Voimalla seitsemän naisen – naistenviikon kirjat yhdessä paketissa

Nämä kirjat sujautimme tänä vuonna naistenviikon nimipäiväpakettiin.

Tämän vuoden naistenviikkoon Kirsin Book Club osallistyi blogissaan suuremmalla joukolla kuin koskaan aikaisemmin. Seitsemän lukupiirimme naista oli lupautunut lukemaan jonkun naisen kirjoittaman kirjan ja kirjoittamaan siitä jutun blogiimme. Valinta oli vapaa lukuun ottamatta kirjailijan sukupuolta eikä kirjan tarvinnut liittyä naistenviikon nimipäiviin. Mukaan kuitenkin valikoitui myös parin nimipäiväsankarin kirjat. Mukana kirjoittamassa olivat Maija-Riitta, Kirsi, Varpu, Airi, Pirjo, Marja ja Minna. Juttukimaralla osallistuimme kirjabloggareiden naistenviikkohaasteeseen yhdessä n. 30 muun bloggarin kanssa. Tästä linkistä voit lukea Tuijan koonnin bloggarihaasteesta: (klik).

Vanhan kansan uskomus, että ”ämmäinviikolla sataa aina”, ei tänä vuonna pitänyt paikkaansa. Hellettä riitti ja moni kirjoittajista lähetti juttunsa vilvoittavien vesien ääreltä. Tässä kaikki juttumme yhteen koottuna. Ehkä löydät joukosta kirjan tai useamman, jotka haluat lukea.

18.8. Riikan nimipäivänä Maija-Riitta tarjoili mansikoita Jael Rantasen runokirjan Nainen kanssa ja kirjoitti: ”Jael Rantanen kuvaa osuvasti runokirjassaan naisen elämän kaaren. Lapsuus ja nuoruus ovat iloa ja naurua, joka löytyy taas vanhana. Näinkö se on, onko kaikki aktiivisin ikä tylsää ja ilotonta? Ei kait sentään.” Koko jutun voit lukea tästä linkistä (klik)

19.7. onnittelimme Saaraa, Saria, Saraa, Saritaa, Sallia ja SallaaKirsi sukelsi omaan lapsuutensa ja sai pätevät kommentit Astrid Lindgrenin Peppi-kirjoista myös tämän hetken tytöltä, Ellalta. ”Haluaisitko olla Peppi? Kyllä! Pepissä on parasta, kun hän on niin vahva, todellinen supersankari. Hänellä ei myöskään ole sellaisia huonoja tapoja, joista hänen pitäisi päästä eroon. Peppi Pitkätossu on monen Tyttöpolven supersankari, kuten Kirsi juttunsa otsikoi. Lue koko juttu tästä (klik)

Peppi Pitkätossu on supersankari jo monen sukupolven tytöille.

20.7. sanoimme ”grattis” ja onnittelimme Markettaa, Maaritia, Maaretia, Margareetaa, Reetaa ja Reettaa ruotsalaisella kirjalla, Sofia Lundbergin Punaisella osoitekirjalla. Kirjasta kirjoitti Varpu, joka oli kuunnellut kirjan äänikirjana. ”Kirjaan on kudottu monenlaista naisten elämän tragiikkaa. On yksinäisyyttä ja selviämistä, perheväkivaltaa ja raiskausta, synnytyskuolemia, huumeita, nälkää ja syömishäiriöitä.” Lue mitä muuta Varpu kirjoitti tästä (klik)

21.7. oli vuorossa onnittelut Johannalle, Hannalle, Jennille, Hannelle, Hannelelle, Jennalle, Joannalle, Jennylle ja Jonnalle ja Airin kirjoitus Jenny Offillin kirjasta Syvien pohdintojen jaosto. Kirjailijaakin onnittelimme nimipäivästä, vaikka amerikkalaisessa kalenterissa tuskin naistenviikkoa vietetään. Muuten kirja sopi hyvin naistenviikkoon, sillä moninaisesti siinä naisen elämää käsitellään, äitinä, vaimona, petettynä vaimona. ”… perhetarinalta päällisin puolin näyttävä kirja on myös paljon muuta. Palasina etenevään kerrontaan yhdistyy erilaisia tekstejä, runoja, avaruustarinoita, vitsejä, tutkimustuloksia.” Koko jutun voit lukea tästä linkistä (klik)

22.7. vietettiin Leenan, Matleenan, Leenin ja Lenitan nimipäivää.Lukupiiriläisistämme oli Pirjon vuoro kirjoittaa ja hänen valitsemansa kirja oli ranskalaisen Anna Gavaldan novellikokoelma Lohikäärmetatuointi ja muita pintaraapaisuja.  Pirjo tykästyi tarinoihin ja totesi, että oli turhaan vierstanut novelleja. ” … oli onni että juuri Gavalda sattui käsiini, sillä hänen novellinsa osoittautuivat hyvin realistisiksi ja paikoitellen jopa yllättävän hauskoiksi. ” Tästä linkistä aukeaa koko juttu (klik).

Helteisessä heinäkuussa 23.7. oli Oilin ja Olgan vuoro järjestää nimipäiväjuhlat. Kirjoitusvuoro oli Marjalla ja hän oli valinnut kirjakseen Minna Lindgrenin Vihaisen lesken. ”Minna Lindgren muistuttaa, että yli 70-vuotiaat ovat ihmisiä siinä missä muutkin. Ihastuvat, vihastuvat, juhlivat, nauravat äänekkäästi, nauttivat seksistä ja puhuvat joskus karskisti.” Mitä muuta Marja Vihaisesta leskestä kirjoitti? Sen voit lukea tästä linkistä (klik).

Ei satanut viimeisenäkään naistenviikon päivänä, korkeintaan muutama pisara rapsahteli eri puolilla Suomea. 24.7. Kirsin Book Club juhli ”omaa” Kirsin nimipäiväänsä ja lukupiirimme perustajan ja sille ja blogille nimensä lainanneen Kirsi Raninin nimipäivää. Lisäksi onnittelimme Kristiinaa, Tiinaa, KirstiäKristaa, Kiiaa, Tinjaa. Minna kirjoitti jutun Tiina Laitila Kälvemarkin, siis myös nimipäiväsankarin, kirjasta Seitsemäs kevät. ”Kirjan kerronta on kirkasta, keskittynyttä ja turhia maalailematonta, juuri sopivaa minun makuuni. Pidän siitä, että joka lause kantaa tarinan kannalta tärkeää merkitystä ja vie kertomusta eteenpäin.” Tässä linkki Minnan juttuun (klik).

Hyvää heinäkuun ja kesän jatkoa ja lukuiloa vaikkapa näiden naistenviikolla esittelemiemme kirjojen parissa! Toivoo kaikille naisille ja lukeville miehille Kirsin Book Club.

Kommentit
  1. Tuijata

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *