Joulun Tietäjä 2015 – onnea Jaana!

Tietäjä

Joulun Tietäjä 2015 -kisa on ratkennut!

Jokapäiväisen arvauskilvoittelun lisäksi meillä oli Kirsin Book Clubin Joulukalenterissa 2015 meneillään Joulun Tietäjä -kilpailu, jossa mukaan kelpuutettiin vain oikeat vastaukset. Oikeasta kirjailijasta sai yhden pisteen ja oikeasta teoksesta toisen eli maksimimäärä päivittäin oli kaksi pistettä. Maksimi koko kalenterin ajalta siis 48 pistettä. Tasapisteissä osallistumiskerrat tulevat mukaan eli paremmalla oikeassaoloprosentilla sijoittui korkeammalle.

On ollut hienoa saada mukaan todellisia tietäjiä tai sitten ilmiömäisiä arvaajia! Kärkikolmikolla on kaikilla vähintään 20 oikeaa vastausta, mikä on melkoinen saavutus. Jotkut lainaukset olivat varmasti helpohkoja, mutta kaikki eivät selvinneet googlaamalla, vaan oikeaan vastaukseen päätyminen edellytti hyvää tuntemusta mukana olleesta reilusta 100 kirjasta.

JOULUN TIETÄJÄ -tulokset 

 1. Jaana 41 p (osallistumisia 23) 
 2. Tea 40 p (24) & Juha 40 p (24) 
 3. Henna73 34 p (21) & Pirjo Miettinen 34 p (21)
 4. Marja 32 p (20)
 5. Kirsi Hietanen 30 p (19)
 6. Reijo Moilanen 30 p (22)

Tässä kisassa jaetaan palkinnoksi ennen kaikkea mainetta ja kunniaa, mutta myös kirjapalkinnot!

Jaanalle lähtee Pauliina Suden Takaikkuna, Tealle Taavi Soininvaaran Toinen peto ja Juhalle Leif G. W. Perssonin Matkan pää. Onneksi olkoon!

Jaana sijoittui viime vuonna hopealle ja silloin kertoi menestyksen salaisuudestaan seuraavasti:

Menestyksen ’salaisuuteni’ oli kalenterin avaus heti aamulla aikaisin, ja mikäli vastaus ei helposti ratkennut omassa päässäni, niin oli sitten koko päivä aikaa arvuutella asiaa lähipiiriltä :) Täytyy myös myöntää, että google-ystävä oli monesti hyvä apulainen, johon piti vähintään tarkistusmielessä monesti turvautua.”

Juha puolestaan totesi viime vuonna vaatimattomasti

Menestykseni salaisuus oli lähinnä hyvä tuuri”

Voit lukea viiime vuoden Joulun Tietäjä -menestyjien kisan jälkeiset tunnelmista tästä. Mutta meitä kiinnostaa tietenkin tuoreet mestarit ja heidän lukuvinkkinsä, joten lisää myöhemmin tästä aiheesta!

Vielä kertaalleen onnittelut huikeille voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille! Joulukalenteria käytiin klikkaamassa noin 23.000 kertaa ja eri kävijöitä oli lähes 4.000, joten kyllä tässä oli kyseessä ihan kunnon Champions’ League!

Ihania lukuhetkiä joulun aikaan. Täysikuu valaisi eilen Espoon tuulisia rantoja ja lumesta ei ole tietoakaan. Mutta kynttiläntuikkeessa, hyasinttien tuoksuessa ja jouluherkkujen äärellä on hyvä tarttua kirjaan!

Täysikuu Espoon Haukilahden rannassa 25.12.2015. (Kuva Martti Ranin)

Täysikuu Espoon Haukilahden rannassa 25.12.2015. (Kuva Martti Ranin)

Kommentit
 1. AIkki
 2. Eeva-Maija Harju-Virta
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 3. Reijo Moilanen
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 4. Jaana
 5. cherrie
 6. Tea

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *