Heinolan kesäteatteri: Voi veljet! -farssia tähdittää Suomen huippuketju

Heinolan kesäteatteri on onnistunut vuosi toisensa jälkeen houkuttelemaan Suomen eturivin näyttelijöitä iloisiin näytelmiinsä. Kesäteatterityyliin ohjelmisto on ollut lystikästä hulluttelua, jossa joinain vuosina musiikki on korostunut.

Kesällä 2016 nimet ovat entistäkin kovempia ja tyylilajina on farssi. Jaakko Saariluoman ohjaamaa Voi veljet! -näytelmää, alkuperäiseltä nimeltään Tom, Dick and Harry, esitetään heinäkuun loppuun asti melkein joka päivä

Pariskunta on aikeissa adoptoida lapsen, mutta valitettavasti avuliaat veljekset sotkevat tilanteen omintakeisilla auttamiskeinoillaan. Veljekset hämmentävät soppaa kaksin käsin yrittäessään selviytyä päivästä siten, etteivät vaimo ja adoptiotoimiston virkailija saa tietää suunnitelmista.

Kuva-1Veljeskolmikosta kertovassa komediassa on vauhtia ja hillittömiä hätävalheita syytävät Kervisen veljekset Jorma (Pertti Sveholm), Tommi (Kari Heiskanen) ja Harri (Risto Kaskilahti).

Heinolan kesäteatterin lavalle on vuosien varrella saatu nimekkäitä näyttelijöitä perheineen. Tänä vuonna Heiskanen ja Kaskilahti puolisoidensa kanssa ja Sveholm tyttärensä kanssa.

Kari Heiskanen ja Anna-Maija Tuokko ovat oikeassa elämässä pari ja pienen tytön vanhempia.

Kari Heiskanen ja Anna-Maija Tuokko ovat oikeassa elämässä aviopari ja pienen tytön vanhempia.

Tommi ja Linda (Anna-Maija Tuokko) Kervinen haaveilevat adoptiolapsesta, joka on kaatua Tommin veljien sekoiluun. Tommia näyttelevä Kari Heiskanen näyttelee sanojensa mukaan ensimmäisen kerran farssissa, josta tyylilajista suoriutuu vähintäänkin kiitettävästi.

Kuva-3

Harri ja Jorma ovat harmittomia veljeksiä, joiden menoa Tommin on joskus vaikea ymmärtää. Kauniissa kodissa odotetaan jälkikasvua eikä veljien järjestämä salakuljetettu tavara, tuntemattomat maahanmuuttajat ja ylimääräiset ruumiinjäsenet edesauta asiaa.

Kottikärryillä suhataan edestakaisin näyttämöä ja ovi käy yhtenään, kuten kunnon farssissa kait kuuluukin. Jätesäkkiä piilotetaan ja kuljetetaan kyllästymiseen saakka, mutta sallittavaa kesäteatterissa.

Kuva-4

Tommi Kervinen yrittää suojella veljiensä kepposia vaimoltaan Lindalta.

Kuva-5

Andreas (Pekka Strang) ja Katerina (Pihla Penttinen) esittämän maahanmuuttajakaksikon elekieli ja siansaksa toimivat keskinäisessä kommunikaatiossa, mutta jäävät hieman irralliseksi koko tarinassa.

Kuva-6

Hervoton ja kiivastahtinen farssi on täynnä täpäriä tilanteita, joita poliisia näyttelevä Eero Saarinen yrittää selvittää. Hänen ravaaminen Tommin ja Lindan kodissa alkaa tosin jossain vaiheessa kyllästyttää.

Voi veljet! on laadukasta kesäteatteria ja viehättää varmasti farssin ystäviä. Minä annan arvioksi kolme tähteä ⭐️⭐️⭐️.

Heinolan kesäteatteriin voi mennä säällä kuin säällä, sillä katsomo on katettu. Helsingistä Heinolaan ajaa moottoritietä pitkin noin 1,5 tuntia.

Teksti: Ray & Michael Cooney

Suomennos: Pekka Kesälahti

Ohjaus: Jaakko Saariluoma

Lavastus: Minna Välimäki

Pukusuunnittelu: Riia Lampinen

Äänisuunnittelu: Eero Niemi

Rooleissa: Risto Kaskilahti, Kari Heiskanen, Pertti Sveholm, Anna-Maija Tuokko, Sari Puumalainen, Eero Saarinen, Pekka Strang, Rauno Ahonen, Pihla Penttinen

Ensi-ilta Heinolan kesäteatterissa 14.6.2016

Esityksen kesto: 2 tuntia 20 min.

Kuvat: Heinolan kulttuuritoimisto

Facebook-lukupiiriin voi osallistua "missä oletkin". Maija-Riitta todella oli, eli kesäteatterissa.

Heinolan kesäteatterilla on hyvät katetut puitteet ja tunnelmallinen kahvila.

Kommentoi