ARVONTA – voita liput Turun Kirjamessuille ja poimi ohjelmatärpit!

Turun Kirjamessut lähestyvät, tänä vuonna ajankohta on lokakuun ensimmäinen viikonloppu, perjantaista sunnuntaihin 5.-7.10.2018.

Lähde mukaan ja voita liput osallistumalla arvontaan (ohjeet jutun lopussa).

Kirsin Book Club vieraili ensimmäistä kertaa Turun Kirjamessuilla 2014 ja ihastuimme ikihyviksi! Joukkomme on kasvanut vuosi vuodelta ja olemme jälleen tulossa ainakin seitsemän naisen voimin.

Ohjelmapäällikkönä on tänä vuonna Seppo Puttonen, tuttu Ylen kirjallisuusohjelmista. Teemana on 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Viro ja monipuolista Viro-ohjelmaa onkin tarjolla. Sitä on ollut rakentamassa myös ohjelmajohtajaksi vuonna 2019 palaava Jenni Haukio. Kannattaakin valita messujen ohjelmasta teema Viro ja katsoa, mitä kaikkea on valittavissa.

Paljon on tarjontaa moneen makuun ja niin runsaasti, että kaikille kirjanystäville löytyy varmasti kiinnostavaa kuunneltavaa ja tutkittavaa!

Me olemme koonneet meidän ohjelmatärpejämme kaikille kolmelle päivälle:

Perjantai 5.10.2018

Perjantaina klo 11:00-11:20 Fiore A-halli

Mia Kankimäki on kirjoittanut uuden kirjan, jota kaikki kirjan lukeneet hehkuttavat. Kirjan nimi on Naiset joita ajattelen öisin ja varmasti se on tyyliltään sukua Mian edelliselle kirjalle Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin.

Perjantaina klo 12:45-13:25 Eino, 2. krs

Latvia, laulun maa. Myös Latvia viettää 100-vuotisjuhlaansa ja onkin harvinaista herkkua tavata latvialainen kirjailija, jonka kirja on käännetty suomeksi. Mirja Hovila haastattelee Inguna Ula Cepiteä hänen kirjastaan Ulsiks, Neuvosto-Latvian lapsi.

Perjantaina klo 14:50-15:30 Fiore A-halli

Kolme kirjailijaa, joiden uutuusteokset käsittelevät vuotta 1918 perinteisestä poiketen. Jari Järvelä (Kosken kahta puolta), Pasi Pekkola (Huomenna kevät palaa) ja Markus Leikola (Sakean veren vuosi). Näillä herroilla on historia hallussa ja sydän paikallaan.

Pasi Pekkola tuo kirjassaan Hennalan vankileirin muistot 1950-luvun Lahteen

Perjantaina 17.20 – 17.50 Agricola A-halli

Ulkopuolisuus kirjallisuudessa. Keskustelemassa vironvenäläinen Andrei Ivanov, jonka kirja Kourallinen tomua ilmestyi elokuussa suomeksi, sekä Kissani Jugoslavian ja Tiranan sydämen kirjoittanut Pajtim Statovci.

Perjantaina klo 20:00 Apollo Alive Club

Kirjamessujen lipulla pääsee katsomaan hämmästyttävää bändiä! Lavalle nousee kirjallisuuden vaikuttajista koostuva Nyrok Dolls! Mauri Kunnas, laulu, kitara; Kjell Westö, kitara; Pekka Seppänen, basso; Pasi Heikura, kitara, taustalaulu; Silja Sillanpää, laulu ja Matti Toivonen, rummut, laulu. Showtime klo 21.00.

Lauantai 6.10.2018
Lauantai klo 11.00 -11.30 Ilonin ihmemaa B-halli

Virolainen lastenkirjailija Kairi Look keskustelee kääntäjänsä Katariina Suurpalon kanssa virolaisesta lastenkirjallisuudesta ja lukee kirjaansa Lentokentän lutikat.

Kairi Lookin lastenkirjat ovat iloisia ja sopivan anarkistisia.

Lauantaina klo 11.10-11.50 Eino 2. krs
Päin helvettiä? Paneelikeskustelu ajankohtaisesta ilmastomuutoksesta, paneelissa arkkipiispa Tapio Luoma, professori Markku Kulmala ja TT Panu Pihkala.

Lauantaina klo 11:15-11:45 Auditorio

Vuoden myyntimenestys eli Kari Hotakaisen kirja Tuntematon Kimi Räikkönen. Kirsin Book Club keskustelee Kari Hotakaisen kanssa Kimi-kirjasta Helsingin Kirjamessuilla, mutta kannattanee mennä kuuntelemaan jo nyt, miten kirja syntyi.

Lauantai klo 11:40-12:00 Agricola A-halli

Olli Jalosen hieno Taivaanpallo kiinnostaa, koska luimme kirjan lukupiirissämme ja olisi nyt tilaisuus mennä kuulemaan Olli Jalosen itsensä kertovan, miten tarina sai alkunsa.

Olli Jalosen esikoiskirja ilmestyi 40 vuotta sitten. Vaikka kirjallinen elämä on tänä aikana muuttunut paljon, sisin on hänen miellestään yhä sama: ”Täytyy olla hyvältä tuntuva innostus lähteä sukeltamaan johonkin, mitä ei ole ollut.”

Lauantai 12.30 – 12.50 Agricola A-halli
Mitä löytyy juurilta ja millaisissa yhteiskunnissa tänään elämme?
Mikä on tärkeää ja minkä pitäisi olla tärkeää ja mistä olemme oppineet vaikenemaan, tästä keskustelevat virolainen kosmopoliitti Kätlin Kaldemaa ja suomalainen metsäläinen Juha Hurme, Finlandia-palkitun Niemen kirjoittaja. Jokainen keskustelu, jossa Juha Hurme on mukana, on hurmaava, mutta tässä on lisäksi erinomaisen kiinnostava näkökulma. Kätlin Kaldemaa on Viron PENin puheenjohtaja ja häneltä on suomennettu teokset Islannissa ei ole perhosia ja Rakkauden aakkoset.

Lauantai klo 12:30-13:00 Tieto, B-halli

Anna Kortelaisen uunituore Hyvä Sara! – Sara Hildénin kolme elämää kiinnostaa. Jos kirja on puoliksikaan niin nappaava kuin Annan kirja Edelfeltin Virginie-rakastajattaresta, niin se on ehdotonta laatulukemistoa. Suomalaiset vahvat naiset ja heidän elämäkertansa kiinnostavat myös lukupiirissämme!

Lauantaina klo 12:40-13:00 Auditorio
Virolainen Andrei Ivanov on  mukana keskustelemassa Itämeren alueen venäjänkielisestä kirjallisuudesta lyhdessä kääntäjänsä Jukka Mallisen ja kirjailija-toimittaja J.P.Pulkkisen kanssa.

Andrei Ivanov elokuussa 2018 Viro-keskuksessa.

Lauantai klo 13:00-14:00 Auditorio

Mitä Minna tekisi – Suurnaisen perintö 2010-luvulla

Minna Rytisalon Rouva C, fiktio nuoresta Minna Canthista, on lokakuun lukupiirikirjamme, ja tätä kirjoittaessani olen (Airi) kirjan viimeisillä sivuilla. Hieno kirja ja Minna C on aina ajankohtainen. Minna R keskustelee yhdessä Elina Knihtilän ja Jouko Jokisen kanssa Minnan perinnöstä. Keskustelua moderoi Jenni Haukio. Mielenkiintoiset, kantaa ottavat keskustelijat, tätä keskustelua haluamme seurata!

Minna vaikuttaa yhä, muuallakin kuin Kuopion talon seinässä.

-Metsän seinä on vain vihreä ovi — luonto ja runot. Risto Rasan tunoja kuunnellen olisi tilaisuus hetkelliseen nostalgisuuteen. Omistin kasvuiässä muutaman hänen runoteoksensa, jotka olivat niitä tärkeimpiä kirjahyllyssäni tuohon aikaan.

Lauantai 6.10. klo 14.45 – 15.30 Onerva 2.krs.

Rakkautta kirjoihin vai maksettua markkinointia?

Kukakapa sen kissan hännän nostaisi …. Kirjabloggaajat ovat saaneet Turun kirjamessuille oman ”ikkunansa” ja keskustelevat lauantaina siitä, mikä saa bloggaajan käyttämään vapaa-aikansa lukemiseen ja luetusta kirjoittamiseen. Onko kyseessä raha vai rakkaus? Keskustelemassa ovat kirjabloggaajat Tuomas Aitonurmi Tekstiluola-blogista, Kirsi Hietanen Kirsin kirjanurkka -blogista, Arja Korhonen Kulttuuri kukoistaa -blogista, Tuija Takala Tuijata-blogista sekä Jonna Tapanainen Sivumennen-podcastista pohtimassa bloggaajien kanssa, syrjäyttävätkö podcastit, vlogit ja lifestyleblogit kirjablogit. Keskustelussa on mukana myös kirjailijavieras, eikä kuka tahansa vieras olekaan vaan Pajtim Statovci, jonka kirjoja Kissani Jugoslavia ja Tiranan sydän olemme täällä blogissamme hehkuttaneet ja joka on yksi kansainväisesti menestyneimpiä kirjailijoitamme. Kirsin Book Clubin Airi Vilhusella on kunnia ja ilo johdatella keskustelua.

Mukana blogien puolituntisessa on myös muita kirjabloggaajia, joten jos etsit sinun kirjamakuusi sopivaa blogia tai olet itse kiinnostunut oman blogin aloittamisesta, tämä on juuri sopiva tilaisuus sinulle.

Pajtim Statovci Helsingin Kirjamessuilla vuonna 2014, kun esikoiskirjapalkinto ja suuri läpimurto olivat vielä edessä.

Lauantai klo 15:20-15:40 Agricola

Turussa asuva Tommi Kinnunen tulee kertomaan uutuusteoksestaan Pintti. Saas nähdä, joko Tommi on itse uskaltautunut kokeilemaan lasinpuhallusta. Takuuvarmaa on, että lavalla nähdään kiinnostava keskustelu!

Tommi Kinnunen Nuutajärven lasitehtaan hytissä elokuussa 2018

Lauantai klo 15:20-15:45 Eino 2. krs

Anniina Tarasovan Venäläiset tilikirjani on mielenkiintoinen businessviihdekirja. Anniina on itsekin asunut Pietarissa, jossa kirjan päähenkilö Reija Wren seikkailee niin tilikirjoja kuin paikalliskulttuuria – ja miehiä – tutkien.

Lauantai klo 16:00-16:40 Auditorio

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskustelee politiikan kirjoista, myös niistä, joita hänestä itsestään on kirjoitettu. Mukana kirjailijat Risto Uimonen (Sauli Niinistö – tasavallan presidentti), Tuomo Yli-Huttula (Presidentti ja porvarivalta) ja Lauri Nurmi (Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra).

Lauantai klo 16:20-16:50 Kuisti B-halli

Jos olet purjehtija tai pidät saaristosta tai yksinkertaisesti hyvistä kirjoista, mene kuuntelemaan Ina Westmania, kun hän kertoo Henkien saari -teoksestaan.

Lauantai klo 16:30-17:00 Fiore A-halli

Kalle Lähde on tehnyt melkoisen kansanvalistustyön kirjoittaessaan karmeat kuvauksensa alkoholistin mielenmaisemasta. Kuva on surullinen, mutta kuvaus on riemukasta. Niin, ja tapahtumat sijoittuvat Turkuun! Happotestin ja Loppuluisun tulisi olla pakollista luettavaa kaikille.

Happotestin j a Loppuluisun kirjoittanut Kalle Lähde.

Sunnuntai 7.10.2018

Sunnuntai klo 10:40-11:00 Fiore

Minna Rytisalo kertoo uutuuskirjansa Rouva C taustoja. Tässä pureudutaan jälleen Minna Canthiin. Minna Rytisalon esikoinen Lempi oli huikea menestys.

Sunnuntai klo 10:4511:05

Kaikki mitä olet halunnut aina tietää maailman kuninkaallisista, siis sellaiset asiat, jotka ovat ihan faktaa ja ihan vähän huhupuhetta. Monarkian muruset -kirjan tekijät Kaisa Haatainen ja Sanna-Mari Hovi ovat perehtyneitä kruunupäiden edesottamuksiin! Kirjaa voi jo nyt suositella joululahjaksi.

Sunnuntai klo 11:00-11:30 Kallas

Lydia Koidula on Viron kansallisrunoilija. Minä en tiennyt hänestä yhtään mitään, ennen kuin huomasin patsaan Pärnussa ja nyt aion mennä sivistämään itseäni, mitä kaikkea merkittävää Lydia tekikään!

Lydia Koidulan patsas Pärnussa

Sunnuntai klo 15:00-15:30 Fiore A-halli

Tässä vaiheessa messuja voi alkaa olla jo melkoinen kirjakeskustelujen ähky ja varpaat kävelystä turtana. Viimeisenä suosituksenamme on Dekkarikeskustelu, jossa Matti Laine (Elias Vitikka -sarja) ja Pirkko Soininen (taidedekkarit Nainen parvekkeella ja Sakset tyynyn alla Eppu Nuotion kanssa) keskustelevat rikoksista.

Tunnelma Turun Kirjamessuilla on tunnetusti lämminhenkinen ja mekin olemme ylistäneet sitä joka vierailumme yhteydessä. Kaikki tapahtuu kohtuullisen kokoisella alueella, joten siirtymät yhdeltä lavalta toiselle ovat lyhyitä. Ja kun voimat ovat vähissä, niin kannattaa piipahtaa varikkokäynnille Ruoka- ja Viinimessujen puolelle.

Koko ohjelman näet tästä.

Jenni Haukio ja Kirsi Ranin, perinteinen messuselfie #4

ARVONTA

Me lähdemme taas retkelle Turkuun ja kutsumme myös sinut ja ystäväsi mukaan!

Osallistu messujen päivälippujen arvontaan kirjoittamalla alle kommenttikenttään, mistä Kirsin Book Clubin blogijutusta olet pitänyt. Tee tämä sunnuntaina 31.9.2018 klo 18 mennessä, niin olet mukana arvonnassa.

Kaksi voittajaa saa kukin kaksi päivälippua eli lipuilla voi vierailla joko kahtena päivänä yksin tai yhtenä päivänä kaverin kanssa Turun Kirjamessuilla.

Huomaathan, että messuille pääsee ilmaiseksi sunnuntaina pukeutumalla Cosplay-asuun.

Jos arpakeiju suosii sinua, niin ilmoitus lähtee antamaasi sähköpostiosoitteeseen (ei näy julkisesti) heti maanantaina, joten ole tarkkana, jotta ehdit lähettää paluupostissa osoitteesi. Postitamme sinulle liput tai toimitamme ne sinulle suoraan Turun messukeskuksen ovelle.


ARVONTA SUORITETTU!

Onnenkeiju suosi tällä kertaa KatriSiskoa ja Marjaa. Lähtetän teille ihan kohta sähköpostia ja sovitaan, miten parhaiten saan liput teille toimitettua.

Kiitos kaikille osallistujille! Jos näette meitä Kirsin Book Clubin naisia messuilla, tulkaa tervehtimään.

Kommentit
 1. Päivi
 2. Maarit
 3. Raija Leppänen
 4. Tua Mylius
 5. Pii
 6. Juniperus
 7. Marja
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 8. Katri Sisko
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 9. Tarja M
 10. Tea
 11. Reija
 12. MarjaKoo
 13. Sanna
 14. SannaPee
 15. Ulla Forsman
 16. Avatar photo Kirsi Ranin

Kommentoi