Lukupiiri-kirjaan liittyvät tapahtumat ja kirja-arviot

Lukupiiri – Kirjoista keskustelemisen elämää muuttava taika -kirja painettiin Keuruulla, Otavan Kirjapainossa 15.9.2021. Oli upeaa olla seuraamassa, kun kannet, tekstisivut ja silkkinen kirjanauha kohtasivat ja liukuhihnalta tuli ensimmäiset Lukupiiri-kirjat.

Lukupiiri-kirja painettiin Keuruulla Otavan Kirjapainossa 15.9.2021.

Tulevat tapahtumat

Turun Kirjamessuilla keskustelen kirjailija Satu Rämön ja kirjabloggari Kirsi Hietasen kanssa otsikolla Kymmenen hyvää syytä perustaa lukupiiri. Tarkka aika on sunnuntaina 2.10.2022 klo 12, tilana Jukola, messukeskusksen toisessa kerroksessa.

Menneet tapahtumat

Sen jälkeen on ollut tapahtumakalenterissa jo julkkarit Otavan kirjakaupassa 29.9.2021 ja signeeraus Otavan osastolla Turun kirjamessuilla 2.10.2021.

Jaoin signeerauspöydän Jari Tervon kanssa.

Otavan Facebook-tapahtumassa LIVE-haastattelu

Tiistai 19.10.2021 – Haastattelijana oli Otavan viestintäpäällikkö Hanna-Leena Soisalo. Keskustelu on edelleen katsottavissa Otavan Facebook-sivulla. Keskustelumme kestää noin puoli tuntia.

Rosebud Sivullinen -kirjakaupassa haastattelu ja signeeraus

Keskiviikko 20.10.2021 – Haastattelijana Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen. Paikalla oli myös muita kirsinbookclubilaisia, sillä jäimme pitämään lukupiirikokoontumista kirjakaupan tiloihin, Stiller-pöydän ympärille.

Haastattelu on katsottavissa YouTubesta Sivullinen Stagelta. Tallenne kestää noin 25 minuuttia.

Helsingin kirjamessuilla signeeraus Otavan osastolla

Perjantai 29.10.2021Lukupiiri-kirja messutarjouksena 17 € Otavan/Suomalaisen kirjakaupan osastolla 6A50.

Tällä kertaa jaoin signeerauspöydän Linda Lampeniuksen kanssa.

Akateemisessa kirjakaupassa haastattelu ja signeeraus. Myös striimaus!

Torstai 18.11.2021 – Kirjatalon Akateemisen haastattelu oli katutason legendaarisella kohtaamispaikalla, Keskuskatu 1, Helsinki. Haastattelijana Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen. Keskustelu on edelleen katsottavissa Akateemisen sivuilta.

18.11.2021 Akateemisen kohtaamispaikalla Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin

Tampereen Kirjafestareilla haastattelu Maestro-salissa

Tampereen Kirjafestareilla oli Tampere-talossa hienot puitteet. Airi Vilhunen haastatteli.

Sunnuntai 5.12.2021

Kampin Suomalaisessa kirjakaupassa haastattelu ja signeeraus

Olimme vauhdissa keskellä Kampin Suomalaisen kirjakaupan joulumyyntiä 10.12.2021.

Perjantai 10.12.2021

AKATV:n keskustelussa Laura Malmivaara, Kirsi Ranin ja Eva Kela

Keskustelu on katsottavissa AKATV:stä YouTubesta.

Joulukuussa julkaistiin AKATV:n keskustelu Laura Malmivaaran kanssa. Katso keskustelu tästä.

Haluatko ehdottaa haastattelua tai vierailua Lukupiiri-teemalla?

Kiinnostaako sinua ja yhteisöäsi puheenvuoro Lukupiiri-kirjasta, lukupiirin pyörittämisen perusteista tai vaikkapa oma yrityslukupiiri? Haluatko kutsua minut paikan päälle kertomaan kokemuksistani ja antamaan parhaat vinkit lukupiiriin tai vaikkapa kirjasuosituksia? Tai edustatko mediaa, jonne haluaisit haastatella minua?

Ota yhteyttä:

Kirsi Ranin, 043 826 5534, kirsi.ranin@kirsinbookclub.com

  • haastattelut
  • vierailut
  • yrityslukupiirit
  • kaupalliset yhteistyöt

Hanna-Leena Soisalo, hanna-leena.soisalo@otava.fi

  • mediakontaktit

Julkaistuja arvioita ja juttuja Lukupiiristä

10.9.2021 Lehdistötiedote: Lukupiiriharrastus on iloista ja mieltä avartavaa yhdessä tekemistä

21.9.2021 Kulttuuri kukoistaa -blogi

Kirsin sujuvaa kerrontaa on helppo ja nopea seurata. Kirjan rakenne on selkeä ja kattava, ja kirjoittajan asiantuntijuus ja intohimo aiheeseensa näkyvät, kuten pitää. Ne innostavat myös lukijaa! 

Kulttuuri kukoistaa

23.9.2021 Tuijata-blogi

Raninin kirja on viehättävä kombo kokemusasiantuntijuutta, tietoa, käytännön konkretiaa ja kirjakeskustelujen ilmavaa moninaisuutta. Kirjoittaja kertoo omakohtaisen kulkunsa kohti kirjapiirejä. Hän on mukana useammassa, ja kirjapiiri-innostus on vienyt hänet myös bloggaamaan ja podcastaamaan: hän emännöi Kirsin Book Clubia.

Tuijata
Amman lukuhetki -blogin kuvitus

29.9.2021 Amman lukuhetki -blogi

Kirsillä on takanaan jo vuosien kokemus lukupiirin vetämisestä ja näin jaettavanaan kullanarvoisia vinkkejä ja näkökulmia, joita on syytä pohtia lukupiiriä perustaessa. Ei lukupiirin perustaminen toki mitään rakettitiedettä ole, mutta käytännön toteutuksen miettimiselle kannattaa uhrata ilta tai kaksi, jotta piiri ei hyydy suurimman alkuinnostuksen tasaantuessa.

Amman lukuhetki

29.9.2021 Kirja vieköön -blogi

Kirsin lukupiirikirja on mahtava käsikirja oman lukupiirin perustamista suunnittelevalle. Kirjasta selviää, miten lukupiiri perustetaan, miten se toimii, miten kirjat valitaan, missä kokoonnutaan, kuka tiedottaa ja mitkä ovat mahdollisia sudenkuoppia. Kunkin otsikon alla on laaja ja innostava selostus ja useita toimintavaihtoehtoja.

Kirja vieköön

29.9.2021 Helsingin Monikkoperheet -sivusto

Ranin kertoo käytännön kokemuksen kautta oppimiaan vinkkejä, miten lukupiiri pyörii parhaiten. Miten luettavat teokset valitaan; kuinka usein ja missä tavataan; mitä oheistoimintaa ja rekvisiittaa keskustelussa tarvitaan – vai tarvitaanko?  

HMP-sivusto

7.10.2021 Kirjojen kuisketta -blogi

Minkä aarteen Kirsi onkaan kirjoittanut kaikille lukupiiriläisille ja yleensäkin kaikille kirjanystäville. Jos lukija haluaa sukeltaa lukupiirien maailmaan, kirja tarjoaa kiinnostavia ja hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä jo toimiville lukupiireille kuin myös niitä suunnitteleville.

Kirjojen kuisketta

14.10.2021 Nannan kirjakimara -blogi

Lukupiiri kuuluu jokaisen lukupiiriä vetävän tai lukupiiriä suunnittelevan kirjahyllyyn. Toki kirja kannattaa lukea, vaikka ei halajaisi lukupiirin vetäjäksi – se avaa innostavasti sitä kirjoista keskustelemisen elämää muuttavaa taikaa, jonka perässä kannattaa suunnata vaikka kirjaston avoimeen lukupiiriin!

Nannan kirjakimara

21.10.2021 Lukupino-blogi

Lukupiiri on mukava sekoitus muistelua, tietokirjaa, opasta ja lukijalle henkilökohtaista muistikirjaa. Siinä käydään läpi sosiaalisen lukemisen historiaa ja merkitystä ja kerrotaan syvälle meneviä vinkkejä oman lukupiirin perustamiseen. Oikeastaan tämän kirja sopisi itsessään hyvin ensimmäiseksi lukupiiri-kirjaksi.

Lukupino

28.10. 2021 Ankin kirjablogi

Suosittelen kovasti! Kirja täyttää odotukset ja on oiva opas lukupiiriä perustettaessa. Itse en edes suunnittele lukupiiriharrastusta, mutta siitä huolimatta halusin ehdottomasti tutustua tähän teokseen.

Ankin kirjablogi

1.11.2021 Kirjakaapin avain -blogi

Fiilistelyn ohella tässä kirjassa minulle olennaista oli loppupuolelle kootut 200 kirjavinkkiä eri aiheista. Olen monesti hyödyntänyt Kirsin Book Club -blogia, kun olen miettinyt luettavaa lukupiiriin, mutta jotenkin minulle silti on erityisen mieluisaa, että nyt hyväksi havaittuja ja lukupiiriin sopivia vinkkejä löytyy myös oikein paperilta. Aion kyllä käyttää listoja jatkossa suunnittelun tukena!

Kirjakaapin avain

26.11.2021 Luettua ja maistettua -blogi

Kirjaan liittyen olen kuunnellut verkon välityksellä pariakin keskustelua, joissa Ranin on kertonut kirjastaan ja samalla kannustanut kuulijoita oman piirin pariin. Innostukseni lukupiiriä kohtaan kasvoi ehdottomasti taitavasti kirjoitetun kirjan myötä ja kirja tai parikin tätä teosta tulee päätymään pukin konttiin ja toivottavasti innostaa myös muita kirjan lukijoita

Luettua ja maistettua
Kirjanmerkkinä lentolippu -blogin kuvitus.

19.12.2021 Kirjanmerkkinä lentolippu -blogi

Minulle kaikkein antoisinta on osio, jossa puhutaan kirjoista keskustelemisesta – siitähän lukupiireissä ennen kaikkea on kyse. Ranin listaa kirjassaan kysymyksiä, joita lukiessa kannattaa pohtia ja joista voi lukupiirissä keskustella.

Kirjanmerkkinä lentolippu

23.12.2021 Kirjapöllön huhuilua -blogi

Lukupiirin voi myös perustaa itse. Paras opas tähän on tänä syksynä 2021 ilmestynyt teos Lukupiiri – Kirjoista keskustelemisen elämää mullistava taika, jonka on kirjoittanut Kirsin Book Clubin perustajajäsen Kirsi Ranin.

Kirjapöllön huhuilua

Kodin Kuvalehti 19/21

Kodin Kuvalehti 19/2021

Turun Sanomat

Turun Sanomat 10.12.2021

Instagramissa

Instagramissa on monia postauksia Lukupiiri-kirjasta, joissa useimmissa on joku seuraavista #lukupiiri #lukupiirikirjoistakeskustelemisenelämäämuuttavataika #kirsinbookclub #kirsiranin

Tässä pari poimintaa:

Kommentoi