JUTTU TUTUSTA: Okko Kamu lukee muutakin kuin nuotteja

Okko Kamu Sinfonia Lahti Sibelius-levy Diapason d´Or de l´Annee -palkinto 18.11.2011

Sinfonia Lahden ylikapellimestari Okko Kamu on nyt viimeistä kertaa Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana. Näin Sibeliuksen 150-juhlavuonna Lahden Sibeliustalossa onkin erityisen laaja ohjelmisto ja nimekkäitä vieraita. Okko itse johtaa viikon aikana sekä BBC:n sinfoniaorkesteria että Sinfonia Lahtea.

Lippupalvelu_paakuva_600x280

Okko Kamu on luopumassa vakituisista kiinnityksistä, Singaporen päävierailijapestiä lukuunottamatta, mutta vielä hän ei ole täyspäiväiseksi golffariksi siirtymässä. Matkapäiviä kertyy ja kotejakin on useampi maailmalla. Aiemmassa Ylen haastattelussa Okko kertoi, että monista asuinpaikoista eniten kodilta tuntuu Berliini, sillä siellä hänellä on kirjahyllyssä on eniten kirjoja.

Sanotaan, että ihmisen koti on siellä missä hänen kirjansa, lukemisensa, ovat.

Mitä luet?

Enin aikani menee tietysti nuottien luvussa, mutta olen kyllä mankkelit ja nesbot lukenut. Paljon tietysti henkilöhistoriaa, samoin Anthony Beevorin sotahistoriaa.

ardennit

 Missä luet?

Ruotsinmaalaiset dekkarit ovat lukulistani kärjessä. Hyvän dekkarin voi ottaa mukaan esimerkiksi ravintolaan, koska yksin syöminen on tylsintä, mitä tiedän!

Mitä suosittelet?

Suomalaiset naisdekkaristit ovat mainioita, suosittelen.

Okko Kamun terveiset 9-vuotiaalle Millalle, jolle äiti toivoi hieman enemmän intoa pianonsoittoon. "Terveiset Millalle, muista että harjoittelu tekee mestarin (väsyneeksi)

Okko Kamun terveiset 9-vuotiaalle Millalle, jolle Kirsi– äiti toivoi hieman enemmän intoa pianonsoittoon. ”Terveiset Millalle, muista että vain harjoitus tekee mestarin! (väsyneeksi)”

Kommentoi