Joulukalenteri 2.12. – arvonnassa Ei enää Eddy

Eilisen (1.12.) joulukalenterin ratkaisu oli monelle helppo, sillä tekstilainaus oli Olli Jalosen romaanista Merenpeitto, joka on jatkoa viime vuoden Finlandia-voittokirjalle Taivaanpallolle. Onnentonttu eli random.org-arvontakone arpoi kaikkien vastanneiden joukosta voittajaksi Päivi Käkelän, jolle on lähtenyt tieto sähköpostilla. Hän voitti Johanna Venhon teoksen Ensimmäinen nainen.

Kirsin Book Clubin vuoden 2019 joulukalenterin toinen luukku avautuu – kiitos kaikille eilen vastanneille!

Alla on lainaus eräästä vuonna 2019 suomeksi julkaistusta kirjasta, josta löytyy arvio blogistamme.

Tehtäväsi on selvittää, mistä kirjasta on kyse ja kuka kyseisen kirjan on kirjoittanut. Muista, että joulun hengen mukaisesti olet mukana arvonnassa, vaikka vastauksesi ei olisikaan oikein. Eli AINA kannattaa osallistua!

Kun olet keksinyt tai arvannut, mikä kirja ja kuka on kirjailija, kirjoita vastauksesi alla olevaan kommenttikenttään. Älä huolestu, vaikka vastauksesi ei tule näkyviin, sillä pidämme kommentit piilossa illan arvontaan asti, jotta arvaamisen riemu säilyy kaikille osanottajille iltaan asti.

Aikaa on tähän iltaan eli maanantaihin 2.12. klo 21:00 asti.


Siis kuka onkaan kirjailija ja mistä kirjasta tämä tekstilainaus on? Toisen luukun vinkiksi annamme sen, että tämä kirjailija vieraili Suomessa viime keväänä ja kertoi pyöräilleensä ympäri Helsinkiä. Kirja on kyseisen kirjailijan ensimmäinen suomeksi käännetty teos. Kirjan keski-ikäinen päähenkilö, tai yksi heistä, on suorittaja. Uni ei tule yöllä, vaikka ulkoisesti kaikki on hyvin…

Tämä oli katastrofi jota hän oli odottanut. Silti talo oli hiljainen. Pojat, tämä biologinen materiaali joka hänestä oli leikattu pois ja puristettu ulos ja jonka hän oli sen jälkeen kasvattanut, nukkuivat kumpikin omassa huoneessaan. Kasvukipujen, maitohampaiden irtoamisen, karvankasvun ja solunjakautumisen jälkeen pojat makasivat nyt tässä talossa ja hikoilivat ja hengittivät ja veivät tilaa, mutta pian he antaisivat panoksensa bruttokansantuotteeseen. Pian he tapaisivat jonkun ja menisivät naimisiin ja saisivat lapsia, ja ehkä hekin seisoisivat joskus makuuhuoneessa sullomassa vaatteita, hammasharjaa ja deodoranttia punaiseen nailonkassiin, jonka kyljessä luki valkoisin kirjaimin SWIX, ja jättäisivät sitten asuntonsa jonkin toisen asunnon vuoksi sillä välin kun heidän oma biologinen materiaalinsa nukkui ja niin edelleen ja niin edelleen loputtomiin.


Joko keksit? Jos et, niin arvaa. KAIKKI klo 21:00 mennessä alla olevaan blogin kommenttikenttään kirjatut vastaukset, joissa on kirjailija ja kirjan nimi, niin oikeat kuin sinnepäinkin olleet, ovat mukana päivittäisessä arvonnassa. 

Eli julkaisemme vastaukset vasta iltaisin, jotta arvaamisen ilo on kaikille tallella!

Muualle, esimerkiksi Kirsin Book Clubin Facebook-sivulle kirjatut vastaukset eivät ole mukana arvonnassa. Jotta voit vastata, niin joudut täyttämään nimesi/nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiosoite ei näy julkisesti, vaan ainoastaan meille, jotta voimme ottaa yhteyttä voiton sattuessa kohdallesi! Postitamme voittokirjat vain Suomeen.

Voittajan nimi/nimimerkki julkaistaan aina seuraavan päivän arvoituksen yhteydessä. Eli huomenna 3.12. klo 6:30 avautuvassa kolmannessa luukussa saat tietää, suosiko onnentonttu sinua!

Jouluaattona palkitaan bonuksena vielä Joulun Tietäjä eli joulukalenterin vastaaja, jolla on 24 päivän ajalta eniten oikeita vastauksia! Kisa on perinteisesti ollut tiukka!

Arvontapalkinto

Tänään arvomme vastaajien kesken Tammen Keltaisen kirjaston 500. kirjan, Édouard Louis’n vaikuttavan Ei enää Eddy -teoksen, joka on ollut valtaisa menestys etenkin kotimaassaan Ranskassa. Lisää tietoa kirjasta:

Ei enää Eddy -kirjan olemme saaneet Tammelta, kiitos!

Reippaasti mukaan vastaamaan alla olevaan kommenttikenttään, niin olet mukana arvonnassa!

P.S. Tilaa seuraavat kalenteriluukut ja muut Kirsin Book Clubin jutut suoraan sähköpostiisi.

Kommentit
 1. Merja Kähkönen
 2. Rauno
 3. Marjohanna
 4. Kirsi Hietanen
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 5. Terhi
 6. Mirja-Liisa Kinnunen
 7. Juniperus
 8. Anna
 9. Ulla Suhonen
 10. Sussu
 11. Tiina Mahlamäki
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 12. Maarit
 13. Liisa
 14. Johanna Bergström
 15. Eppu
 16. Laura
 17. Jussi
 18. Paula
 19. Marjatta Itkonen
 20. Minna
 21. Noora T.
 22. Heta Koo
 23. Maria Kuutti
 24. Mari
 25. Johanna
 26. Sirpa Lämsä
 27. Johanna Vehkanen
 28. Hanna T
 29. Reeta
 30. Virpi
 31. Teija S.
 32. Liina Putkonen
 33. Tuija K
 34. Sirkka
 35. Henna73
 36. Salli
 37. Liisa
 38. Pirjo Ojamo
 39. Marja
 40. Ilona
 41. Aikki
 42. pekkis
 43. Salme
 44. Tarjuska
 45. Katja Koski
 46. Keijo
 47. Juha
 48. Eetu K
 49. Eila
 50. miia
 51. Minna
 52. Tani
 53. SuviV
 54. eeva lento
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 55. Erja
 56. Harri kytölä
 57. Seija Nieminen
 58. minttu47
 59. Susanne
 60. Ulla Vieri
 61. Satu T
 62. henrik askola
 63. Ges
 64. Eija
 65. Tarja
 66. Esa
 67. Tuula
 68. Leeni
 69. vintagentti
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 70. Ilse Mäenpää
 71. Kaius
  • Kaius
 72. Reijo Moilanen
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
   • Reijo Moilanen
 73. Peksu
 74. Kirsi
 75. -Selma-
 76. benkku
 77. Blue
 78. Ritva Himanen
 79. Paula.O
 80. Jaana
 81. Niisku
 82. Pirkko Teirikangas
 83. Delle
 84. Hanna
 85. Tuulispää
 86. Kristiina
 87. Nirali
 88. Kaija
 89. Juha-Pekka Järvensivu
 90. Marja
 91. Veikka
 92. Sari P
  • Kirsi Ranin Kirsi Ranin
 93. Tea
 94. Maarit
 95. Marja-Liisa
 96. LiisaK
 97. Hanna Kooo
 98. pon
 99. Riina
 100. Sepuli
 101. Helena Kittilä
 102. Leena Immonen
 103. Zerotin
 104. Kaki
 105. Katja
 106. Sirpa Laitamäki
 107. Mio
 108. Päivi K
 109. Liisa Turunen
 110. Sanna Kivioja-Fathi
 111. kka1968

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *