Podcast #14 – Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti

August-palkinnon voittanut Patrik Svenssonin teos Ankeriaan testamentti on ollut melkoinen menestys maailmalla. Airi ja Kirsi lukivat kirjan ja tunnustavat omat ankeriassyntinsä sekä kaipuunsa Sargassomerelle uudessa podcastissa. Keskustelu kestää 36 min ja on kuunneltavissa klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai suoraan SoundCloudista, Spotifysta tai Apple Podcasteista.

Patrik Svensson tarttuu kirjassaan ikivanhaan ankeriasmysteeriin, jota ovat aikanaan tutkineet mm. Aristoteles ja Siegmund Freud. Vielä tänä päivänäkään ei tiedetä varmasti, miten ankeriaat saavat alkunsa tai miten ne kuolevat, sillä Sargassomereltä ei ole koskaan löytynyt yhtään ankeriasta, ei elävää eikä kuollutta.

Ankeriaan testamentti on yhtä lailla kertomus isän ja pojan suhteesta, sillä Patrikin turvalliseen lapsuuteen kuuluivat öiset kalareissut isänsä kanssa. Kirjassa valotetaan erilaisia ankeriaan kalastusmetodeja, joista osaa et taatusti halua kokeilla kotona!

Kun luet Ankeriaan testamentin, tietoisuutesi ankeriaan elämästä kasvaa hurjasti ja et todennäköisesti enää raatsi syödä ankeriasta, saati sitten ostaa tuotteita, jotka on valmistettu ankeriaan nahasta.

Kirjassa on muutakin, kuuntele lisää podcastistamme!

  • Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti – Pojasta, isästä ja maailman arvoistuksellisimmasta kalasta
  • Kustantaja: Tammi (2020)
  • Alkuperäisteos: Ålevangeliet – Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk (2019)
  • Suomentanut: Maija Kauhanen
  • Äänikirjan lukija: Jukka Pitkänen
  • ISBN 9789520410674

Rating: 3.5 out of 5.

P.S. Tähdet on annettu Nordic Morningin lukupiirissä, jossa luimme Ankeriaan testamentin yhdessä helmikuussa 2020.

Kommentit
  1. Avatar photo Minna
    • Avatar photo Kirsi Ranin

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *