Kirsin Book Clubin valinnat Blogistanian parhaiksi kirjoiksi 2018


Kirjabloggarit äänestävät jälleen vuoden 2018 suosikkikirjojaan. Tästä jutusta löytyy Kirsin Book Clubin yhteisesti valitut suosikit neljässä kilpailusarjassa.

Kirjabloggareiden Blogistania-kirjallisuuspalkinnot jaetaan neljässä sarjassa: 

  • Blogistanian Finlandia parhaalle kotimaiselle kaunokirjalle (romaanit, novellikokoelmat, runokokoelmat, sarjakuvat)
  • Blogistanian Globalia parhaalle käännöskirjalle
  • Blogistanian Tieto parhaalle viime vuonna ilmestyneelle tietokirjalle (tietokirjallisuus, esseet, elämäkerrat, asiaproosa, pamfletit, oppaat)
  • Blogistanian Kuopus parhaalle viime vuonna ilmestyneelle lasten- tai nuortenkirjalle.

Jokainen mukana oleva bloggari tai blogisivu valitsee jokaisesta kategoriasta tai niistä kategorioista, joihin haluaa osallistua, enintään kolme ehdokasta. Ehtona valinnalle on se, että bloggari on lukenut kirjan ja kirjoittanut siitä blogissaan. Lopulliset voittajat ovat ne, jotka ovat saaneet eniten kannatusta eri bloggareiden ehdotuksissa. Viime vuonna Blogistanian voittajia oli valitsemassa noin 50 bloggaria. Voittajat julkistetaan eri palkintoja emännöivissä blogeissa maanantaina 25.2.2018

Kirsin Book Club on valinnut ehdokkaansa vuoden 2018 parhaiksi kaikkiin neljään kategoriaan. Ykköstilalle valittu ehdokas saa ääntenlaskennassa 3 pistettä, kakkostilalla 2 pistettä ja kolmanneksi valittu yhden pisteen.

Bloggareiden äänestys parhaasta kotimaisesta kirjasta järjestetään nyt kahdeksatta kertaa. Viime vuonna Blogistanian Finlandian voitti Rosa Liksomin Everstinna ja aiemmat voittajat ovat Minna Rytisalon Lempi (2016), Laura Lindstedtin Oneiron (2015), Anni Kytömäen Kultarinta (2014), Pauliina Rauhalan Taivaslaulu (2013), Aki Ollikaisen Nälkävuosi (2012) ja Katja Ketun Kätilö (2011). Tänä vuonna Finlandiaa emännöi Tuntematon lukija -blogi josta lopputulos on luettavissa maanantaina 25.2.2019.

Blogistanian Finlandia – Kirsin Book Clubin ehdokkaat

Myös parhaasta käännöskirjasta äänestetään nyt kahdeksatta kertaa. Aiemmat voittajat ovat Hanya Yanagiharan Pieni elämä (2017), Sadie Jonesin Kotiinpaluu (2016), John Williamsin Stoner (2015), Kate Atkinsonin Elämä elämältä (2014), Haruki Murakamin 1Q84 (2013), Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi (2012) ja Sarah Watersin Vieras kartanossa (2011). Tänä vuonna Globaliaa emännöi Kirjamies-blogi, josta siis voi lukea voittajan maanantaina 25.2.2019.

Blogistanian Globalia – Kirsin Book Clubin ehdokkaat:

Blogistanian Tieto -voittaja valitaan nyt kuudetta kertaa. Aiemmin palkitut tietokirjat ovat Koko Hubaran Ruskeat tytöt (2017),  Mari MannisenYhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret (2016), Bea UusmanNaparetki – Minun rakkaustarinani (2015), Minna MaijalaHerkkä, hellä, hehkuvainen – Minna Canth (2014) ja Tuula KarjalainenTove Jansson – Tee työtä ja rakasta. Palkintoa emännöi Hannan kirjokansi -blogi.

Blogistanian Tieto – Kirsin Book Clubin ehdokkaat:

Blogistanian Kuopus -äänestys järjestetään seitsemättä kertaa. Aiemmin on palkittu Angie Thomasin Viha jonka kylvät (2017), Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin (2016), Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä (2015), Jenna Kosteen (Kostet) Lautturi (2014), Aino ja Ville Tietäväisen Vain pahaa unta (2013) ja Annukka Salaman Käärmeenlumooja (2012). Kuopuksen äänenlaskusta on vastuussa Yöpöydän kirjat -blogi.

Blogistanian Kuopus – Kirsin Book Clubin ehdokkaat:

Blogistanian kirjallisuuspalkintoja organisoivat kotimaiset kirjabloggaajat. Äänestys on epäkaupallinen ja järjestetään vapaaehtoisvoimin. Kirjallisuuspalkinnon voittajille myönnetään tunnustuksena kunniakirja.

Tänä vuonna kunniakirjat jaetaan Keskustakirjasto Oodin kirjataivaassa eli 3. kerroksen eteläpäädyssä keskiviikkona 13.3. klo 18-19. Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa kuuntelemaan haastatteluja!

Kirsin Book Club järjesti Blogistanian palkinnonjaon vuonna 2015. Pääsin kukittamaan Blogistanian Finlandian Kultarinnalla voittaneen Anni Kytömäen! Vasemmalla bloggarikollega Taika Dahlbom.

Jos haluat Kirsin Book Clubin uudet jutut suoraan sähköpostiisi, niin täytä osoitteesi kenttään. Puhelimella löydät kentän tämän jutun jälkeen, tietokoneella oikealta ylhäältä.

Kommentit
  1. Hanna/Hannan kirjokansi
  2. Kirjamies
  3. Niina
  4. Tuijata
  5. Hande

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *