Joulun Tietäjä 2016 – kisa on ratkennut!

dsc08543

Joulun Tietäjä 2016 -kisa on ratkennut!

Jokapäiväisen arvauskilvoittelun lisäksi meillä oli Kirsin Book Clubin Joulukalenterissa jälleen meneillään myös Joulun Tietäjä -kilpailu, jossa mukaan kelpuutettiin vain oikeat vastaukset. Oikeasta kirjailijasta ja teoksesta sai yhden pisteen. Maksimi koko kalenterin ajalta siis 24 pistettä.

On ollut hienoa saada mukaan todellisia tietäjiä tai sitten ilmiömäisiä arvaajia! Pähkinöitä on narskuteltu sellaisella taidolla, että meidän täytyy miettiä ensi vuotta varten, miten ihmeessä saamme hajontaa aikaiseksi. Taso oli viime vuodesta entisestään noussut, sillä silloin voittoon pääsi 21 oikealla vastauksella ja nyt edellytettiin 23 oikeaa vastausta 24 mahdollisesta – huh, huh! Kärjessä oli tuttuja nimiä aiemmilta vuosilta, mikä on aivan ihanaa, sillä kaikki ovat tuttuja ainoastaan blogin seuraajana, eivät muutoin.

Viime vuonna Reijo sijoittui kahdeksanneksi ja ilmoitti jouluaaton kommentissaan:

Annan ensi vuonna kovemman vastuksen.”

Siinäpä sanojensa mukainen mies, sillä hän otti kultasijoituksen, sydämelliset onnittelut!

Kärkeen oli kova tunku ja niinpä kakkostilalle jäi kaikkiaan neljä osallistujaa, joilla heillä kaikilla oli 22 oikeaa vastausta, mielettömän kova suoritus sekin! Jotkut lainaukset olivat varmasti helpohkoja, mutta kaikki eivät selvinneet googlaamalla, vaan oikeaan vastaukseen päätyminen edellytti hyvää tuntemusta mukana olleesta 169 mahdollisesta kirjasta.

Jaana on Joulun Tietäjä 2015 ja hopealla 2014, jolloin hän kertoi salaisuudekseen:

Menestyksen ’salaisuuteni’ oli kalenterin avaus heti aamulla aikaisin, ja mikäli vastaus ei helposti ratkennut omassa päässäni, niin oli sitten koko päivä aikaa arvuutella asiaa lähipiiriltä :) Täytyy myös myöntää, että google-ystävä oli monesti hyvä apulainen, johon piti vähintään tarkistusmielessä monesti turvautua.”

JOULUN TIETÄJÄ -tulokset 

 1. Reijo 23 oikeaa vastausta (24 osallistumista)
 2. Jaana, Katri, Tea ja Tuija K  kaikilla 22 oikeaa vastausta (24 osallistumista)

Tässä kisassa jaetaan palkinnoksi ennen kaikkea mainetta ja kunniaa, mutta myös sarjalippu Baba Lybeckin Kirja vieköön -tilaisuuksiin sekä kirjapalkinnot!

img_7014

 • Reijolle sarjalippu Kirja vieköön -tilaisuuksiin keväälle 2017 eli yhteensä kolmeen tilaisuuteen, jotka järjestetään Savoy-teatterissa, Helsingissä.
 • Jaanalle Claes Anderssonin Hiljaiseloa Meilahdessa, 2016, WSOY
 • Katrille Otto Lehtosen esikoisteos Wurlitzer, 2016, Gummerus
 • Tealle Kari Hukkilan uutuuskirja Tuhat ja yksi, 2016, Teos
 • Tuijalle Johannes Ekholmin parhaasta esikoiskirjasta kilvoitellut Rakkaus niinku, 2016, Otava

Vielä kertaalleen onnittelut huikeille voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille! Joulukalenteria käytiin klikkaamassa noin 34.000 kertaa ja eri kävijöitä oli yli 6.500, joten kyllä tässä oli kyseessä ihan mestaruusluokan kisa!

Nyt ihanaa vuodenvaihdetta kirjojen parissa! Ensi vuodesta tuleekin aivan huikea Suomi 100 -kirjateeman ympärillä, ensimmäinen siihen liittyvä juttu tulee ulos 7.1.2017 , joten pysy kuulolla.

Kommentit
 1. Tea
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 2. Reijo Moilanen
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 3. Katri
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 4. Jaana
  • Avatar photo Kirsi Ranin

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *