Kirsin Book Clubin Blogistania-ehdokkaat 2017

Mitkä viime vuonna ilmestyneet kirjat ovat kirjabloggareiden mielestä parhaita?  Kirjabloggareiden omat, Blogistania-kirjallisuuspalkinnot jaetaan neljässä kategoriassa: Blogistanian Finlandia parhaalle kotimaiselle kaunokirjalle (romaanit, novellikokoelmat, runokokoelmat, sarjakuvat), Blogistanian Globalia parhaalle käännöskirjalle, Blogistanian Tieto parhaalle viime vuonna ilmestyneelle tietokirjalle (tietokirjallisuus, esseet, elämäkerrat, asiaproosa, pamfletit, oppaat) ja Blogistanian Kuopus parhaalle viime vuonna ilmestyneelle lasten- tai nuortenkirjalle.

Jokainen mukana oleva bloggari tai blogisivu valitsee ensin jokaisesta kategoriasta tai niistä kategorioista, joihin haluaa osallistua, enintään kolme ehdokasta. Ehtona valinnalle on se, että bloggari on lukenut kirjan ja kirjoittanut siitä blogissaan. Lopulliset voittajat ovat ne, jotka ovat saaneet eniten kannatusta eri bloggareiden ehdotuksissa. Viime vuonna Blogistanian voittajia oli valitsemassa noin 50 bloggaria. Voittajat julkistetaan eri palkintoja emännöivissä blogeissa Runebergin päivänä, maanantaina 5.2.2018.

Kirsin Book Club on valinnut ehdokkaansa vuoden 2017 parhaiksi kotimaisiksi kaunokirjoiksi, käännöskirjoiksi ja tietokirjoiksi. Ykköstilalle valittu ehdokas saa ääntenlaskennassa 3 pistettä, kakkostilalla 2 pistettä ja kolmanneksi valittu yhden pisteen.

Blogistanian Finlandia

Bloggareiden äänestys parhaasta kotimaisesta kirjasta järjestetään nyt seitsemättä kertaa. Viime vuonna Blogistanian Finlandian voitti Minna Rytisalon Lempi (Gummerus, 2016) ja edellisenä vuonna Laura Lindstedtin Oneiron. Muut voittajat ovat Anni Kytömäen Kultarinta, Pauliina Rauhalan Taivaslaulu (2013), Aki Ollikaisen Nälkävuosi (2012) ja Katja Ketun Kätilö (2011). Finlandiaa emännöi  Hurja hassu lukija -blogi, josta lopputulos on luettavissa maanantaina 5.2.2018.

Kirsin Book Clubin valinnat Blogistanian Finlandian 2017 voittajaksi ovat:

Rosa Liksom: Everstinna (3 p)
Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat (2 p)
Kjell Westö: Rikinkeltainen taivas (1 p)

Blogistanian Globalia

Myös parhaasta käännöskirjasta äänestetään nyt seitsemättä kertaa.  Sadie Jonesin Kotiinpaluu (Otava, 2016, suomennos Marianna Kurtto) äänestettiin viime vuonna parhaaksi ja sitä ennen John Williamsin Stoner (2015), Kate Atkinsonin Elämä elämältä (2014), Haruki Murakamin 1Q84 (2013), Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi (2012) ja Sarah Watersin Vieras kartanossa (2011). Tänä vuonna Globaliaa emännöi Oksan hyllyltä -blogi, josta siis voi lukea voittajan maanantaina 5.2.2018.

Kirsin Book Clubin ehdokkaat vuoden 2017 Globalian voittajaksi ovat:

John Williams: Augustus (3 p)
Hanya Yanagihara: Pieni elämä (2 p)
Han Kang: Vegetaristi (1 p)

Blogistanian Tieto

Blogistanian Tieto -voittaja valitaan nyt viidettä kertaa. Viime vuoden palkittu tietokirja oli Mari Mannisen Yhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret (Atena, 2016). Vuoden 2015 Blobalian Tieto -palkinnon saaja oli Bea UusmanNaparetki – Minun rakkaustarinani (2015), Minna MaijalaHerkkä, hellä, hehkuvainen – Minna Canth (2014) ja Tuula KarjalainenTove Jansson – Tee työtä ja rakasta. Palkintoa emännöi Hannan kirjokansi -blogi.

Ja Kirsin Book Clubin ehdokkaat voittajaksi Blogistanian Tietoon ovat:

Henry Marsh: Elämästä, kuolemasta ja aivokirurgiasta (3 p)
Karo Hämäläinen, Alexander Stubb: Alex (2 p)
Juha Itkonen: Minun Amerikkani (1 p)

 

Kommentit
 1. Mai
  • Tuijata
   • Avatar photo Kirsi Ranin
 2. riitta k
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 3. Hanna/Hannan kirjokansi
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 4. Elina
  • Avatar photo Kirsi Ranin

Kommentoi