JUTTU TUTUSTA: Netta Möller-Salmela Hangon kirjastosta

Kuvassa vuoden 2015 tunnustuspalkinnon saajat. vas. kirjastovirkailija Agneta Möller-Salmela, teatteriohjaaja Hannele Martikainen, koruseppä Matti Mattsson ja Suomen kielen lehtori Paula Kokkonen. Kuvasta puuttuu sellisti Jussi Makkonen.

Kalevala Korun Kulttuurisäätiön vuoden 2015 tunnustuspalkinnon saajat vasemmalta: kirjastovirkailija Agneta Möller-Salmela, teatteriohjaaja Hannele Martikainen, koruseppä Matti Mattsson ja Suomen kielen lehtori Paula Kokkonen. Kuvasta puuttuu sellisti Jussi Makkonen.

Kirjastovirkailija Agneta (Netta) Möller-Salmela sai tänä vuonna Kalevala Korun Kulttuurisäätiön tunnustuspalkinnon. Hänen lisäkseen palkinnon sai neljä muuta intohimoista kulttuurin toimijaa, joihin sopi teema ”Kulttuuri ilon tuojana”.

Netta on edistänyt lukemista Hangon kirjastossa jo yli 30 vuoden ajan. Hän on järjestänyt elämystunteja koululuokille ja päiväkotiryhmille, hän on kehittänyt lukudiplomin kouluille sekä kouluttanut itse satoja opettajia ympäri Suomea.  Netta toimi myös valtakunnallisen Lukuinto-teemavuoden lähettiläänä 2014–2015.

Netta Möller-Salmela Hangon kirjastosta

Netta Möller-Salmela Hangon kirjastosta

Mitä luet?

Olen lukenut viime aikoina pääasiassa ammattikirjallisuutta ja 5 englanninkielistä healing story -tyyppistä kirjaa. Etenkin ihmisen elämästä kertovat tarinat ovat mielenkiintoisia, koska jokaisella on vaiheita joista voisi kirjoittaa kirjan.  En ehdi lukea niin paljon kuin haluaisin ja dekkareita en lue lainkaan. Poistimme myös varastostamme keväällä ruotsinkielistä lastenkulttuurilehteä Opsis Kalopsis, monenmonta vuosikertaa. Minä en voinut heittää niitä menemään ja niin iltaisin olen niitä sängyssäni lukenut. Niissä on valtavasti vinkkejä työhöni, eikä haittaa vaikka osa on vanhempia julkaisuja.

Lukumieltymyksistäni voin vielä yleisesti mainita  filosofian ja psykologian.

Missä luet?

Olen kesäihminen, luet rannalla, pihalla jne. Talvella kotona ja matkoilla.

Mitä suosittelet?

Karl-Ove Knausgård oli minulle elämys, varsinkin ensimmäiset kirjat, hänestä on paljon puhuttu, minusta hänellä on uskomaton kyky kuvata päähenkilöä. Marianne Fredrikssonia luin yhteen aikaan paljon. Frank McCourt oli myös käännöselämäkertana loistava. Stefan Einhorn kirjoittaa mielenkiintoisesti, Sarah Waters on passelia viihdettä ja Jakob Wegelius sekoitus hyvää tekstiä ja kuvitusta nuorille.

taisteluni-594x900

Lue JUTTU TUTUSTA -sarjasta myös esimerkiksi Kirsti Doukasin, Sirpa Huttusen ja Eppu Nuotion suositukset.

Kommentoi