Kirsin Book Clubin valinnat Blogistanian vuoden 2019 parhaiden kirjojen äänestykseen

Mitkä ovat kirjabloggaajien mielestä viime vuonna ilmestyneistä kirjoista parhaat? Jälleen on aika valita edellisen vuoden suosikkikirjat ja äänestää Blogistanian parhaat. Tässä jutussa esittelemme Kirsin Book Clubin valinnat neljässä kilpailusarjassa.

Blogistanian palkinnot jaetaan neljässä kategoriassa:

  • Blogistanian Finlandia parhaalle kotimaiselle kaunokirjalle (romaanit, novellikokoelmat, runokokoelmat, sarjakuvat)
  • Blogistanian Globalia parhaalle käännöskirjalle
  • Blogistanian Tieto parhaalle viime vuonna ilmestyneelle tietokirjalle (tietokirjallisuus, esseet, elämäkerrat, asiaproosa, pamfletit, oppaat)
  • Blogistanian Kuopus parhaalle viime vuonna ilmestyneelle lasten- tai nuortenkirjalle.

Mukaan äänestykseen ilmoittautunut bloggaaja tai blogisivu valitsee jokaisesta kategoriasta tai niistä kategorioista, joihin haluaa osallistua, enintään kolme ehdokasta. Ehtona valinnalle on, että bloggaaja on lukenut kirjan ja kirjoittanut siitä blogissaan. Lopulliset voittajat ovat ne, jotka ovat saaneet eniten kannatusta. Voittajat julkistetaan eri palkintoja emännöivissä blogeissa maanantaina 2.3.2020

Kirsin Book Club on valinnut ehdokkaansa vuoden 2019 parhaiksi kaikkiin neljään kategoriaan. Ykköstilalle valittu ehdokas saa ääntenlaskennassa 3 pistettä, kakkostilalla 2 pistettä ja kolmanneksi valittu yhden pisteen.

Blogistanian Finlandia 2019 -palkinto nostaa esille kirjabloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Äänestys koskee vuonna 2019 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Bloggareiden äänestys parhaasta kotimaisesta kirjasta järjestetään nyt yhdeksättä kertaa.

Viime vuonna Blogistanian Finlandian voitti Olli Jalosen Taivaanpallo, ja aikaisempina vuosina Rosa Liksomin Everstinna (2018), Minna Rytisalon Lempi (2016), Laura Lindstedtin Oneiron (2015), Anni Kytömäen Kultarinta (2014), Pauliina Rauhalan Taivaslaulu (2013), Aki Ollikaisen Nälkävuosi (2012) ja Katja Ketun Kätilö (2011).

Finlandiaa emännöi Amman lukuhetki -blogi, josta lopputulos on luettavissa maanantaina 2.3.2020.

Blogistanian Finlandia 2019 – Kirsin Book Clubin ehdokkaat:

Myös parhaasta käännöskirjasta äänestetään nyt yhdeksättä kertaa. Aiemmat voittajat ovat Elisabeth Stroutin Nimeni on Lucy Barton (2018), Hanya Yanagiharan Pieni elämä (2017), Sadie Jonesin Kotiinpaluu (2016), John Williamsin Stoner (2015), Kate Atkinsonin Elämä elämältä (2014), Haruki Murakamin 1Q84 (2013), Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi (2012) ja Sarah Watersin Vieras kartanossa (2011).

Tänä vuonna Globaliaa emännöi Todella vaiheessa -blogi, jossa tulokset julkistetaan maanantaina 2.3.2020.

Blogistanian Globalia – Kirsin Book Clubin ehdokkaat:

Blogistanian Tieto -voittaja valitaan seitsemättä kertaa. Äänestys koskee sekä kotimaisia tietokirjoja että suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä tietokirjallisuutta.

Viime vuoden parhaaksi tietokirjaksi bloggaajat valitsivat Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin. Aiemmin palkitut tietokirjat ovat Koko Hubaran Ruskeat tytöt (2017),  Mari Mannisen Yhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret (2016), Bea UusmanNaparetki – Minun rakkaustarinani (2015), Minna MaijalaHerkkä, hellä, hehkuvainen – Minna Canth(2014) ja Tuula KarjalainenTove Jansson – Tee työtä ja rakasta.

Palkintoa isännöi Kirjamies-blogi, jossa voittajat julkistetaan 2.3.2020.

Blogistanian Tieto – Kirsin Book Clubin ehdokkaat:

Blogistanian Kuopus 2019 -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia lasten- ja nuortenkirjoja. Blogistanian Kuopus -äänestys järjestetään kahdeksatta kertaa. Aikaisemmin on palkittu Magdalena Hain Kolmas sisar (Otava), Maria Turtschaninoffin Maresin voima (suom. Marja Kyrö, Tammi), Angie Thomasin Viha jonka kylvät (Otava 2017), Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin (Otava 2016), Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä (WSOY 2015), Jenna Kostetin Lautturi (Robustos 2014), Aino ja Ville Tietäväisen Vain pahaa unta (WSOY 2013) ja Annukka Salaman Käärmeenlumooja (WSOY 2012).

Kuopuksen äänenlaskusta on vastuussa Yöpöydän kirjat -blogi, josta voit lukea tulokset maanantaina 2.3.2020.

Blogistanian Kuopus – Kirsin Book Clubin ehdokkaat

Blogistanian kirjallisuuspalkintoja organisoivat kotimaiset kirjabloggaajat. Äänestys on epäkaupallinen ja järjestetään vapaaehtoisvoimin. Kirjallisuuspalkinnon voittajille myönnetään tunnustuksena kunniakirja.

Blogistanian kirjapalkintojen jakotilaisuus järjestetään Kuopiossa perjantaina 20.3.2020 klo 17 Kirjailijaliiton organisoimassa Kirjailijayhdistysten verkoston talvipäivien avajaisissa Kuopion kaupunginkirjastossa.

Kommentit
  1. Amma
  2. Reta Anna Maria

Kommentoi