Blogistanian palkintojenjaossa kadonnut runo löytynyt!

Kyllä oli tehokas Sherlock liikkeellä eli Kirsin Book Clubin ystävä Seija Forsström käytti verkostoaan ja löysi kadonneen runon! KIITOS!

Runobriiffi

Runobriiffi

Kirjan ja ruusun päivänä pidettiin Blogistanian palkintojenjako Akateemisessa kirjakaupassa. Mukavaa pöhinää kauppaan toivat Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaat, joiden perinne on kirjoittaa henkilökohtaisia runoja kaupan asiakkaille.

Olin ollut Akateemisessa vasta muutaman minuutin valmistautumassa palkintojenjaon juontoon, kun kylpytakkinen nuori mies tuli kysymään, saisiko minulle kirjoittaa runon. No, tottahan toki!

Runoseppo Kallion ilmaisutaidon lukiosta

Runoseppo Kallion ilmaisutaidon lukiosta

En pyytänyt runoa itselleni, vaan Blogistaniassa palkituille neljälle kirjalle. Hain runon juuri ennen estradille nousemista ja luin sen tilaisuuden päätteeksi. Sen jälkeen oli valokuvausta ja kirjailijoiden jututtamista, joten runolappu jäi jonnekin Akateemisen kirjapinojen päälle tai back stagelle, mutta ei ainakaan päätynyt kassiini. Harmittelin tätä, mutta apu oli lähellä, kun Seija ryhtyi toimeen!

image

Joten olkaa hyvät, Anna Mäki-Jyllilän kirjoittama runo Blogistanian palkintojenjakoon 23.4.2016

Runo nro 19 / Kirjan ja ruusun päivä

Antaessaan minulle lahjan ystäväni sanoi:

”Tämä kirja kosketti minua, lukisitko sinäkin sen?

Se voisi antaa jotain sinulle,

jotain     suurta,

omituista,

kaunista kuin Siiri Enorannan sanat.

Se voisi näyttää sinulle

kuolemasta kuin Oneiron

tai niin kuin Stoner,

elämän uudella tavalla.

Se voisi viedä sinut

pois, rakkaudella,

hyiseen ja jäiseen

Bea Uusman lailla.

Niin, ja se voisi tuoda sinut takaisin.

Tahtoisin antaa jotain sinulle,

annan ihanimman

– hurjimman! –

sanat.”

Nyt minä haluan antaa lahjan hänelle.

Blogistanian palkitut vasemmalta: Marja Saari Bazarilta edusti edesmennyttä William, Stonerin kirjoittajaa, ruotsalainen Bea Uusma, Naparetki - rakkauteni kirjoittaja, Siiri Enoranta Surunhauras, lasinterävä kirjoittaja sekä Jussi Tiihonen Teokselta, Laura Lindstedtin ja Oneironin edustajana.

Blogistanian palkitut vasemmalta: Maria Saari Bazarilta edusti edesmennyttä John Williamsia, Stonerin kirjoittajaa, ruotsalainen Bea Uusma, Naparetki – rakkauteni kirjoittaja, Siiri Enoranta Surunhauras, lasinterävä kirjoittaja sekä Jussi Tiihonen Teokselta, Laura Lindstedtin ja Oneironin edustajana.

Lue juttu Blogistanian palkintojenjaosta tästä.

Kommentit
  1. Maria/Sinisen linnan kirjasto

Kommentoi