Lukupiiri valitsi pääsiäisen parhaimmat kirjat ja rakkaimmat koriste-esineet #kirjajakoriste

Pääsiäisviikolla 2021 keskusteltiin kovasti koronasta ja liikkumisrajoituksista. Yhtenä kiellettynä ilmiönä mainittiin koriste-esineiden osto. Pääsiäisenä kaivetaan usein vanhat koristeet esiin, mutta toki on mukavaa saada joskus joukkoon piristystä.

Kirsin Book Clubin naiset keräsivät kuvakavalkadin tämän pääsiäisen kirjoistaan ja koristeistaan. Jos haluat jatkaa samaa sarjaa, niin jaa kuvasi sosiaalisessa mediassa #kirjajakoriste ja täggää myös meidät @kirsinbookclub. Voit toki kertoa myös kommentteihin alle, mitä kirjaa sinä olet tänä pääsiäisenä lukemassa ja minkälaisia koristeita sinulla on, mutta valitettavasti blogin kommenttikenttään ei voi liittää kuvia.

Toivotamme sinulle mukavia lukuhetkiä ja rentouttavaa pääsiäistä!

Photo: Airi Vilhunen

Airi: ”1500-luvun kirkkomaalareista ja Hattulan kirkon koristamisesta kertova Anneli Kannon Rottien pyhimys (Gummerus, 2021) tuntuu juuri sopivalta pääsiäislukemiselta. Anneli Kanto on taitava saamaan historian eloon, joten hyviä lukuhetkiä on odotettavissa yhdessä mainion loikoilevan pupun kanssa. Sain sen viime pääsiäiseksi Sasulta (katso alta), ja siitä tuli mummon ja Meerin ehdoton suosikki.”

Photo: Pirjo Helenius-Viitamäki

Pirjo: ”Juuri nyt luen Airin blogijutusta innostuneena Jenny Erpenbeckin Päivien loppu (Tammi, 2020). Loistavaa kerrontaa ja Jukka-Pekka Pajunen on tehnyt onnistuneen käännöstyön. Minulla on vähän pääsiäiskoristeita, kun hiiret 😬 nakersivat ne rikki vinttisäilössä. Uusia en ole hankkinut. Arabian pupu sentään säilyi ja kanan sain toissa vuonna joululahjaksi.”

Photo: Eija Rintala-Murtoaro

Eija: ”Washi-paperilla päällystetyt ja lakatut kananmunat on muisto talvesta 1995, jolloin munia päällystäen käsittelin Koben valtaisaa maanjäristystä. Kuuntelussa on elämänmakuisia tarinoita, joissa Olive Kitteridgella on aina oma osansa. Oliven rehellinen ja suorasukainen olemus on viihdyttävää kuuntelua. Elizabeth Strout: Olive taas (Tammi, 2021). (Lue blogijuttumme Olive Kitteridgestä.)

Photo: Raila Luhtala

Raila: ”Barack Obaman presidenttikausien muistelmien ensimmäinen osa (Otava, 2020) on monisanaista, taitavaa ja mukaansatempaavaa kerrontaa ex-presidentin omasta kynästä. Kirja on odottanut yöpöydälläni joulusta saakka, mutta ehkäpä ”Luvattu maa” sopii hyvin juuri pääsiäisenä luettavaksi. Ensimmäiset kolmesataa sivua eli kolmasosa on nyt luettuna ja Obaman pariskunta on juuri muuttanut tyttärineen Valkoiseen taloon.

Photo: Maija-Riitta Mustonen

Maija-Riitta: ””Asettelin iltaisin jokaisen lapsen seuraavan päivän vaatteet pinoon. Suosin sitä, että pojilla oli keskenään samanlaiset puserot, pidin tärkeänä, että ne olivat luonnonkuituiset. Halusin, ettei heidän vaatteissaan ollut isoja kuvioita tai logoja. Suurimman osan heidän vaatteistaan olin ommellut ja loput ostanut kirpputorilta. Vain alusvaatteet ja sukat ostin uusina. Olin tarkka siitä, että kaikki vaatteet olivat puhtaita ja silitettyjä. Olin aivan samanlainen kuin oma äitini oli ollut.” Ote Hanna Brotheruksen kirjasta Ainoa kotini (WSOY, 2021). Lakatut pääsiäismunat on käsinkoristeltu oljilla.

Photo: Marja Castrén

Marja: ”Minulla on ollut jo vuoden Kirsiltä lainassa tämä mielenkiintoinen kirja, Leena Ahtola-Moorhousen Fabergé ja minä – Ulla Tillander-Godenhielmin elämä (Tammi, 2020). En ole päässyt alkua pidemmälle mutta katsellut hienoja kuvia joissa paljon historian havinaa. Pääsiäisenä perehdyn tämän monilahjakkaan naisen elämään. Ja sitten Kirsi saa kirjansa takaisin. Kuvassa edessä ihana Sveitsin tuliainen ja takana jälkikasvun pääsiäistaidetta vuosien takaa.”

Photo: Sasu Heikkilä

Sasu: ”Pääsiäinen kuluu perinteisesti täällä Pyhätunturilla. Kun käsi on edelleen kantositeessä niin lukeminen tulee olemaan pääroolissa tänä vuonna. Kävin kierrätyskeskuksessa ennen lähtöä ja mukaan tarttui pino kirjoja, myös tämä Taivas ja Helvetti -kirjan kakkososa. Yrittäjänä muiden yrittäjien tarinat kiinnostavat. Pupuun ei liity mitään sen kummempaa, se on myynnissä Sasu’s Playshousessa ja on ollut niin suosittu, että viime vuonna jäin itse ilman, tänä vuonna tilasin näitä triplamäärän ja sain myös itselle muutaman.”

Jos sinäkin haluat ihania koriste-esineitä tai huonekaluja, kurkkaa Sasu’s Playhousen nettisivuille tai käy isossa myymälässä Porvoon vanhassa kaupungissa.

Photo: Minna Väisälä

Minna: ”Tänä pääsiäisenä ei matkailla, kuten niin usein aiemmin. Kirsikka Myllyrinteen Happamia sitruunoita (Avain 2020) vie minut kuitenkin nojatuolimatkalle Välimerelle, ja pääsen kurkistamaan suomalaisperheen sopeutumisprosessiin uuteen maahan. Kompakti kirja on myös hieno tietopaketti Kyproksen historiasta, kulttuurista ja kielistä. Bonuksena Virginia Woolf mainittu!”

Photo: Kirsi Ranin

Kirsi: ”Minä ajattelin lähteä pääsiäisenä virtuaalimatkalle Islantiin ja valitsin lukemiseksi kaksi uutta islantilaista kirjaa: Ragnar Jonassonin Reykjavikin sijoittuvan dekkarin Pimeys (Tammi, 2021) ja Sjónin Maissinkeltaiset hiukset, harmaat silmät (LIKE, 2021), jossa liikutaan fasismin lumossa. Koristeista roikkuvat munat ovat Tukholman Gamla stanista, kanat Saigonin katukaupasta ja muut koristeet lapsuudenkodistani. Ikoni on vaarin peruja Konevitsan luostarista.”

Mitä sinä luet tänä pääsiäisenä? Mikä on rakkain pääsiäiskoristeesi? #kirjajakoriste

Kommentit
  1. Reijo Moilanen
    • Avatar photo Kirsi Ranin
  2. Reijo Moilanen
    • Avatar photo Kirsi Ranin

Kommentoi