Kesän 2019 lukumaraton – lukupiiri osallistuu perinteiseen kesätapahtumaan

Jo perinteeksi on muodostunut Kirsin Book Clubin osallistuminen kirjabloggareiden kesäiselle lukumaratonille. Ideana on omistaa ainakin osa kesäpäivästä lukemiselle tai äänikirjojen kuuntelemiselle. Jotkut maratoonaavat vuorokauden ympäri, meillä kirsinbookclubilaisilla harvoin on ollut mahdollisuus omistautua kokonaan kirjoille, mutta osallistumme paikallisten olosuhteiden sallimalla aktiviteetilla. Tällä kertaa meitä on mukana yksitoista lukupiiriläistä.

Minnan lukuterveiset Tukholmasta

Minna lähetti terveisiä Ruotsista: ”Aloitan lukumaratonin Tukholmassa lomamatkalla nuorison kanssa. Majapaikasta kohti Gröna Lundia suunnatessamme mukanani on parikin kirjaa, joiden parissa ajattelin viihtyä. Reitti kulkee kuitenkin Götgatanin Söderbokhandelnin ohi, ja ostan sieltä Marie-Héléne Lafonin romaanin Våra liv (Nos vies, ei suomennettu). Kirja puhuttelee ensi sivuilta alkaen, ja lukumaraton alkaa lupaavasti jo perjantaina klo 13, kun lautta lähtee Slussenilta kohti Gröna Lundia.

Våra liv on paikoitellen haastavaa luettavaa, kun kertojan ajatus loikkii iloisesti eteenpäin, ja virke jatkuu aina vaan. Kestää hetken ennen kuin saan rytmistä kiinni. Tässä auttaa ääneen lukeminen, ja sen voi tehdä äänettömästikin. Lukeminen on harmillisen katkonaista, pistelen viimeiset sivut majapaikassa ennen nukkumaanmenoa. Päivän määrällisesti vaatimaton saldo on romaanin 139 sivua, mutta ne ovatkin sitten täyttä tavaraa.”

Nuorison siirtyessä shoppailemaan, Minna odotteli kahvilassa Sarah Bernhard -leivoksen ja Suvi Aholan Mitä Minna Canth todella sanoi -kirjan seurassa. Kuuntelua kertyi päivän aikana kaikkiaan 3 h 26 minuuttia.

Kirsi aloitti aamulla Näsijärven rannalla

Kun Tiffany oli herättänyt minut aamutuimaan, päätin lukea yhden Viveca Stenin novellin kokoelmasta Iskalla ögonblick: Tio skärgårdberättelser. Novellissa kerrottiin Sandhamnin murhat -sarjan päähenkilöiden kohtaamisesta kauan ennen sarjan tapahtumia. Nora ja Thomas osallistuvat samalle rippileirille Sandhamnissa ja ystävystyvät poikkeuksellisten tapahtumien seurauksena. Luin novellin e-kirjana Storytelistä, kirjan sivuiksi muunnettuna 80 sivua.

Päivi matkusti Lahteen

Päivi luki varhain aamulla 35 sivua e-kirjana Arne Dahlin dekkaria nimeltään Sydänmaa. Sitten olikin hypättävä auton rattiin ja ajettava Turusta Helsingin kautta Lahteen. Perillä oli mahdollisuus lepohetkeen, jollon saldo lisääntyi vielä 45 dekkarisivulla.

Sasu lukee Porvoon saaristossa

Sasu on ystävien luona Porvoon saaristossa, mutta toki kyläilyreissuun mahtuu pieni lukuhetki terassilla. Sasu on päättänyt lukea kaikki Camilla Läckbergin kymmenen Fjällbacka-dekkaria kesän aikana ja nyt on vuorossa Perillinen, joka edistyi 21 sivulla. Sen jälkeen jäljellä on enää kolme sarjan dekkaria, mutta Camilla on luvannut kirjoittaa lisää.

Airi luki Allahia Kumpulassa

Airi oli jo aiemmin tarttunut Hassan Blasimin Allah99-teokseen ja luki nyt kirjan loppuun, tarkasti 157 sivua. Illalla oli aikaa vielä kuunnella Tove Janssonin Kesäkirjaa 1 h 25 minuuttia.

Railan terveiset Hirvensalmelta

Raila kuunteli 65 minuuttia viidettä Harry Potteria eli The Order of Phoenixia itsensä Stephen Fryn lukemana samalla kun poimi mustikoita ja lämmitti saunaa.

Raila luki myös jo aamulla 82 sivua Gail Honeymanin Eleanorille kuuluu ihan hyvää Storytelin lukulaitteesta.

Heli lukee saaristomökillään

Helillä on niin hyvä kesälomafiilis merensaaressaan, että päivät ovat jo hieman sekaisin ja hänellä oli lukumaratoni jo perjantaina, jolloin hän luki ensimmäisen Tess Gerritsen Rizzoli & Isles -dekkarin nimeltään Surgeon. Sarjasta on suomennettukin jo 12 osaa. Lauantaina alkoi Suyata Masseyn Rei Shimura -tupla eli Morsiuskimono ja Samurain tytär. Aurinkotuolissa makoillessa meni 271 sivua, vaikka varustuksena pitikin olla huppari ja peitto sekä koira varpaita lämmittämässä.

Varpun terveiset Lower Largosta, Skotlannista

Varpu luki ennen kauppareissua 20 sivua ja kaupasta palattuaan 30 sivua Elisabeth Stroutin Kaikki on mahdollista -kirjaa ja sai kirjan loppuun. Välillä villiintyneen puutarhan hoitoon ja illalla vielä Olli Jalosen 14 solmua Greenwichiin -kirjaa sohvalla 92 sivua.

Piia kuunteli Michelleä Strömsössä

Piia perkasi mansikoita ja mustikoita Strömsössä ja samalla kuunteli Michelle Obaman elämäkertaa tarkasti yhden tunnin ja 56 minuuttia.

Marja, koira ja kotityöt

Marja kuunteli koiralenkillä Pena-boxerin kanssa sekä ruoanlaiton ja silityksen ohessa Paula Nivukosken esikoisteosta Nopeasti piirretyt pilvet. Koko päivän kuuntelumäärä oli 5 tuntia 19 minuuttia.

Titti viettää kesää tangomarkkinoiden Seinäjoella

Titti on viime aikoina viettänyt paljon aikaa Seinäjoella miehensä lapsuudenkodissa ja on hankkinut myös oman kortin Seinäjoen hienoon kirjastoon. Tällä kertaa lainauksessa olivat Kaari Utrion Hupsu rakkaus, jota maraton-päivänä meni 200 sivua sekä Cecilia Samartinin Nora & Alicia, saldona 50 sivua.

Kaari Utrion kirja on Titin mukaan taattua kesähömppälaatua. Vähän hävettää lukea kirjaa harppoen ja silmäillen, kirjailija on kuitenkin kirjoittanut jokaisen sanan tosissaan. Juoni ei tuonut mitään yllätystä ja tietenkin he saivat toisensa. Happy end!

Cecilia Samartinin kirja lähti hyvin liikkeelle. Tarinan pääosassa ovat teini-ikäiset serkukset, eletään 1950-lukua Cecilian synnyinkaupungissa Havannassa.

Kirsi teki lettukakun

Päivällä aloitin Venla Pystysen ja Linda-Maria Roineen Mercedes Bentso, Ei koira muttei mieskään -teoksen lukemalla, mutta jatkoin Linda-Marian itsensä lukeman äänikirjan parissa, joka toimii loistavasti.

Teos on karhea kuvaus nuoren naisen elämästä Helsingin huumepiireissä. Äitinä sitä on vaikea kuunnella, kun koko ajan toivoisi voivansa pelastaa Linda-Marian hyväksikäyttäjien käsistä. Kirjan teemat pyörivät vahvasti mielessä, kun leivoin kummitytölle lettukakun ja kävimme joukolla sitä syömään. Pöydän ympärillä oli kuusi tyttöä, iältään 19-23-vuotiaita, jotka eivät onneksi ole joutuneet käymään läpi Linda-Marian rajuja kokemuksia.

Pääsin kirjassa noin puoleenväliin, yhteensä 62 sivua luettuna ja 2 h 28 minuuttia kuunneltuna.

Kirsin Book Clubin lukumaratonin tulos:
  • 1.284 luettua sivua
  • 939 kuunneltua äänikirjaminuuttia eli 15 tuntia 39 minuuttia (BookBeat & Storytel)
Lue myös juttumme aiemmista maratoneistamme:
Lue myös Unelmien aika -blogista, mitä muut bloggarit lukivat maratonpäivänä, KLIK
Kommentit
  1. la plume
    • Avatar photo Kirsi Ranin

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *