Lukupiiri-kirjaan liittyvät haastattelut ja happeningit

Lukupiiri – Kirjoista keskustelemisen elämää muuttava taika -kirja painettiin Keuruulla, Otavan Kirjapainossa 15.9.2021. Oli upeaa olla seuraamassa, kun kannet, tekstisivut ja silkkinen kirjanauha kohtasivat ja liukuhihnalta tuli ensimmäiset Lukupiiri-kirjat.

Lukupiiri-kirja painettiin Keuruulla Otavan Kirjapainossa 15.9.2021.

Menneet tapahtumat

Sen jälkeen on ollut tapahtumakalenterissa jo julkkarit Otavan kirjakaupassa 29.9.2021 ja signeeraus Otavan osastolla Turun kirjamessuilla 2.10.2021.

Jaoin signeerauspöydän Jari Tervon kanssa.

Tiistaina 19.10.2021 Otavan Facebook-tapahtumassa LIVE-haastattelu

Haastattelemassa Otavan viestintäpäällikkö Hanna-Leena Soisalo. Keskustelu on edelleen katsottavissa Otavan Facebook-sivulla. Keskustelumme kestää noin puoli tuntia.

Keskiviikkona 20.10.2021 Rosebud Sivullinen -kirjakaupassa haastattelu ja signeeraus

Haastattelijana Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen. Paikalla oli myös muita kirsinbookclubilaisia, sillä jäimme pitämään lukupiirikokoontumista kirjakaupan tiloihin, Stiller-pöydän ympärille.

Haastattelu on katsottavissa YouTubesta Sivullinen Stagelta. Tallenne kestää noin 25 minuuttia.

Perjantaina 29.10.2021 klo 16:30-16:50 Helsingin kirjamessuilla signeeraus Otavan osastolla

Lukupiiri-kirja messutarjouksena 17 € Otavan/Suomalaisen kirjakaupan osastolla 6A50.

Tällä kertaa jaoin signeerauspöydän Linda Lampeniuksen kanssa.

Torstaina 18.11.2021 klo 16:30 Akateemisessa kirjakaupassa haastattelu ja signeeraus. Myös striimaus!

Kirjatalon Akateemisen haastattelu on katutason legendaarisella kohtaamispaikalla, Keskuskatu 1, Helsinki. Haastattelijana Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen. Keskustelu on katsottavissa Akateemisen sivuilta.

18.11.2021 Akateemisen kohtaamispaikalla Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin

Seuraavat tapahtumat

Sunnuntaina 5.12.2021 klo 15:00 Tampereen Kirjafestareilla haastattelu Maestro-salissa

Tampereen kirjamessut – Kirjafestarit 2021 järjestetään 4.-5.12.2021 Tampere-talossa. Lisää tapahtumasta (KLIK).

Perjantaina 10.12.2021 klo 17:00 Kampin Suomalaisessa kirjakaupassa haastattelu ja signeeraus

Haluatko ehdottaa haastattelua tai vierailua Lukupiiri-teemalla?

Kiinnostaako sinua ja yhteisöäsi puheenvuoro Lukupiiri-kirjasta, lukupiirin pyörittämisen perusteista tai vaikkapa oma yrityslukupiiri? Haluatko kutsua minut paikan päälle kertomaan kokemuksistani ja antamaan parhaat vinkit lukupiiriin tai vaikkapa kirjasuosituksia? Tai edustatko mediaa, jonne haluaisit haastatella minua?

Ota yhteyttä:

Kirsi Ranin, 043 826 5534, kirsi.ranin@kirsinbookclub.com

  • haastattelut
  • vierailut
  • yrityslukupiirit
  • kaupalliset yhteistyöt

Hanna-Leena Soisalo, hanna-leena.soisalo@otava.fi

  • mediakontaktit

Julkaistuja juttuja Lukupiiristä

10.9.2021 Lehdistötiedote: Lukupiiriharrastus on iloista ja mieltä avartavaa yhdessä tekemistä

21.9.2021 Kulttuuri kukoistaa -blogi

Kirsin sujuvaa kerrontaa on helppo ja nopea seurata. Kirjan rakenne on selkeä ja kattava, ja kirjoittajan asiantuntijuus ja intohimo aiheeseensa näkyvät, kuten pitää. Ne innostavat myös lukijaa! 

Kulttuuri kukoistaa

23.9.2021 Tuijata-blogi

Raninin kirja on viehättävä kombo kokemusasiantuntijuutta, tietoa, käytännön konkretiaa ja kirjakeskustelujen ilmavaa moninaisuutta. Kirjoittaja kertoo omakohtaisen kulkunsa kohti kirjapiirejä. Hän on mukana useammassa, ja kirjapiiri-innostus on vienyt hänet myös bloggaamaan ja podcastaamaan: hän emännöi Kirsin Book Clubia.

Tuijata

29.9.2021 Amman lukuhetki -blogi

Kirsillä on takanaan jo vuosien kokemus lukupiirin vetämisestä ja näin jaettavanaan kullanarvoisia vinkkejä ja näkökulmia, joita on syytä pohtia lukupiiriä perustaessa. Ei lukupiirin perustaminen toki mitään rakettitiedettä ole, mutta käytännön toteutuksen miettimiselle kannattaa uhrata ilta tai kaksi, jotta piiri ei hyydy suurimman alkuinnostuksen tasaantuessa.

Amman lukuhetki

29.9.2021 Kirja vieköön -blogi

Kirsin lukupiirikirja on mahtava käsikirja oman lukupiirin perustamista suunnittelevalle. Kirjasta selviää, miten lukupiiri perustetaan, miten se toimii, miten kirjat valitaan, missä kokoonnutaan, kuka tiedottaa ja mitkä ovat mahdollisia sudenkuoppia. Kunkin otsikon alla on laaja ja innostava selostus ja useita toimintavaihtoehtoja.

Kirja vieköön

7.10.2021 Kirjojen kuisketta -blogi

Minkä aarteen Kirsi onkaan kirjoittanut kaikille lukupiiriläisille ja yleensäkin kaikille kirjanystäville. Jos lukija haluaa sukeltaa lukupiirien maailmaan, kirja tarjoaa kiinnostavia ja hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä jo toimiville lukupiireille kuin myös niitä suunnitteleville.

Kirjojen kuisketta

14.10.2021 Nannan kirjakimara -blogi

Lukupiiri kuuluu jokaisen lukupiiriä vetävän tai lukupiiriä suunnittelevan kirjahyllyyn. Toki kirja kannattaa lukea, vaikka ei halajaisi lukupiirin vetäjäksi – se avaa innostavasti sitä kirjoista keskustelemisen elämää muuttavaa taikaa, jonka perässä kannattaa suunnata vaikka kirjaston avoimeen lukupiiriin!

Nannan kirjakimara

21.10 2021 Lukupino-blogi

Lukupiiri on mukava sekoitus muistelua, tietokirjaa, opasta ja lukijalle henkilökohtaista muistikirjaa. Siinä käydään läpi sosiaalisen lukemisen historiaa ja merkitystä ja kerrotaan syvälle meneviä vinkkejä oman lukupiirin perustamiseen. Oikeastaan tämän kirja sopisi itsessään hyvin ensimmäiseksi lukupiiri-kirjaksi.

Lukupino

28.10. 2021 Ankin kirjablogi

Suosittelen kovasti! Kirja täyttää odotukset ja on oiva opas lukupiiriä perustettaessa. Itse en edes suunnittele lukupiiriharrastusta, mutta siitä huolimatta halusin ehdottomasti tutustua tähän teokseen.

Ankin kirjablogi
Kodin Kuvalehti 19/2021

Instagramissa

Instagramissa on monia postauksia Lukupiiri-kirjasta, joissa useimmissa on joku seuraavista #lukupiiri #lukupiirikirjoistakeskustelemisenelämäämuuttavataika #kirsinbookclub #kirsiranin

Tässä pari poimintaa:

Kommentoi