Tiedote Kirsin Book Clubin seuraajille – tammikuun 2016 kirjat

DSC05745
Hei ystävä!

Oletko jo tilannut Kirsin Book Clubin tuoreimmat jutut suoraan sähköpostiisi? Jos olet, niin saatat olla ihmetellyt, miksi saat vain osan jutuista ja nimenomaan kirja-arviot jäävät tulematta. Se valitettavasti johtuu blogin rakenteesta, sillä KIRJAT-kategoria on tehty kirjablogeille tarkoitetulla lisäosalla ja siinä ei yllätykseksemme ollutkaan tätä tilausominaisuutta.

Mutta ei huolta. Tästä lähtien teemme aina sopivin väliajoin sinulle koonnin kirja-arvioista, jonka saat muiden juttujen tavoin sähköpostiisi, jos olet meiltä uudet jutut tilannut.

Olisi hienoa, jos seuraisit Kirsin Book Clubia myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Näissä kanavissa kirjoitamme lähes joka päivä jotain kirjoihin, lukemiseen, teatteriin, leffoihin, kulttuuriin tai ajankohtaisiin ilmiöihin liittyviä postauksia. Kaikissa kanavista löydät meidät Kirsin Book Clubin nimellä.

Ilahdumme suuresti jokaisesta uudesta ystävästä, peukutuksesta, retweettauksesta ja ennen kaikkea kommentista! Koetaan yhdessä!

Tammikuussa kirjoitimme seuraavat arviot lukukokemuksistamme:

Tua Harno: Oranssi maa -vaikuttava matka Outbackiin

Oranssi maa vei minut kiinnostavalle matkalle Australian takamaille. Jäi tunne, että hengitin kuumaa hiekkaa, katselin loputonta tähtitaivasta ja kävelin loistonsa menettänyttä kaivoskylän raittia, kun päähenkilöt pohtivat suhteitaan ja valintojaan.

Oranssi maa ja Australian tuliaisia.

Oranssi maa ja Australian tuliaisia.

Kalle Lähde: Happotesti – avaa alkoholistin aivoitukset

Raitistuneen alkoholistin omiin kokemuksiin pohjautuva esikoiskirja on karmeaa luettavaa. Toisaalta erittäin silmiä avaava kuvaus maailmasta, jossa tipattomalla tammikuulla ei ole mitään merkitystä. Arvio on toistaiseksi blogimme eniten luettu yksittäinen juttu, yli 4000 lukijaa on käynyt perehtymässä alkoholistin raakaan tilitykseen. Tärkeä kirja!

Kalle Lähde: Happotesti

Kalle Lähde: Happotesti

Sofi Oksanen: Norma – loistavasti markkinoitu

Viimeinkin sain luettua suosikkini Sofin uusimman. Norma on jälleen myyntimenestys, toiseksi eniten myyty kotimainen kaunokirja vuonna 2015, yli 52.700 myytyä kappaletta.

Sofi Oksasen Normalla on ihmeelliset hiukset

Sofi Oksasen Normalla on ihmeelliset hiukset

Renée Knight: Kenenkään ei pitänyt tietää – menestystrilleri

Uunituore trilleri alkaa käsittämättömästä tilanteesta. Selaat kirjaa, joka selvästikin kertoo sinun salaisuudestasi, jota olet hautonut 20 vuotta ja ainoa, joka tiesi siitä on kuollut. Miten se on mahdollista? Huh, huh. Lue lisää Minnan kirjoittamasta blogiarviosta.

Renée Knightin Kenenkään ei pitänyt tietää ilmestyi suomeksi 5.1.2016

Renée Knightin Kenenkään ei pitänyt tietää ilmestyi suomeksi 5.1.2016

Emmi Itäranta: Teemestarin kirja – kaunis ja soljuva

Pakkaskelillä lämmittää kuppi kuumaa teetä ja erinomainen kirja. Emmi Itärannan Teemestarin kirja on saanut paljon suitsutusta ja samaan kerhoon liittyy Sasu arviossaan:
Teemestarin kirja on kirjoitettu tavattoman kauniisti. Lukija viedään tuntemuksissa Aasian teeseremonioiden rauhallisuuteen, vaikka tapahtumat sijoittuvatkin tunturiin. Kieli on soljuvaa kuten kirjassa kuvatut teehetket, tarina etenee rauhallisesti mutta kuitenkin koukuttavasti ja koskettavasti.”

Teemestarin kirja on Emmi Itärannan esikoisteos.

Teemestarin kirja on Emmi Itärannan esikoisteos.

Hilary Mantel: Vain varjo häälyväinen – kirjailijan talot ja kummitukset

Hilary Mantelin muistelmia lukee ahmien, vaikkei olisikaan tutustunut kirjailijan teoksiin. Susipalatsin kirjoittajan taloissa on varjoja ja elämässä sairautta. ”En kirjoita saadakseni mitään erityistä myötätuntoa”, Mantel evästää lukijaa.

Vain varjo haalyvainen 01

Susan Abulhawa: Sininen välissä taivaan ja veden -teos vie Gazaan

Tammikuun lukupiirikirja. Kävimme kylässä Gazassa, tai ainakin siltä tuntui, kun Book Clubissa luimme Susan Abulhawan aikalaiskuvauksen palestiinalaisesta sukuyhteisöstä, missä vahvat naiset kannattelevat arkea ja puolustavat omiaan. Välillä ruoditaan rakkautta ja poltetaan vesipiiippua, pommitetut talot rakennetaan uudelleen. Avartavaa ja tunteita herättävää, suosittelemme!

Kuva Inka Luhtala

Kuva Inka Luhtala

Hannu Mäkelä: Muistan – Otavan aika, tarinointia kustantamisesta ja kirjailijoista

Tässäpä mainio kotimaisen kirjallisuuden kertauskurssi 70- ja 80-lukujen kirjallisuudesta. Hykerryttäviä tarinoita ja sopivia sivalluksia kirjailijoista ja kustantamon elämästä.

Hannu Mäkelä 03

Maarit Turtiainen: Eilisen seitit – erään lomaromanssin anatomia

Onko sinulla ollut lomaromanssia, joka on tuntunut hetken täydelliseltä? Maarit Turtiaisen Eilisen seiteissä turkkilaisen lomahuuman tummat silmät katsovat joka aamu toiselta puolelta pöytää, teini-ikäisen tyttären muodossa. Mikä on lapsen oikeus isään ja isän oikeus lapseen? Kannattaako seittejä ryhtyä tuulettamaan? Suhdekiemuroiden seasta löytyy paljon ajattelemisen aihetta!

Eilisen seitit alkavat purkautua turkkilaisesta lomaromanssista.

Eilisen seitit alkavat purkautua turkkilaisesta lomaromanssista.

Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo – ihana klassikko

Onneksi oli Kirjabloggaajien klassikkohaaste ja onneksi on tytär, joka osti äidilleen Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulon ”jatko-osan”, jotta tulin viimeinkin lukeneeksi tämän 200 vuotta sitten kirjoitetun klassikon. Yllätyin superpositiivisesti ja suosittelen kaikille taiturimaisen kielen, piinaavien juonenkäänteiden ja suloisen romantiikan ystäville!

Ylpeys ja ennakkoluulo Kersti Juvan uutena suomennoksena.

Ylpeys ja ennakkoluulo Kersti Juvan uutena suomennoksena.

Helmikuun lukupiirikirjana Kirsin Book Clubilla on Laura Lindstedtin Oneiron. Muutoin lukulistalla on ainakin helmikuussa ilmestyvä Tommi Kinnusen Lopotti ja Milena Busquestsin Tämäkin menee ohi.

Kommentteja, kiitos!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *