Tavattiin Jussi Vatanen & Napapiirin sankarit 2

Kuva-1

Näin Napapiirin sankarit 2 -leffan ennakkokiertueella, joka pysähtyi Lahden Finnkinossa. Elokuvan ensi-ilta oli 30.9.2015.

Tullessani ulos salista, päätähti Jussi Vatanen kysyi mitä pidin elokuvasta? Kerroin olevani hämmentynyt. En ole nähnyt viiden vuoden takaista Napapiirin sankarit -elokuvaa, joten en tiennyt etukäteen yhtään mistä elokuvassa on kyse. Jussille kuitenkin lupasin ”hädissäni” ottaa lapsenlapset useimmin hoitooni!  Suurempia juonipaljastuksia tekemättä kerrottakoon, että elokuvan sankarit lähtevät pienen lapsen kanssa viettämään iltaa Lapin ruskamaisemiin, kohtalokkain seurauksin. Minun ensimmäinen ajatukseni oli, että olisipa lapsella ollut oma Nonna, jonka luokse jäädä, kun vanhemmat haluavat bilettää!

Viiden vuoden takainen hittielokuva Napapiirin sankarit on saanut jatko-osan.

Viiden vuoden takainen hittielokuva Napapiirin sankarit on saanut jatko-osan.

Napapiirin sankarit 2:ssa Lapissa asuvat Janne (Jussi Vatanen) ja Inari (Pamela Tola) tasapainoilevat oman parisuhteensa, vanhemmuuden ja oman ajan kanssa. He saavat vieraikseen Lahteen muuttaneen Räihäsen (Timo Lavikainen) ja Marjukan (Miia Nuutila). Naiset päättävät lähteä viettämään iltaa ruskabileisiin ja miehet saavat kuokkavieraskutsun kaverin häihin. Naiset pitävät päänsä ja miehet jäävät hoitamaan Jannen ja Inarin pientä Lumi-vauvaa. Tai kuten Janne häntä kutsuu, Lumi Aura.

bb

Miehet jätetään pienen Lumin lastenvahdeiksi.

Isä-Jannen mielestä Lumi on niin sikeäuninen, että hänen kanssaan voi hyvin lähteä juhlimaan Ylläkselle häitä. Matkalla on pari muuttujaa ja kohta Lapin yöttömässä yössä etsitään jotain digiboksia kallisarvoisempaa ja nopealiikkeisempää.

Samaan aikaan naiset ovat liekeissä Inarin exän pikku-Mikon (Kari Ketonen) omistamassa loistohotellissa – ja mitä tapahtuu tyttöjen illassa, jää tyttöjen iltaan.

Samaan aikaan naiset ovat liekeissä Inarin exän pikku-Mikon (Kari Ketonen) omistamassa loistohotellissa – ja mitä tapahtuu tyttöjen illassa, jää tyttöjen iltaan.

Loisteliaan ruskan aikaan kuvatussa jatko-osassa tavataan uusia kasvoja, kuten Kämäräinen (Santtu Karvonen) sekä Sekis (Joonas Nordman). Toki matkalla kohdataan myös vanhoja tuttuja, esimerkiksi legendaariset Kittilän runkkarit ja aina luotettava auto, jonka rekkari on TIS-51.

Jussi

”Edellistä osaa varten opettelin Lapin murteen ja oli kiva todeta, miten se palautui nopeasti mieleen”, kertoi Jussi Vatanen.

Jussi Vatanen kertoi että elokuvaa oli hauska tehdä:

Jannessa kiteytyy perinteinen suomalaisen miehen tunnevärisuora: älä näytä tunteitasi, älä ota neuvojasi vastaan, miksi aina minulle käy näin!”

Jatko-osassa Janne on vakiintunut ukkomies, joten sen tuli näkyä jotenkin. Jussi nosti painoaan syömällä kaikenlaista törkyä ja lopettamalla liikunnan ja kertoi parhaimmillaan painaneensa yli 10 kg enemmän kuin normaalisti.

Elokuvassa Janne on vakiintunut ja saanut lapsen Inarin kanssa. Silti illanvietto poikaporukassa on tärkeämpää kuin mikään muu. – Jannen roolin oli helppo asettua oman vanhemmuuden myötä, pohti Jussi. Sonkajärveltä kotoisin oleva Vatanen ymmärtää pienellä paikkakunnalla asuvaa Jannea enemmän kuin hyvin.

Komedia ei ole koskaan ollut minun tyylilajini, mutta kaikesta kohelluksesta huolimatta Napapiirin sankarit 2 oli viihdyttävä ja hauska. Ja aion pitää Jussi Vataselle antamani lupauksen ottaa lapsenlapset useammin hoitoon!


Ohjaus: Teppo Airaksinen

Käsikirjoitus: Pekko Pesonen

Näyttelijät: Jussi Vatanen, Pamela Tola, Timo Lavikainen, Miia Nuutila, Kari Ketonen, Santtu Karvonen, Joonas Nordman.

Kesto: 90min.

Kuvat: Filmikamari ja Maija-Riitta Mustonen

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *