaitsee aivan kylän pääraitin varrella, osoitteessa Sysmäntie 55.

Sysmän kirjakauppa mainostaa itseään "Suomen kauneimpana kirjakauppana."

Sysmän kirjakauppa mainostaa itseään ”Suomen kauneimpana kirjakauppana.”

Sysmä on julistautunut Suomen kirjakyläksi vuonna 1997 ja liittynyt samalla kansainväliseen kirjakyläyhteisöön. Ajatuksena on pitää kyläyhteisö vireänä kirjallisuuden voimalla. Kirjakylän sydämessä toimii Sysmän kirjakauppa, jolla on laajat valikoimat uutuuksia, klassikoita, paikallista tuotantoa, paljon lasten kirjallisuutta, dekkareita ja äänikirjoja. Kirjakaupan vintillä toimii myös ympärivuotinen divari.

Sysmässä järjestetään kesäisin kaksi kirjatapahtumaa, Kirjakyläpäivät heinäkuussa ja Kirjojen yö elokuussa.

sysmä

Kirjakaupan johtaja Tuula Mäyrä kertoo, että nyt on ollut vilskettä, sillä viime viikolla julkaistiin kaksi paikallista kirjaa Markku Lepistön Toivo Pylvänäinen – Päijänteen erakko ja Sirkka Lassilan Reinin kultaa. Tuula suosittelee lämpimästi molempia kirjoja!

Sysmässä on kesä-heinäkuussa meneillään myös perinteinen Sysmän Suvisoitto, jonka ohjelman näet tästä. Silloin juhlistetaan erityisesti 100-vuotiasta Olavi Virtaa, joka syntyi Sysmässä!

Sysmän kirjakaupan valtiatar Tuula Mäyrä

Tuula Mäyrä on ollut Sysmän kirjakaupan valtiatar jo monta vuotta. Hän on alunperin kotoisin naapurikunnasta, Hartolasta.

Kirjakaupan asiakkaat ovat vauvasta vaariin. Kesällä on vilkkaampaa, kun Sysmän seudun kesäasukkaat hakevat luettavaa. Talvella ollaan hirsirakennuksessa villasukat jalassa ja palvellaan paikallisia asiakkaita.”

Meidän perhe osti Sysmän kirjakaupasta neljä kirjaa mukaansa.

Meidän perhe osti Sysmän kirjakaupasta neljä kirjaa mukaansa.

Elokuussa (7.-8.8.2015) Sysmässä vietetään taas Kirjojen yötä. Silloin kirjakauppaan saapuu tunnettuja kirjailijoita keskustelemaan kirjallisuudesta. Tulossa on ainakin Olli Jalonen, Katja Kettu, Monika Fagerholm, Petri Tamminen ja Sysmän oma poika Kimmo Oksanen.

Helsingistä Sysmään on 185 km, reilut pari tuntia. Erinomainen päiväretkikohde!

DSC07371


Päivitetty 6.7.2016: Tämän vuoden ohjelma löytyy Sysmän Kirjakyläyhdistyksen sivuilta.

Kommentit
 1. Jonna / Kirjakaapin kummitus
  • Avatar photo Kirsi
 2. Erja
  • Avatar photo Kirsi
 3. MarikaOksa
  • Avatar photo Kirsi
 4. Taina
  • Avatar photo Kirsi

Kommentoi