JUTTU TUTUSTA: Seija Forsström – kirjallisuus työnä ja harrastuksena

Seijan tapaa melko varmasti myös Kirjamessuilla. Viime syksynä vanhat opiskelukaverit Seija ja Airi ehtivät kirjojen keskellä lounaallekin.

Seijan tapaa melko varmasti myös Kirjamessuilla. Viime syksynä vanhat opiskelukaverit Seija ja Airi ehtivät kirjojen keskellä lounaallekin.

Kirsin Book Clubin blogilla on mahtavia ja kirjallisuutta syvällisesti tuntevia seuraajia, ja yksi heistä on Seija Forsström. Seija on viimeistä vuottaan työelämässä äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana Savonlinnassa Kerimäen lukion toimipisteessä. Virkatyön ohella hän kirjoittaa lehtijuttuja freelancerina. Joensuun yliopiston filiaalissa Savonlinnan OKL:ssä Seija toimi seitsemän vuotta kirjallisuuden tuntiopettajana. Vahvaa pohjaa kirjallisuuden harrastukselle siis Seijalla on. Lähellä Seijan sydäntä ovat myös elokuvat ja luonto.

Mitä luet?

Luen työkseni ja omaksi ilokseni. Teen kirja-arvioita maakuntalehteen ja sitä varten seuraan pääosin kotimaista kaunokirjallisuutta. Muuten luen monenlaista klassikoista dekkareihin ja luontokirjoihin.

Missä luet?

Kirjat kulkevat mukana kaikkialle. Luen kotona, mökillä ja matkalla. Luen eniten printtikirjoja, koska silmäni eivät enää kestä näytön tuijottelua kuin rajallisen määrän.

Mitä suosittelet?

Suosittelen Laura Lindstedtin Oneironia, Leena Krohnin Erehdystä, John Williamsin Stoneria, Alice Munron Nuoruudenystävää, Sadie Jonesin ja Jhumpa Lahirin tuotantoa. Luontokirjoista lukemista odottaa Mika Honkalinnan Korppiretki.

Kirsin Bokk Clubin helmikuun kirja on Oneiron, yksi Seijan suosituskirjoista.

Kirsin Bokk Clubin helmikuun kirja on Oneiron, yksi Seijan suosituskirjoista.

Stoner on Seijankin suosituslistan kärjessä.

Stoner on Seijankin suosituslistan kärjessä.

Äidinkielenopettaja Seijalle täytyy tehdä myös lisäkysymys:

Mitä oppilaasi lukevat?

Omia opiskelijoitani, jotka ovat 13 – 18-vuotiaita, kiinnostavat eniten fantasia ja scifi-fantasia, jonkin verran myös dekkarit. Osa nuorista lukee ja suorittaa ylimääräisesti kirjallisuusdiplomia, osa ei lue juuri mitään, paitsi pakon edessä. Olen erityisesti huolissani poikien lukuharrastuksen vähenemisestä ja sen mukana lukutaidon rapautumisesta.

Kommentoi