Joulun Tietäjä 2017 – voittaja on selvillä!

Joulun Tietäjä on jälleen nimensä ja tittelinsä arvoinen!

Päivä toisensa jälkeen kirjalliset pähkinät on puraistu järkkymättömällä ammattitaidolla. Ei ole mitkään vaikeusasteet olleet liian haasteellisia, eivätkä Suomen 100-vuotissynttärit, pikkujoulut tai joululahjavalvojaiset ole keikauttaneet mestareiden suoritustasoa. Ei voi muuta kuin hämmästellä!

Kiitämme ensin kaikkia osallistujia. Joulukalenteriluukkuja on käyty availemassa yli 30.000 kertaa ja arvailemaan on uskaltautut useita kymmeniä osallistujia joka päivä. On ollut ihana lukea kommenttejanne ja kuulla tarinoitanne siitä, miten olette oikeille jäljille löytäneet.

Ensimmäisen kerran pidin kalenteria lukupiiriläisille vuonna 2013 ja seuraavana vuonna joulukalenteriarvuuttelu tuotiin silloin upouuteen blogiin. Vuonna 2014 Joulun Tietäjä oli Jukka, vuonna 2015 Jaana ja viime vuonna Reijo. Kaikki he ovat tänäkin vuonna olleet mukana.

Tänä vuonna kolmen kopla, todellinen Tietäjä-Troikka, erottui muista. He osallistuivat joka päivä ja kirjasivat kommenttikenttään joka päivä oikean vastauksen, heillä kaikilla oli täydellinen 24/24-rivi! Huikeaa, upeaa!

Vuoden 2017 JOULUN TIETÄJÄT:
 • Reijo Moilanen, Joulun Tietäjä myös vuonna 2016
 • Tea, Joulun Tietäjä -kisan kakkonen vuonna 2015 ja 2016
 • Terhi, uusi tulokas palkinnoilla.
Onnittelut teille kaikille!

Otava on tukenut tänä vuonna joulukalenteriamme lahjoittamalla palkintokirjat ja niinpä teille kaikille tulee kirjapaketti postissa lähiaikoina.

Jouluaaton pähkinän oikea vastaus oli Philip Teirin Talvisota, jonka moni tiesikin. Kiinnostava vastausvaihtoehto oli myös Sally Salmisen muinainen menestyskirja Katriina, sillä siitä ilmestyy uusi suomennos keväällä 2018. Suomentajana on tuore Finlandia-voittaja Juha Hurme. Jouluaaton voittajaksi onnentonttu nosti Lemminkäisen, onnittelut. Sinulle lähtee Jenni Haukion Katso pohjoista taivasta, kun lähetät minulle postiosoitteesi mailiini kirsi.ranin@kirsinbookclub.com

Kiitos kaikille vielä kerran! Nähdäänhän jatkossakin täällä blogissa tai Kirsin Book Clubin somessa. Kommentit ovat bloggaamisen parhautta, joten mielellämme kuulemme teistä joulukalentereiden välilläkin!

Kommentit
 1. Reijo Moilanen
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 2. Tea
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 3. Jaana
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 4. Terhi
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 5. Tarjuska
  • Karoliina
   • Avatar photo Kirsi Ranin
  • Avatar photo Kirsi Ranin
   • Tarjuska
 6. tiiu

Kommentoi