Kirsin Book Club täytti yhdeksän vuotta – kurkkaa juhliin!

Juhlajuomana luxembourgilaista, champagne-menetelmällä tehtyä rosé-kuohuviiniä.

Kirsin Book Club sai alkusysäyksen yhdeksän vuotta sitten, kun Kirsi oli kutsunut synttäreilleen kolmisenkymmentä naista ja pyytänyt lahjaksi lukusuosituksia ja vastauksen kysymyksiin, haluaisiko kutsuttu liittyä lukupiiriin. Viisitoista naista halusi ja samalla porukalla kokoonnutaan edelleen joka kuukausi, jo 110 yhdessä luetun kirjan verran.

Lue Kirsin Book Clubin syntytarina.

Vuosijuhlaa vietettiin Lucian päivänä perinteisin menoin Kirsin kotona Espoossa. Tarjoilut aloitettiin hitaasti Kiehu-maitoon keitetyllä riisipuurolla, johon useimmat laittoivat terästykseksi konjakkisilmän. Jos et ole kokeillut tätä herkkua, niin suosittelemme, etenkin jos mukana on vielä luumusoppaa ja kanelia.

Riisipuuroa konjakkisilmällä, juomana Kirsin miehen suvun mukaan nimetty konjakki.

Kuten yleensäkin, lukupiirin alkukeskusteluissa päivitettiin, mitä kenellekin kuuluu, mitä jouluna oli odotettavissa. Kenellä oli vielä kovin kiirettä töissä, kuka oli matkaamassa Nizzaan tai Lapin hangille, mitä kuului lapsille / lapsenlapsille / koirille. Yksi meistä oli sen verran flunssainen, että siirtyi lepäilemään sivusohvalle. Muutama oli estynyt perhesyistä, Brexit-äänestyksen vuoksi tai hyvän kauppapäivän viivyttämänä.

Keskustelua puuron lomassa. Myös Kirsin tytär Milla, joka oli juuri palannut Suomeen, liittyi joukkoon.

Kun kaikki olivat saapuneet, oli yhteisen maljan aika!

”Skål yhteiselle harrastukselle, kippis kaikille kirjoille ja kirjakeskusteluille! ”

Maljaa olivat nostamassa vas. Marja, Airi, Piia, Pirjo, Liisa, Päivi, Eija, Heli, Kirsi-Lucia, Maija-Riitta ja Eija. Kirsillä kädessään ruotsalainen Lucia-patsas.

Laseissa oli Kirsin Book Clubin pinkkiin tunnusväriin loistavasti soveltuvaa Bernard-Massardin Rosé-kuohuvaa, joka sai meiltä vahvan suosituksen!

Bernard-Massardin Rosé-kuohuviiniä saa Alkosta.

Katso lista: Kirsin Book Clubin 110 ensimmäistä kirjaa

Juhlakirjana meillä oli Finlandia-ehdokkaana ollut Monika Fagerholmin Vem dödade bambi? / Kuka tappoi bambin? Teos osoittautui aivan erinomaiseksi lukupiirikirjaksi, sillä mielipiteemme erosivat juuri sopivasti, jotta keskustelussamme tuli monia kiinnostavia pointteja esiin. Lue erillinen blogijuttu Bambista tästä linkistä (KLIK).

Disneylandistä ostettu Bambi vartioi Monika Fagerholmin ruotsinkielistä alkuperäisteosta ja suomenkielistä käännöstä. Kustantajina ovat Förlaget ja Teos.

Vielä oli kakkukahvien aika, sillä olihan kyseessä myös Kirsin synttärit. Kermakakku ei siirtynyt aivan mallikkaasti tarjoiluvadille, joten epämääräisestä keosta ei taida olla kellään kuvaa.

Peukutamme aina keskustelun päätteeksi arviomme kirjasta. Tällä kertaa puolet nosti peukkunsa ylös Bambille ja puolet jätti semiin. Keskusteluun kuului mm. Sex Pistolsin kuuntelua, Veijo Baltzarin kytkeminen tarinaan ja kirjan rakenteen tarkastelua. (Mieleemme on jäänyt vahvasti se, kun kustantaja Touko Siltala sanoi alkuaikoinamme kirjamessujen lukupiirin jälkeen, että olisi toivonut meidän keskustelevan kirjan rakenteesta. Sen jälkeen olemme aina ottaneet rakenteen agendallemme!)

Kuka tappoi bambin? peukutuksessa.

Vielä oli syytä päivittää seuraavien tapaamisten päivämäärät, emännät ja kirjat. Tammikuussa on vuorossa Päätalo-ilta, jonne kukin saa lukea jotain Kalle Päätalon itsensä kirjoittamaa tai jotain, joka liittyy Päätaloon. Sovimme, että myös leffan katselu on sopivaa valmistautumista. Helmikuussa mennään Nobel-voittajan tahtiin eli kirjaksi valikoitui Olga Tokarczukin Alku ja muut ajat ja maaliskuussa keskustellaan silloin ilmestyvästä Tomas Gadsin kakkosteoksesta nimeltään Luopiot. Huhtikuulle poimimme jonkun Helsinki Litin vieraan teoksen kunhan festivaalin ohjelma julkaistaan. Touko- ja kesäkuu ovat vielä avoinna, joten otamme mielellämme vastaan ehdotuksia kiinnostavista lukupiirikirjoista (voit kirjata alle kommenttikenttään!)

Marja oli tehnyt upean kukka-asetelman lukupiirin lahjaksi Kirsille.
Kommentit
  1. Eija Ojanen
    • Avatar photo Kirsi Ranin
  2. Ilse Mäenpää
  3. Juha
    • Avatar photo Kirsi Ranin
  4. Eeva-Liisa Haanpää

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *