Naistenviikon juttukimara – nimipäiviä ja naissankareita

NaistenviikkoNaistenviikolla eli maanantaista sunnuntaihin, 18.-24. heinäkuuta 2016 oli yli 600.000 suomalaisella naisella nimipäivät. Kirsin Book Club oli jälleen mukana kirjabloggarien naistenviikkotempauksessa, jossa onniteltiin ja arvioitiin teeman mukaisesti. Ketkä muut olivat mukana ja minkälaisilla jutuilla selviää Tuijata-blogista.

Me Kirsin Book Clubissa julkaisimme koko viikon juttuja nimipäiväsankareihin liittyen niin blogissa kuin Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissakin.

IMG_5486

 

Tässä vielä koontina viikon sankarit ja jutut:
18. heinäkuuta – Riikka, Riika, Riia

Latviassa nimipäivät ovat synttäreitä tärkeämpiä, niinpä juhlistimme Riikan päivänä latvialaista sankaria eli Latvian kansalliskirjastoa, joka tietenkin sijaitsee Riiassa, vai sanotaanko se Riikassa, vai kuten minun tapani on, Rigassa. Kävimme Airin kanssa kurkkaamassa, miltä Gaismas Pilsissä näyttää sisällä. Nimipäiväjuttu: Riian uusi upea kirjasto

Latvian uusi kansalliskirjasto Riiassa.

Latvian uusi kansalliskirjasto Riiassa.

19. heinäkuuta – Sari, Saara, Sara, Sarita, Salli, Salla

Saaran päivänä onnittelimme erityisesti nimpparisankari, matrikkelitaiteilija Saara Tikkaa. Kirsin Book Clubin Pirjo vaalii Saaran kuvittamia satukirja-aarteita ja palaa aina aika ajoin niiden pariin. Saara itse kertoo, että kesällä ei maalata, vaan hoidetaan puutarhaa ja talletetaan muistoja talven varalle! Nimipäiväjuttu: Saara Tikan satumaisia taideteoksia kirjojen sivuilla

Saara Tikan kuvitusta Kaarina Helakisan Pietari ja Susi -kirjaan.

Saara Tikan kuvitusta Kaarina Helakisan Pietari ja Susi -kirjaan.

20. heinäkuuta – Marketta, Maarit, Reetta, Reeta, Maaret, Margareeta

Päivän kirjana hieno, hieno Colm Tóibínin Nora Webster. Ja on kirjassa nimipäiväsankarikin, Noran käly Margaret. Upeaa kuvausta naisten elämästä 1960-luvun Irlannissa Varpun ja Airin jutussa.

Nora Webster englanti 02
21. heinäkuuta – Johanna, Hanna, Jenni, Jenna, Jonna, Hannele, Hanne, Joanna

Historian havinaa naistenviikolla!
Joan Kennedy kirjoitti 1920-luvulla kirjan Shinglattu, tarinan naisesta, joka oli niin rohkea, että leikkasi hiuksensa lyhyiksi eli shinglatuiksi. Ei ehkä kirjallinen merkkiteos, mutta aikanaan varsin uskalias juonenkulku kuten Sasun kirjoittamasta nimipäiväjutusta selviää!

13450075_10201948020379100_7641548350200522343_n (1)
22. heinäkuuta – Leena, Matleena, Leeni, Lenita

Maistelimme prinsessaleivoksia ja ruusujäätelöä, viiriäisenmunia ja kyyhkysiä tai ainakin Airi luki, miltä ne maistuivat 50-luvun Helsingissä naistenviikon kimaramme tämän päivän kirjajutussa, Leena Parkkisen hienossa Säädyllisessä ainesosassa. Oikea naistenviikon kirja, sillä teemana on naisten välinen rakkaus.

50-luvun ruoka ja jne

Nimpparisankari Leenan kirja kertoo naisten välisestä suhteesta 1950-luvun Helsingissä

23. heinäkuuta – Olga, Oili

Lauantaina haettiin esille Kolmen sisaren ja etenkin Olgan kunniaksi samovaari ja teelasit, raotettiin pitsiverhoa ja virittäydyttiin tšehovilaiseen tunnelmaan.

Anton Tsehovin naiset kaipasivat toisaalle.

Anton Tsehovin naiset kaipasivat toisaalle.

24. heinäkuuta – Kristiina, Tiina, Kirsti, Kirsi, Krista, Kiia, Tinja

Naistenviikon juttukimaran päätti päivänsankari Tiina Piilolan Taivaanmerkit, jossa ruoditaan elämää astrologiakartta apuna. Kantavana teemana on ”Tää ei oo ihan haudanvakavaa, muutkin mokaa.”

Koska minä (päivänsankari Kirsi) olen nuoruudessani käynyt astrologikurssin, ja vaikka en olekaan lajia enää pariinkymmeneen vuoteen harrastanut tai siihen uskonut, niin voinen ilman planeettojen asentojakin ennustaa, että loppukesä on kaikille tähtimerkeille hyvää lukuaikaa.  Ennen kaikkea kannattaa nauttia klassikoita (kirjabloggareiden haastepostaukset klassikoista ilmestyvät 31.7.), elokuun uutuuksia (paljon luvassa) ja valmistautua syksyn kirjamessuihin. Silloin on tiedossa kirjallista matkailua Kirsin Book Clubinkin opastuksella Saksaan (Turun Kirjamessut) ja Ruotsiin (Helsingin Kirjamessut). Luetaan yhdessä!

Kirsillä on aurinko jousimiehessä, kuu vaa'assa ja nousevana merkkinä leijona.

Kirsillä on aurinko jousimiehessä, kuu vaa’assa ja nousevana merkkinä leijona.

PS. Vuoden 2015 naistenviikon juttukimaraan pääset tästä. Silloin mukana olivat  Riikka Pulkkinen, Saara Turunen, Maarit, Jenni Pääskysaari, Anna-Leena Härkönen, Oili Suominen ja Kirsi Kunnas.

 

Kommentit
  1. Tuija
    • Avatar photo Kirsi Ranin
  2. Reta Anna Maria
    • Avatar photo Kirsi Ranin

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *