Blogistanian palkinnot 2016 – Kirsin Book Clubin ehdokkaat

On taas aika päättää, mitkä viime vuoden kirjoista ovat kirjabloggareiden mielestä parhaita. Nämä Blogistanian kirjallisuuspalkinnot jaetaan neljässä kategoriassa: Blogistanian Finlandia parhaalle kotimaiselle kaunokirjalle (romaanit, novellikokoelmat, runokokoelmat, sarjakuvat), Blogistanian Globalia parhaalle käännöskirjalle, Blogistanian Tieto parhaalle viime vuonna ilmestyneelle tietokirjalle (tietokirjallisuus, esseet, elämänkerrat, asiaproosa, pamfletit, oppaat) ja Blogistanian Kuopus parhaalle viime vuonna ilmestyneelle lasten- tai nuortenkirjalle.

Jokainen mukana oleva bloggari tai blogisivu valitsee ensin jokaisesta kategoriasta tai niistä kategorioista, joihin haluaa osallistua, enintään kolme ehdokasta. Ehtona valinnalle on se, että bloggari on lukenut kirjan ja kirjoittanut siitä blogissaan. Lopulliset voittajat ovat ne, jotka ovat saaneet eniten kannatusta eri bloggareiden ehdotuksissa. Viime vuonna Blogistanian voittajia oli valitsemassa n. 50 bloggaria. Voittajat julkistetaan eri palkintoja emännöivissä blogeissa lauantaina 28.1.2017.

Ja nyt, tässä Kirsin Book Clubin ehdokkaat vuoden 2016 parhaiksi kotimaisiksi kaunokirjoiksi, käännöskirjoiksi ja tietokirjoiksi. Lasten- ja nuortenkirjaa emme tänä vuonna ole ehdottamassa, koska niistä emme ole bloganneet. Ykköstilalle valittu ehdokas saa ääntenlaskennassa 3 pistettä, kakkostilalla 2 pistettä ja kolmanneksi valittu yhden pisteen.

Blogistanian Finlandia

Bloggareiden äänestys parhaasta kotimaisesta kirjasta järjestetään nyt kuudetta kertaa. Viime vuonna Blogistanian Finlandian voitti Laura Lindstedtin Oneiron ja sitä edeltävänä vuonna Anni Kytömäen Kultarinta. Muut voittajat ovat Pauliina Rauhalan Taivaslaulu (2013), Aki Ollikaisen Nälkävuosi (2012) ja Katja Ketun Kätilö (2011). Finlandiaa emännöi Lukutoukan kulttuuriblogi, josta lopputulos on luettavissa lauantaina 28.1.2017.

Kirsin Book Clubin valinnat Blogistanian Finlandian voittajaksi ovat:

  1. Riitta Jalonen: Kirkkaus  3 p.
  2. Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista  2 p.
  3. Minna Rytisalo: Lempi  1 p.

Riitta Jalonen ja Kirkkaus

Keskellä iloinen Finlandia-voittaja Jukka Viikilä.

Minna Rytisalo Lempi on kolmas Kirsin Book Clubin ehdokkaista.

Blogistanian Globalia

Myös käännöskirjasta äänestetään nyt kuudetta kertaa. Aikaisemmat palkitut kirjat ovat olleet John Williamsin Stoner (2015), Kate Atkinsonin Elämä elämältä (2014), Haruki Murakamin 1Q84 (2013), Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi (2012) ja Sarah Watersin Vieras kartanossa (2011). Globaliaa emännöi Yöpöydän kirjat -blogi, josta siis voi lukea voittajan lauantaina 28.1.2017.

Kirsin Book Clubin ehdokkaat vuoden 2016 voittajaksi:

  1. Colm Tóibín: Nora Webster  3 p.
  2. Jonas Hassem Khemiri: Kaikki se mitä en muista   2 p.
  3. Yoko Ogawa: Professori ja taloudenhoitaja  1 p.

Colm Toíbín

Jonas Hassem Khemiri ja Kaikki se mitä en muista.

Yoko Ogawa

Blogistanian Tieto

Blogistanian Tieto -voittaja valitaan nyt neljättä kertaa, ja aikaisemmin on palkittu Bea Uusman: Naparetki – Minun rakkaustarinani (2015), Minna Maijala: Herkkä, hellä, hehkuvainen – Minna Canth (2014) ja Tuula Karjalainen: Tove Jansson – Tee työtä ja rakasta. Palkintoa emännöi Kirjakaapin kummitus -blogi.

Ja Kirsin Book Clubin ehdokkaat voittajaksi ovat:

  1. Helen Macdonald: H niin kuin haukka  3 p.
  2. Tommi Melender: Onnellisuudesta  2 p.
  3. Astrid Lindgren: Sotapäiväkirjat 1939-1945  1 p.

Julkaisemme voittajat täällä omassakin blogissa, kun kaikki tulokset ovat selvillä.

 

Kommentoi