Poimi tästä tärpit Helsingin Kirjamessuille – neljä päivää kirjanystävän juhlaa!

dsc08105-2

USA:n presidentivaaleissa Donald Trump väitti Hillaryn käyttäneen jotain dopingia, jotain joka parantaa hänen suoritustaan. Hillary totesikin kilpakumppaninsa olevan oikeassa: hänen dopinginsa nimi on valmistautuminen.

Samaa ainetta tarjoamme nyt sinulle. Helsingin Kirjamessut ovat voimia vaativa tapahtuma, etenkin jos aiot olla paikalla kaikkina neljänä päivänä, joten tässä Kirsin Book Clubin täsmätärpit kaikille messupäiville. Näiden lisäksi on tietenkin vaikka mitä muuta kuten antikvariaattipuoli, kaikkien kirjakauppojen ja kustantajien omilla osastoillaan olevat ohjelmat ja tarjoukset (joululahjat vink, vink) ja toki pitää ennättää käydä myös viinimessujen puolella!

Kirjabloggareilla on oma päivystyspiste Boknäsin osastolla 6t139. Kirsin Book Clubilla on siellä päivysvuorot lauantaina klo 15-16 ja sunnuntaina klo 12-13. Tule moikkaamaan ja juttelemaan kanssamme. Messujen aikana julkaisemme tunnelmapaloja Kirsin Book Clubin Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa ja juttuja sitten blogissa pitkin syksyä.

Torstai

To klo 11:00 Avajaiset Aleksis Kivi -lava

Avajaisista on hyvä aloittaa, kun haluaa kaiken irti Kirjamessuista. Tällä kertaa messut avaa Jari Tervo, joka tunnetusti on hyvä myös puhumaan. Ensimmäiset messujen palkinnoista jaetaan jo avajaisissa eli Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Alvar Renquist -palkinto.

To klo 13.00 Hannu Väisänen Mika Waltari -lava

Hannu Väisänen 10.3.2016

Hannu Väisänen Elohopean julkistustilaisuudessa 10.3.2016

Monilahjakasta kirjailija-kuvataiteilija-muusikko Hannu Väisästä on aina ilo kuunnella, ties vaikka hän lopettaisi esiintymisensä liediin kuten HelsinkiLitin lavalla keväällä. Esittelyvuorossa on omaelämänkerrallisen kirjasarjan viides osa Elohopea.

To klo 14.00 – 15.00 Esikoiset esittelyssä Aino-sali

Olen jo useampana vuotena seurannut Helsingin Kirjamessuilla niitä tilaisuuksia, joissa esitellään tämän vuoden uusia kirjailijoita ja heidän ensimmäisiä teoksiaan. Erinomainen mahdollisuus saada läpileikkaus vuoden tulokkaista. Osa nousee myöhemmin messujenkin vakiesiintyjiksi, osasta kuulemme ehkä vain satunnaisesti myöhemmin. Suosittelen. Ylen toimittajat esittelevät omat esikoisvalintansa torstaina ja perjantaina klo 14.00 Aino-salissa, jossa muuten kannattaa olla ajoissa, jos haluaa hyvän paikan. Torstaina Pietari Kylmälän haastateltavana on mm. Hanna Wesenius, jonka Alma! on ehtinyt jo saada kiittäviä arvioita.

Hanna Wesenius ja Alma!

Hanna Wesenius ja Alma!

To klo 15.00 Kääntäjät kirjallisuuden välittäjinä Katri Vala -lavalla

Pajtim Statovci kaksi vuotta sitten Helsingin Kirjamessuilla.

Pajtim Statovci kaksi vuotta sitten Helsingin Kirjamessuilla.

Kahden vuoden takainen Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon voittaja oli Pajtim Statovci romaanillaan Kissani Jugoslavia. Olimme samana syksynä lukeneet kirjan lukupiirissä, ja miten mielenkiintoista oli silloin Kirjamessuilla seurata esikoiskirjan ja -kirjailijan ”voittokulkua”. Kissani Jugoslavian voittokulku on jatkunut maailmalle, ja mielenkiintoista on myös kuunnella kirjan kääntämisestä unkariksi ja ranskaksi. Pajtim on lavalla uutukaisensa, Tiranan sydän, tiimoilta sunnuntaina klo 12.

To klo 16.00 Katri Lipson: Detroit Mika Waltari -lava

Perheeni ei jaa kiinnostustani jääkiekkoon, vaan pitävät minua hieman hulluna", kertoi Katri Lipson.

Perheeni ei jaa kiinnostustani jääkiekkoon, vaan pitävät minua hieman hulluna”, kertoi Katri Lipson.

Kirjailijat ovat monipuolisia, usein paljon monipuolisempia kuin lukijoina osaisimme heistä kuvitella. Katri Lipson on tunnustautunut intohimoiseksi jääkiekon ja nimenomaan pohjoisamerikkalaisen jääkiekon faniksi. NHL-liigan maailmaan sijoittuu hänen uusin kirjansakin Detroit, jota voi suositella muillekin kuin intohimoisille jääkiekon ystäville.

To klo 16.30 Minna Canth, aikansa radikaali Minna Canth -lava

Nimikkolavallaan on esillä aina yhtä kiinnostava ”kansallisaarteemme” Minna Canth, taas ajankohtainen mm. marraskuussa ensi-iltansa Kansallisteatterissa saavan näytelmän takia. Canthista keskustelevat näytelmän ohjaaja Kaisa Korhonen ja kirjailija Sirpa Kähkönen. Hyvä ja monipuolinen johdatus Minna Canthiin moneen ehtineenä yhteiskunnallisena vaikuttajana on Minna Maijalan kirja Herkkä, hellä, hehkuvainen Minna Canth, josta voit lukea blogistamme pohjustukseksi keskustelulle.

To klo 16.00 Lukupiirissä Minna Rytisalon Lempi sali 201

Minna Rytisalo toukokuussa Gummeruksen kesäjuhlassa. "Lempi on romaani rakkaudesta, ei rakkausromaani", oli kirjailijan oma määritelmä. "Kirjaan tulikin paljon rakkautta, myös intohimoista ja tuhoavaa."

Minna Rytisalo toukokuussa Gummeruksen kesäjuhlassa. ”Lempi on romaani rakkaudesta, ei rakkausromaani”, oli kirjailijan oma määritelmä. ”Kirjaan tulikin paljon rakkautta, myös intohimoista ja tuhoavaa.”

Torstai-iltapäivän vaihtoehto-ohjelmaksi voi lämpimästi suositella Kirjamessujen lukupiiriä. Ennakkoilmoittautuminen tarvitaan, mutta muuten ei tarvitse valmistautua, vaikka tietysti tilaisuudesta saa enemmän irti, jos on kirjan jo lukenut. Minna Rytisalon Lempi on yksi tämän vuoden parhaimmista esikoisteoksista, joka takuuvarmasti on ainakin Helsingin Sanomien sunnuntaina julkaistavalla kirjallisuuspalkinnon short-listalla. Kirsin Book Club luki Lempin ja keskusteli siitä heinäkuussa Facebook-lukupiirissä.

To klo 19.00 Antti Tuomainen: Mies joka kuoli Mika Waltari -lava

Antti Tuomainen sain Kirsin Book Clubin kirjanmerkin.

Antti Tuomainen sain Kirsin Book Clubin kirjanmerkin edellisen kirjansa julkkareissa.

Sienikirja, muttei perinteisessä merkityksessä on Antti Tuomaisen uusin eli Mies joka kuoli. Mustaa huumoria on kirjassa eikä kirjailijakaan ole varsinainen vakavikko, joten illan bileisiin voi virittäytyä tässä tilaisuudessa vaikkei sieniruokia myöhemmin olisikaan tarjolla.

To klo 20.00 Kirjanystävien yhteiset bileet

Illan lopuksi biletetään ja ensimmäistä kertaa tässä muodossa Kirjamessuilla. Lukijat, kirjailijat ja kustantajat kohtaavat siis vielä illallakin. Musiikista vastaa Nyrok Dolls -yhtye, jossa soittavat Silja Sillanpää, Mauri Kunnas, Pasi Heikura, Juba Tuomola, Arto Nyberg, Kjell Westö ja Matti Toivonen.

Perjantai

Pe klo  10.15 Lukupiirissä Teemu Keskisarjan Hulttio tai klo 11.00 Linda Liukas Hello Ruby Kirjakahvila tai klo 12.00 Jenni Pääskysaari: Poika sinä olet… KirjaKallio 

Torstai-illan bileissä myöhään viihtyneille perjantain aamupäivä voi olla haasteellinen, mutta heille ja muille voi suositella genrevalikoiman laajentamista. Teemu Keskisarjasta on tullut yksi näkyvimmistä historioitsijoistamme ja hänellä on kyky löytää kiinnostavia aiheita menneisyydestä. Ja esiintymiskykyäkin on, joten aamun lukupiiriltä voi odottaa paljon. Linda Liukas taas kutsuu Hello Ruby -lastenkirjoillaan kaikki koodaamaan, myös tytöt. Jenni Pääskysaari taas kohottaa poikien itsetuntoa ja itsetuntemusta  kirjallaan Poika, sinä olet …

Pe klo 14.00 Esikoiset Aino-sali

Happotesti saa jatkoa, kertoi Kalle Lähde.

Happotesti saa jatkoa, kertoi Kalle Lähde.

Seppo Puttonen on valinnut perjantaina haastateltavat esikoiskirjailijat, ja mukana ovat mm. blogissamme jo esitellyt Kalle Lähde ja huiman suosittu Happotesti, Minna Rytisalo Lempikirjallaan ja Soili Pohjalainen ja Käyttövehkeitä.

Pe klo 15.00 Jukka Viikilä: Akvarellejä Engelin kaupungista Mika Waltari -lava

"Tämä on kirkontekijän ensimmäinen ja tärkein oppi. Piirrä kirkkosi niin, että siihen jää enemmän hiljaisuutta kuin rakennusainetta."

”Tämä on kirkontekijän ensimmäinen ja tärkein oppi. Piirrä kirkkosi niin, että siihen jää enemmän hiljaisuutta kuin rakennusainetta.”

Tavallaan esikoinen on kokeneen kirjoittajan Jukka Viikilä Akvarelleja Engelin kaupungista, tämän vuoden kaunein teos, ainakin minun mielestäni, sekä sisällöltään että ulkoasultaan. Kirja on runoilija ja dramaturgi Viikilän ensimmäinen romaani, jonka soisin nousevan Finlandia-ehdokkaaksikin.

Pe klo 15.30 Rosa Meriläinen ja Saara Särmä: Anna mennä Katri Vala -lava

Saara ja Rosa, Anna mennä -kirja ja Kirsin Book Clubin kirjanmerkki.

Saara ja Rosa, Anna mennä -kirja ja Kirsin Book Clubin kirjanmerkki.

Välillä on taas hyvä hypätä fiktiosta faktaan tai ainakin vahvoihin mielipiteisiin ja saada tietää ”kaikki mitä olet ikinä halunnut tietää feminismistä”. Luvassa suomalaisfeminismin superstarat Rosa Meriläinen ja Saara Särmä, joiden kirjasta Anna mennä – opas hauskempaan elämään Kirsi ja Minna kirjoittivat blogissamme.

Pe klo 16.00 Pohjoismaiden parhaat kirjailijat Aino-salissa

Kirjailija Linn Ullmann on Liv Ullmannin ja Ingmar Bergmanin tytär.

Kirjailija Linn Ullmann on Liv Ullmannin ja Ingmar Bergmanin tytär.

Kirjamessujen teemana on tänä vuonna Pohjoismaat ja perjantai-iltapäivänä on erinomainen mahdollisuus tutustua kaikkien Pohjoismaiden kärkikirjailijoihin, kun Aino-salissa (mene ajoissa jotta saat hyvän paikan) esitellään kaikki tämän vuoden Pohjoismaiden Neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaat. Suomea edustaa Sirpa Kähkönen ja mukana on mm. Linn Ullmann Norjasta. Häntä voit kuunnella perjantaina myös klo 14.00 Aleksis Kivi -lavalla.

Pe klo 18.00 12 klassikkoa Kirjakahvila Huom! Siirtynyt lauantaihin klo 15.10 Aleksis Kivi

WSOY juhlistaa Suomen juhlavuotta 2017 julkaisemalla ensi vuonna 12 klassikkoteosta juhlapainoksina. Lukijat ovat saaneet äänestää nämä teokset, jotka julkistetaan Kirjamessuilla. samalla julkistetaan myös ne taiteilijat, jotka suunnittelevat kirjojen ulkoasun.

Pe klo 18:00 JHT – musta lammas Aleksis Kivi

Cheek Lahest

Cheek Lahest

Koska Kirsin Book Clubissa on useampi alunperin lahtelainen, niin on myös mainittava, että lahtelainen Cheek nousee kirjamessulavalle kertomaan Mikko Aaltosen toimittamasta JHT – Jare Henrik Tiihonen -kirjasta. JippiKayJei. Tulin voittamaan, en anna minkään seisoo tiellä…

Lauantai

La klo 10:15 sali 201: Lukupiirissä Eppu Nuotio ja Pikko Soininen ja Kirsin Book Club

Eppu Nuotio sai Kirsin Book Clubin kirjanmerkin.

Eppu Nuotio Kirsin Book Clubin kanssa lukupiirissä la klo 10:15 salissa 201.

Kirsin Book Club aloittaa lauantaiaamun lukupiirillä Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen kanssa. Keskusteltava kirja on Nainen parvekkeella, joka avaa kuvitteellisesti Albert Edelfeltin ja Virginien suhdetta. Lukupiireihin on hyvä ilmoittautua etukäteen, mutta ainakin vielä tilaa riittää. Mukaan voi tulla, vaikka kirjaa ei olisikaan lukenut etukäteen, me olemme ja pidämme huolen, että keskustelu rullaa aktiivisesti eteenpäin! Ilmoittautua voi tästä tai sitten tulla suoraan saliin 201, joka on pääsisäänkäynnin jälkeen heti oikealta puolelta rappusia toiseen kerrokseen.

La upea Lena Andersson klo 13:30 Katri Vala ja klo 14:00 Edith Södergran

Lena Andersson Turun Kirjamessuilla 2015

Tapasimme Lena Anderssonin Turun Kirjamessuilla 2015

Lena Andersson on August-prisetin voittanut  sanavalmis kirjailija. Hän on kuvannut kirjoissaan älykkään naisen lankeamista epätoivoisiin suhteisiin. Kyseessä on viiltäviä draamoja, joita lukiessa Kirsin Book Club ihastui, mutta samalla pyöritteli päätään. Luimme lukupiirissä Lenan kirjan Vailla henkilökohtaista vastuuta, jota suosittelemme pakollisesti luettavaksi suhdekiemuroihin. Kirjoissa on myös hahmona väninnakör, eli ystävätärkuoro, joka yrittää tuoda järjen ääntä. Lena on hurmaava!

La klo 14:00 norjalainen Samuel Bjork: Minä matkustan yksin Aleksis Kivi

Norjalainen dekkaristi Samuel Bjork lavalla klo 14:00

jNorjalainen dekkaristi Samuel Bjork Aleksis Kivi -lavalla klo 14:00

Nordic Crimen uusin menestyskirjailija on norjalainen Samuel Bjork. Hänen hyytävä Minä matkustan yksin avasi dekkarisarjan ja esitteli poliisiparivaljakon, jossa Holger Munch on jo uupunut ja Mia Krugerilla on omat ongelmansa.

La klo 15:00 Mark Levengood räddar din dag Edith Södergran  ja Mark suomeksi klo 16:30 Aleksis Kivi

Mark Levengood oli hurmaava!

Mark Levengood lumosi yleisön myös Helsinki Litissä keväällä 2016

Baba Lybeck haastattelee suomalaista, Ruotsissa asuvaa Mark Levengoodia, jolla on lumoava lavakarisma ja aivan uskomattomat jutut. Tämä toimii myös hyvänä valmistautumisena sunnuntaiseen Kirsin Book Clubin lukupiiritapaamiseen Markin kanssa (su klo 13:00). Baba haastattelee ruotsiksi.

La klo 15:30 Tommi Kinnunen: Lopotti Aleksis Kivi

Tietenkin halusin meistä yhteiskuvan! Tommi Kinnunen ja Kirsi Ranin

Tietenkin halusin meistä yhteiskuvan! Tommi Kinnunen ja Kirsi Ranin Lopotin julkkareissa helmikuussa 2016 Turussa

Tommi Kinnunen on kirjoittanut kaksi romaania, Neljäntienristeyksen ja Lopotin, joissa molemmissa esiintyy sama suku niin Kuusamossa, Turussa kuin Helsingissäkin. Molemmat kirjat ovat olleet valtaisia menestyksiä ja lähteneet jo maailmanvalloitukselleen. Tommi on leppoisa äidinkielen opettaja, joka kannattaa nähdä livenä. Veikkaanpa Lopottia tämän vuoden Finlandia-ehdokkaaksikin.

La klo 16:00 Image esittää: Hyvinvointivaltion sokeat pisteet Minna Canth

Airin messuhankintoja oli Pirkko Saision uusin Mies ja hänen asiansa. Hankinnan kruunasi kirjailijan omistuskirjoitus.

Airin Turun messuhankintoja oli Pirkko Saision uusin Mies, ja hänen asiansa?  Hankinnan kruunasi kirjailijan omistuskirjoitus.

Laadukas keskustelu on luvassa, kun lavalle nousevat kirjailijat Pirkko Saisio, Kati Hiekkapelto, Tommi Melender ja Riku Korhonen. Heillä on aiheenaan se, kuinka suomalaisessa ja ruotsalaisessa kirjallisuudessa käsitellään hyvinvointivaltiota. Ruotsissa vika on systeemissä, entä Suomessa. Tässäkin joukossa saattaa olla Finalndia-ehdokkaita!

La klo 17:00 Simo Muir: Ei enää kirjeitä Puolasta Eino Leino

Simo Muirin Ei enää kirjeita Puolasta on vaikuttava historiikki.

Simo Muirin Ei enää kirjeita Puolasta on vaikuttava historiikki.

Simo Muir on suomalais-skotlantilainen tutkija, joka avaa kirjassaan erään juutalaisen suvun vaiheet toisen maailmansodan tuoksinassa. Suvun yksi vesa on päätynyt Suomeen jo ennen sotia ja tämä aspekti tekee Ei enää kirjeitä Puolasta mielenkiintoisen ja suomalaisittain erittäin merkittävän. Aivan ehdottomasti haluan mennä kuuntelemaan Simoa!

Sunnuntai

Su klo 10:30 Maarit Tyrkkö: Presidentti ja toimittaja Eino Leino

Kekkonen, Kekkonen , Kekkonen, ja Maarit Tyrkkö

Kekkonen, Kekkonen , Kekkonen, ja Maarit Tyrkkö

Maarit Tyrkkö on avannut omat ja presidentti Kekkosen päiväkirjat kaikille luettaviksi kirjoissaan Tyttö ja nauhuri sekä Toimittaja ja presidentti. Mielenkiintoinen pala Suomen historiaa. Katsomosta voi myös tarkistaa, onko Maaritilla edelleen presidentti Kekkosen antama veneriipus kaulassaan.

Su klo 11:00 Minna Eväsoja: Melkein Geisha – hurmaava ja hullu Japani Katri Vala

Japanilaisen teekoulun kasvatti Minna Eväsoja vie kulttuurimatkalle.

Japanilaisen teekoulun kasvatti Minna Eväsoja vie kulttuurimatkalle.

Me, jotka olemme hurmaanutuneet Japanista, pääsemme Minna Eväsojan mukana sellaisiin huoneisiin, joihin ulkomainen harvoin pääsee Japanissa. Minna kertoo kulttuurin kiehtovuuksista ja kummallisuuksista suomalaisten silmälasien läpi.

Su klo 12:00 Anders Rydell: Boktjuvarna – jakten på de försvunna biblioteken Edith Södergran

Anders Rydellin Kirjavarkaat johdattaa natsien vainoamien kirjojen jäljille ympäri  Eurooppaa. Miljoonia kirjoja poltettiin ja ryöstettiin. Vähitellen ryöstettyjä kirjoja on noussut esiin kirjastojen uumenista, antikvariaateista, yksityiskodeista. Kirja on saanut loistavan vastaanoton ja oikeudet on myyty jo koko englanninkieliseen maailmaan.

Su klo 12:30 400 vuotta Shakespearea Eino Leino

Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho jututtaa Richard III:n ja Macbethin tuoreista sovituksista näytelmien työryhmien kanssa. Richard III on ensi-illassa marraskuussa ja Macbeth maaliskuussa 2017.

Su klo 13:00 sali 201: Lukupiirissä Mark Levengood: Vasten auringon siltaa ja Kirsin Book Club

Kirsin Book Club saa kunnian jutella Mark Levengoodin kanssa lukupiirissä. Keskusteltava kirja on Vasten auringon siltaa. Tähänkin lukupiiriin on hyvä ilmoittautua etukäteen ja mukaan voi tulla, vaikka kirjaa ei olisikaan lukenut etukäteen. Käsittääksemme keskustelu on ruotsiksi ja suomeksi, mutta se selviää paikan päällä. Ilmoittautua voi tästä tai sitten tulla suoraan saliin 201, joka on pääsisäänkäynnin jälkeen heti oikealta puolelta rappusia toiseen kerrokseen.

Su klo 14:00 mm. Pirkko Saisio Aleksis Kivi tai Suomalaisia sieniruokia kiinalaisella otteella Kullervo

Kirjamessuilla on niin valtavasti tarjontaa, että aina jotkut jutut menee päällekäin. Klo 14  Pirkko Saisio kertoo uudesta kirjastaan Mies ja hänen asiansa, Tommi Melender esseekokoelmastaan Onnellisuudesta ja Mari Manninen ja Ina Ruokolainen upeasta reseptikirjastaan Suomalaisia sieniruokia kiinalaisella otteella. Ja samaan aikaan Sofi Oksanen keskustelee Maria Antaksen kanssa hiuskirjoistaan, Normasta ja Hår.

maria-antas-har-8_4_20161

Su klo 14:00 Maja Lunde: Mehiläisten historia Mika Waltari

9789513187507_frontcover_final-jpgjsessionid1rohxs2j168ie1kd7as4fw5hh9

Mielenkiintoinen norjalaisen Maja Lunden Mehiläisten historia! Keskustelimme kirjasta yrityslukupiirissämme, jonka jäsen Kalle kirjoitti vauhdikkaan jutun kirjasta. Siinä liikutaan 1800-luvun mehiläisten hoidon ammattimaisuuden alkuhavinoissa, katastrofivuodessa 2007 ja tulevaisuudessa 2098, jolloin mehiläiset ovat kadonneet maailmasta. Tämä kirja jättää vahvan muistijäljen ja on todella kiinnostavaa kuulla Majan ajatuksia kirjan tiimoilta!

Su klo 15:00 HS Tähtihetki – Juha Itkonen: Palatkaa perhoset Aleksis Kivi

Vasemmalta Pirjo Helenius-Viitamäki, Maija-Riitta Mustonen, Liisa Honkavaara, Juha Itkonen, Minna Väisälä, Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin.

Kirsin Book Clubin edustajat olivat Turun Kirjamessujen lukupiiritapahtumassa Juha Itkosen kanssa. Vastaava lukupiiritapahtuma on Helsingissä Juhan kirjan ympäriltä sunnuntaina klo 16:00. Vasemmalta Pirjo Helenius-Viitamäki, Maija-Riitta Mustonen, Liisa Honkavaara, Juha Itkonen, Minna Väisälä, Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin.

Sunnuntaina voi heittäytyä Suomen menestyneimmän rocktähti Summer Maplen ihailijaksi. Juha Itkonen kertoo Summerin tarinasta klo 15 lavalla ja klo 16:00 lukupiirissä. Meillä on aivan huippuhetki hänen kanssaan Turussa, joten suosittelemme lämpimästi. Ilmoittautuminen tästä.

Su klo 15:30-16:30 HS: Esikoiset lavalla

Vuoden 2015 esikoiset lavalla.

Vuoden 2015 esikoiset lavalla.

Vielä kerran kattaus vuoden esikoiskirjailijoita! Helsingin Sanomat valitsee TOP 10 -listan, joista yksi saa kunnian olla vuoden esikoinen. Messuilla he ovat kaikki yhdessä lavalla Hesarin kulttuuritoimittajien haastattelussa. Perinteisesti yksi messujen kohokohdista. Me veikkaamme vuoden 2016 lavalle ainakin Minna Rytisaloa (Lempi), Antti Ritvasta (Miten muistat minut) ja Inkeri Markkulaa (Kaksi ihmistä minuutissa).

Su klo 16:30-17:30 Elämän käännekohdat Aino

Olisiko messujen päätteeksi paikallaan keskustelu elämän käännekohdista. Ylistetyn Kirkkaus-kirjan kirjoittanut Riitta Jalonen saa keskusteluun seurakseen Anna-Kaari Hakkaraisen (Kristallipalatsi), Annamari Miettisen (Vapaa) ja Salla Simukan.

Sunnuntai-iltana on aika nostaa kannat kattoon ja pysähtyä miettimään mitä kaikkea ihanaa messuilla saikaan nähdä ja kokea. Ehkäpä silloin voi jo avata jonkun messuilta hankkimansa kirjankin. Kirsin Book Club päättää perinteisesti messut valitsemalla tammikuun lukupiirikirjaksi jonkun messuilla kohdatun kirjailijan teoksen. Siitä sitten tuonnempana.

Loistavia messuja!

screen-capture

 

Kerro meille myös sinun vinkkisi, mitä puuttuu tästä, tavattoman pitkästä, listasta?

Kommentit
  1. Marja
    • Avatar photo Kirsi Ranin
  2. Riitta suomalainen
    • Avatar photo Kirsi Ranin

Kommentoi