Vuoden johtolanka 2016 – onnea Pauliina Susi!

Vuoden johtolanka 2016 -voittajakakku!

Vuoden johtolanka 2016 -voittajakakku!

Onnea, onnea Pauliina Susi!

Pauliinan hieno trilleri Takaikkuna voitti Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka 2016 -palkinnon. Aivan ansaitusti, sanon minä.

Luin Takaikkunan viime keväänä ja viehätyin kovasti. Minusta Takaikkuna oli sujuvaa, fiksua ja kiehtovan kiinnostavaa kerrontaa. Kirjoitin silloin blogijutun, johon pääset tästä.

Syksyllä saimme Pauliinan vieraaksi vetämääni yrityslukupiiriin, jossa kävimme vilkkaan keskustelun kirjan teemoista. Tänään Pauliina muisteli, kuinka eräskin lukupiirimme juristi totesi, että eihän kukaan juristi voi olla niin torvelo kuin Takaikkunan Tarmo Häkkilä, juristi ja kansanedustaja! Me muut pidimme tarinaa täysin mahdollisena ja ajankohtaisena. Pauliinan upeaa asennetta kuvastaa se, kuinka hän kertoi arvostavansa suoraa lukijapalautetta, kuinka hienoa oli ollut kuulla, miten eri lukijat kokivat hänen luomansa henkilöhahmot, juonikehittelyn ja tarinan yksityiskohdat. Me kannustimme myös jatkamaan samoilla hahmoilla seuraavassakin kirjassa, mutta se ei ollut ainakaan syksyllä Pauliinan suunnitelmissa. Ehkäpä nyt palkinnon myötä, kun muutkin haluaisivat tietää Land-On ja kumppaneiden jatkosta…

Pauliina Susi vieraana Kirsin Book Clubin vetämässä yrityslukupiirissä.

Pauliina Susi vierailemassa Kirsin Book Clubin vetämässä yrityslukupiirissä.

Suomen dekkariseura luonnehti Takaikkunaa mm. seuraavasti:

Pauliina Suden romaani erottuu monella tavalla edukseen vuonna 2015 ilmestyneistä suomalaisista dekkareista. Aihe – verkkourkinta – on uusi ja ajankohtainen, ja laajan lähdeaineistonsa avulla Susi pääsee siinä poikkeuksellisen syvälle: hän kuvaa suorastaan pelottavalla tavalla miltei jokaisen arkipäivään kuuluvien verkkosovelluksien tietojen käyttämistä seurantaan ja jopa häirintään.

Pääsin kilistämään Pauliina Suden (keskellä) ja Tammen kustannustoimittaja Petra Maisosen (vas) kanssa.

Pääsin kilistämään Pauliina Suden (keskellä) ja Tammen kustannustoimittaja Petra Maisosen (vas) kanssa 8.2.2016 Vuoden johtolanka -kisan palkintojenjakotilaisuudessa.

Juhlistuksen lomassa Pauliina ja hänen kustannustoimittajansa Petra Maisonen Tammelta muistelivat, kuinka yhteinen projekti huipentui päivä ennen Takaikkunan painoon menoa siihen, että he kahlasivat yhdessä kaikki 555 sivua vielä kertaalleen läpi. Pauliina kertoi, että kirjailijan homma on usein kovin yksinäistä, joten ”aina oikeita kysymyksiä oikeassa kohdassa esittävä” ja kannustava kustannustoimittaja on tärkeä työpari.

Vielä kerran onnea, Pauliina! Olen jo aiemmassa arviossani kehunut kirjaa ja toivonut sille kovia myyntilukuja. Yhdyn täysin palkintolautakunnan loppukaneettiin:

Takaikkuna uudistaa onnistuneesti suomalaista dekkarigenreä. Susi kuvaa arjen muuttumista kauhuksi ilman tavanomaisia ja yleisiä kliseitä. Kyseessä on sekä kaunokirjallisesti taidokas että kansainväliset mitat täyttävä yhteiskunnallinen trilleri.”

Kuinka monta silmää sinua katsookaan...

Kuinka monta silmää sinua katsookaan…

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *