ARVONTA: Voita liput ja poimi vinkit Helsingin Kirjamessuille 2017

Kirsinbookclubilaiset ovat tänä syksynä olleet jo Göteborgin ja Turun kirjamessuilla, joten messuilut ovat tuoreessa muistissa ja siltä pohjalta voimme antaa pari vinkkiä!

Haluatko liput messuille? Arvomme kaikkien lauantaina 21.10.2017 tähän blogin kommenttikenttään tai Kirsin Book Clubin Facebook-sivulle kommentoneiden kesken 5 x 2 päivälippua. Eli saat kaksi lippua, eli sinulle ja kaverille yhtenä päivänä tai itsellesi kahtena päivänä. Lisää ohjeita jutun lopussa!

Jotta saat parhaan annin messuista, sinun kannattaa tutkia laajaa ohjelmistoa etukäteen. Helsingin Kirjamessut ovat voimia vaativa tapahtuma, etenkin jos aiot olla paikalla kaikkina neljänä päivänä, joten keräsimme sinulle muutaman täsmätärpin kaikille messupäiville. Näiden lisäksi on tietenkin vaikka mitä muuta kuten antikvariaattipuoli, kaikkien kirjakauppojen ja kustantajien omilla osastoillaan olevat ohjelmat ja tarjoukset (joululahjat vink, vink) ja toki pitää ennättää käydä myös viinimessujen puolella!

Messujen aikana julkaisemme tunnelmapaloja Kirsin Book Clubin Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa sekä juttuja blogissa messumausteilla pitkin syksyä.

Torstai

To klo 10:15-11:15 Kirsin Book Club keskustelemassa lukupiirissä Anne Mattssonin Tellervo Koivisto -elämäkerrasta

Lukupiirit ovat kirjamessujen helmiä. Rauhallisessa Rauha-salissa (201) kuullaan kirjailijan mietteitä ja keskustellaan vapaasti yleisön kanssa. Kirsin Book Club on ollut tuomassa lukupiiri-ideaa messuille ja on ollut joka vuosi mukana keskustelemassa. Tellervo Koiviston elämäkerrasta on odotettavissa kiinnostava keskustelu, tule mukaan olet sitten jo lukenut kirjan tai et, avartavaa keskustelu on joka tapauksessa. Messujärjestäjät toivovat, että tilaisuuteen ilmoittaudutaan etukäteen linkistä, mutta yleensä lukupiireissä on ollut tilaa, joten kannattaa tulla kurkkaamaan paikan päälle, vaikka et olisi ilmoittautunutkaan. Rauha-saliin pääsee Messukeskuksen pääaulasta, sisääntullessa oikeassa reunassa olevia portaita pitkin kerros ylös ja siellä ollaan.

Viime vuoden kirjamessuilla Kirsin Book Club pääsikeskustelemaan hurmaavan Mark Levengoodin kanssa. Kuva otettiin, kun yleisö oli jo salista poistunut. Markin ympärillä Maija-Riitta Mustonen (vas.), Marja Castrén, Minna Väisälä ja Kirsi Ranin.

To klo 12:30 Esikoiskirjailijat esittäytyvät – näytös 1 Aleksin Kivi -lava

Messuilla on aina hienoa bongata itselleen uusia kirjailijoita. Monasti esikoiskirjailijan kuuntelusta on alkanut ensin tutustuminen siihen esikoiskirjaan ja sitten innokas kakkoskirjan odottaminen. Messuilla kokeillaan uutta konseptia, jossa esikoiskirjailijalla on kolme minuuttia aikaa esitellä itsensä ja kirjansa. Tässä esikoiskirjailijan mediavetovoima testataan!

HS:n esikoiset lavalla vuonna 2016.

 

To klo 13:30-14:00  Mannerheim ja saksalainen suudelma Mika Waltari -lava

Juha Vakkuri kertoo uudesta Mannerheim-kirjastaan, jonka pohjalta tehty näytelmä on ensi-illassa Helsingin Kaupunginteatterissa 25.10.

To klo 14:30-15:00 Trump, Putin, Merkel ja Suomi Eino Leino -lavalla

Jaakko Iloniemi, René Nyberg ja Petri Hakkarainen keskustelevat maailmanpolitiikan nykytilanteesta. Tällä kolmikolla on niin vahva ulkopoliittinen tausta, että kannattaa mennä kuuntelemaan.

To klo 16:30 Rosa Liksom ja lukupiiri keskustelevat uutuusteos Everstinnasta Rauha-salissa (201)

Olimme kuuntelemassa Rosaa vastaavassa keskustelussa Turun Kirjamessuilla ja hän on niin huikea, samoin kuin Everstinnan tarina, että tämä keskustelu ei taatusti jätä kylmäksi. Sama paikka ja samat ilmoittautumisohjeet kuin yllä (klo 10:15).

Kaksi Annia eli Anni Kytömäki ja Rosa Liksom, oikealta nimeltään Anni. Myös Everstinna-kirjan esikuvan nimi oli oikeasti Anni Kariniemi.

 

To klo 18:00 Katja Kallio: Yön kantaja Mika Waltari -lava

Katja Kallion kirja kertoo naisesta, joka päätyy Seilin saarelle, sillä hänellä on sairaus nimeltään naiseus. Lue lisää kirjasta blogijutustamme.

To klo 18:00-20:00 Kirjalliset treffit  Olohuone

Kirjalliset treffit ovat avoinna kaikille, jotka haluavat tutustua uusiin ihmisiin kirjojen äärellä. Olen kerran ollut vastaavassa tapahtumassa Turussa ja oli erittäin innostavaa tutustua ihan uusiin ihmisiin, jotka tuntuivat heti tutuilta, koska yhteinen aiheemme oli kirjat. Älä arastele, vaan lähde mukaan tutustumaan!

Koskaan ei tiedä, kenet kohtaa Kirjallisilla treffeillä!

Perjantai

Pe klo 12:30 Selja Ahava: Ennen kuin mieheni katoaa Mika Waltari -lava 

Kirsin Book Clubin lokakuun lukupiirikirjana oli Selja Ahavan Ennen kuin mieheni katoaa. Kirja herättää monenlaisia tunteita, se huomattiin lukupiirikeskustelussakin, josta voit lukea lisää tästä.

Pe klo 16.00 Maaret Kallio: Inhimmillisiä kohtaamisia Katri Vala -lava

Maaret kertoo lujasti lempeällä tavallaan, mikä tässä meidän arjessamme on tärkeää ja miten saamme se tunteen, että just mun elämä on hyvää ja voin itse tehdä sen paremmaksi. Tämä keskustelu sopii hyvin rauhoittumiselle messuhulinan keskellä!

Kirsi tapasi Maaret Kallion WSOY:n tilaisuudessa elokuussa 2017.

Pe klo 16:00 Kjell Westö lukupiirissä Rikinkeltainen taivas -teoksensa tiimoilta Rauha-sali (201)

Olen kuunnellut Kjell Westötä tänä syksynä useamman kerran. Joka kerta on avautunut uusia näkökulmia ja lukupiirikeskustelussa niitä tulee taatusti taas lisää. Kirja on hieno ja keskustelusta, joka käydään ruotsiksi ja suomeksi tulee varmasti antoisa. Mukana myös Kirsin Book Clubin edustajat.

Sain poseerata Kjell Westön kanssa Göteborgin Kirjamessuilla, jossa hän oli ehdottomasti suurin suomalainen tähti. Aina oli katsomossa hyvin väkeä ja signeerausjonot pitkät. Samaa on odotettavissa Helsingissäkin.

Pe klo 18:30 Antti Heikkinen: Mummo Aleksis Kivi -lava

Anttia kannattaa aina kuunnella kun voi, sillä sellaista hersyvää puhetyyliä kuin Antilla ei ole kovin monella kirjailijalla. Tyyli välittyy myös hänen syksyn uutuudessaan, jonka nimi on ytimekkäästi Mummo.

Kuva WSOY

Tässä oli muutamia vinkkejä torstaille ja perjantaille. Ohjelmaa on todella paljon ja jokaiselle taatusti jotakin. Lukupiirit jatkuvat myös lauantaina ja sunnuntaina. Megastara Dan Brown tulee lauantaina, mutta kertoo Alku-kirjastaan vain ennakkoon ilmoittautuneille ja tupa on jo täynnä. Muitakin ulkomaisia vieraita on, esimerkiksi Birgitta Ulfssonin elämäkerran kirjoittanut Stig Hansén, dekkaristi Samuel Bjørk (Minä matkustan yksin) ja Meik Wiking, hyggeilyn asiantuntija.

Lauantai ja sunnuntai

Tässä vielä Kirsin listan jatkoksi Airin muutamia poimintoja messujen lauantain ja sunnuntain ohjelmasta. Miki Liukkosen O on yksi tämän vuoden kohutuista ja kehutuista kirjoista, ja aion käydä ottamassa potkua tiiliskiven aloittamiseen Aleksis Kivi -lavalta lauantaina klo 11.00. Sopivasti seuraavaksi samalla lavalla voi kuunnella keskustelua, joka on otsikoitu Suomalaisen runouden ääni. Keskustelemassa Jenni Haukio, Anja Salokannel ja Vilja-Tuulikki Huotarinen ja haastattelijana Anna Kortelainen. Sopivasti jää aikaa siirtyä Kullervo-saliin klo 12:ksi kuuntelemaan Parnasson kirjallisuuskeskustelua, johon tänä vuonna osallistuvat Anna-Riikka Carlson WSOY:stä, tietokirjailija Ville Hänninen ja kirjailija Heidi Köngäs.

Lauantaina klo 16.30 Kirsin Book Clubin Minna on mukana bloggareista kootussa lukupiirissä, jonka kirjana on Mikko Kalajoen Miesmuisti.

Sunnuntai-iltapäivän perinteisiini kuuluu seurata, ketkä esikoiskirjansa julkaisseet on valittu finalisteiksi tavoittelemaan Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoa. Klo 15 finalistit julkistetaan Aleksis Kivi -lavalla. Aion olla jo valmiiksi katsomossa, sillä ennen esikoiskirjailijoita lavalla esiintyy mielenkiintoisen ja pätevän tietokirjan Gustaf Mannerheimista kirjoittanut Henrik Meinander.

Messuni päätän klo 16.30 alkavaan Katja Kallion Yön kantajan lukupiiriin, jonka keskusteluista tulen myös bloggaamaan.

Helsingin Kirjamessujen sivuilla on OHJELMA, jossa on uudistuneesti ja selkeästi esitelty myös näytteilleasettajien osastoilla tapahtuvat ohjelmat. Käytä muutama hetki tutustumiseen, niin löydät omat suosikkisi!

ARVONTA

Nyt sitten mukaan vielä ilmaiset liput, jotka voit voittaa osallistumalla arvontaamme. Palkintona on 5 x 2 päivälippua, eli viisi voittajaa saa kukin kaksi lippua. Olet mukana arvonnassa, kun kommentoit tänään eli lauantaina 21.10.2017 alle blogikommentteihin, kenen kirjailijan tapaamista odotat eniten tulevilla messuilla. Pelkkä kirjailijan nimi riittää vastaukseksi, mutta toki saat kirjoittaa myös miksi.

Arvonta on lauantaina klo 24. Voittajilta tarvitaan postiosoitteet sunnuntain aikana, sillä liput tarjoava Booky.fi lähettää liput suoraan voittajille.

Toivotan onnea arvontaan ja loistavia messuja! Tule nykäsemään hihasta kaikkia Kirsin Book Clubin naisia, jos tunnistat meidät messuilla.

Helsingin Kirjamessuilla kävi 2016 yli 80.000 ihmistä.

Päivitys 22.10. klo 24 Skotlannin aikaa

Vapaaliput Helsingin Kirjamessuille on arvottu! Onnekkaita yli sadan osallistujan joukosta olivat Pirkko Karhi, Sirkkuli, Reijo Heikkinen, Tiia Rousu ja Aino-Leena Kylätasku, joille jokaiselle lähtee kaksi päivälippua. Onnittelut!

Saadaksesi liput, lähetä postiosoitteesi minulle osoitteeseen kirsi.ranin@kirsinbookclub.com sunnuntain aikana, niin välitän sen Booky.fi:lle, joka on lahjoittanut liput ja hoitaa myös postituksen.

 

Kommentit
 1. Eeva-Maija Harju-Virta
 2. Nina Hautala
 3. Sanna
 4. Jenna
 5. HT
 6. Joanniina
 7. Christina Ertsalo
 8. Pirjo Koskela
 9. Siinatar
 10. TuulaH
 11. Eeva Kähäri
 12. Pii
 13. Salme K
 14. Noora
 15. RIITTA
 16. SannaMi
 17. Reeta
 18. NannaS
 19. Pirkko Karhi
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 20. MissAgatha
 21. Päivi Ijäs
 22. Ursula Anttila-Halinen
 23. Ulla Forsman
 24. Katja Saarikko
 25. Reijo Heikkinen
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 26. Minna Penttinen
 27. Sanna
 28. Marja-Liisa
 29. JK
 30. mia
 31. Minna Eira
 32. Riitta
 33. SMK
 34. Eerika
 35. MS-Dos
 36. Sirkkuli
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 37. Mirjuli
 38. Niilo
 39. Ilona
 40. Eeva-Liisa Haanpää
 41. Elina Mäenpää
 42. Sonja Vainio
  • Avatar photo Kirsi Ranin

Kommentoi